Nyheter  Onsdag 16. februar 2022

Konsertserie i Lanternen 2022!

Da er det klart at vi har blitt tildelt støtte av Sandnes kommune til å kunne gjennomføre enda en konsertserie vår/sommeren 2022! HURRA!

Om konsertserien:

Konsertserien er en rekke lørdagskonserter i Lanternen (i Langgata) som strekker seg fra april til september. Konsertene er gratis og vi legger vekt på at konsertene skal være varierte med ulike typer musikk og ensembler. Tidligere år har vi fått høre kor, gospelkor, korps, storband, blues, jazz, visesang, opera, folkemusikk og flere andre typer ensembler. Dette er det fjerde året som konsertserien holdes.

Søknad:

Det kan søkes om å fremføre 30 minutters eller 60 minutters konserter. Honorar er 5.000 kr for 30 min. konsert eller 10.000 kr for 60 min. konsert. Musikkrådet ordner og dekker TONO-vederlag. Det utbetales maks. 2500 kr per person ved mindre grupper. Det vil si at for en duo utbetales bare 5000 kr. For ensembler med flere enn fire personer utbetales maks. 10 000 kr.

Kriterier:

  • Deltakere må ha en form for tilknytning til Sandnes kommune.
  • Deltakere må ha eget organisasjonsnummer
  • Deltakere må levere utfylt TONO-liste til musikkrådet før honorar kan utbetales (sendes ut i forkant av konsert)

Detaljer:

  • I lanternen finnes det enkelt taleanlegg og strømuttak. Musikkrådet ordner tilgang til stoler. Deltakere må selv ordne annet nødvendig utstyr til fremførelse (notestativ, forsterkere, PA-anlegg til sang osv.) Det finnes dessverre ikke ekstra midler til å dekke behov for lydmann og annet utstyr i forbindelse med konsertene. Musikkrådet ordner digital markedsføring på sosiale medier i forkant av konsertserien.

Tildeling av konsertdato:

  • Det er de siste årene lagt vekt på at konsertserien skal ha varierte ensembler og musikktyper. På grunn av stor interesse har det tidligere vært slik at de som har fått deltatt på den forrige konsertserien ikke blir prioritert på den kommende. Vi anbefaler alle likevel å søke da det kan være datoer som få velger.
IMG 0710