Nyheter  Tirsdag 22. november 2022

Konsertreise til Dresden og Leipzig april 2023

I april arrangerer Troms musikkråd i samarbeid med Travelmaker AS en konsertreise til Dresden og Leipzig der klassisk musikk er tema. Tidligere har vi hatt turer til Berlin og Wien og også denne gangen blir universitetslektor Michael Strobelt med som musikalsk guide. Det er kort påmeldingsfrist - 12. desember.

Dresden i Stock 511392810 3000x1000

Tidspunktet er 12.-17. april og vi reiser fra Tromsø til Berlin og buss derfra til Dresden.

Barokkbyene Dresden og Leipzig har en sentral plass i europeisk musikkhistorie, forbundet med navn som Bach, Schumann, Mendelssohn, Wagner og Mahler. Både Edvard Grieg, Johan Svendsen og Christian Sinding var studenter der. Også Ole Bull og Johan Halvorsen tilbrakte tid i Leipzig.

Dresden har først og fremst markert seg innenfor operaen, med Semper-Oper fra 1667 som et utgangspunkt for operaens utvikling i Tyskland. Under den mektige kurfyrsten August den Sterke utviklet byen seg som kunstmetropol og fikk etter hvert kallenavnet «Elbflorenz» (Firenze ved elven Elbe).

På denne reisen står musikken i sentrum, men det legges også opp til kunst- og byopplevelser og mulighet for diverse utflukter i området.

Depositum på kr 2 000 må betales innen 18. desember og resten innen 5. februar. Vi fakturerer etter påmelding.