Liker du å synge og vil lære mer?

Trøndelag musikkråd har helt siden 2002 arrangert sangkurs for voksne som vil lære mer om sang og stemmebruk – enten det er bare til «husbruk» eller at de ønsker å begynne i et kor! Påmelding til årets kurs er nå åpnet!

Våren 2020 har vi følgende sangkurs for voksne:

Mandager kl 18:00-19:45, instruktør Sivert A. Jullumstrø.

Oppstart 13. januar, 10 ganger, pris kr 1900 (1200 for student u/30 år) "Jeg kan ikke synge!" – for nybegynnere eller litt øvet.

Generelt om sangkurs for voksne – kurset "JEG KAN IKKE SYNGE"

Finn stemmen din - lær å bruke den - syng ut! Svært mange har lyst til å synge, men tror ikke de kan. Er du en av dem? Da er dette kurset noe for deg! Kurset er preget av latter og moro - det å bli kjent med stemmen sin opplever de fleste som fint og positivt, og så kan vi jo bruke det vi lærer hver dag. Ta en trall og bli i godt humør!

Kurset har gått en rekke steder rundt om i landet, og er meget populært siden det tar utgangspunkt i det mange har lyst til, men ikke tør. Og, erfaringen er at etter kurset har mange lyst til å følge opp enten med et påbygningskurs - som vi også tilbyr - eller å begynne i kor - eller kanskje etter hvert begge deler.

Det undervises i plenum - tilsvarende et kor - og man velger ut noen sanger som det øves sangteknikk på. Dette er altså ikke "allsangkvelder" - men et kurs hvor man lærer hvordan man synger riktig og avslappet.

Trinn 1-kurset tar blant annet for seg dette:

- bruk av stemmen til sang og ellers

- å bruke pusten, oppvarming av stemmen

- om å finne tonen, huske tonen og flytte tonen

- om å justere tonen etter de andre som synger

- praktiske øvinger - av mange ulike slag

- diverse sanger - unisont og i kanon

Nødvendig kursmateriell fås på kurset. I tillegg får dere tilgang til lydfiler som gjør det enklere å øve mellom kurskveldene.

Påmelding - sangkurs for voksne