Liker du å synge og vil lære mer?

Trøndelag musikkråd har helt siden 2002 arrangert sangkurs for voksne som vil lære mer om sang og stemmebruk – enten det er bare til «husbruk» eller at de ønsker å begynne i et kor!

Grunnet korona-situasjonen ble det dessverre ikke arrangert kurs i høst. Per i dag er det ikke avklart hva vi gjør våren 2021, men det vil komme mer informasjon senere.

Ta gjerne kontakt dersom dere har spørsmål om sangkursene, eller fyll ut skjemaet nederst på denne siden.

Generelt om sangkurs for voksne – kurset "JEG KAN IKKE SYNGE"

Finn stemmen din - lær å bruke den - syng ut! Svært mange har lyst til å synge, men tror ikke de kan. Er du en av dem? Da er dette kurset noe for deg! Kurset er preget av latter og moro - det å bli kjent med stemmen sin opplever de fleste som fint og positivt, og så kan vi jo bruke det vi lærer hver dag. Ta en trall og bli i godt humør!

Kurset har gått en rekke steder rundt om i landet, og er meget populært siden det tar utgangspunkt i det mange har lyst til, men ikke tør. Og, erfaringen er at etter kurset har mange lyst til å følge opp enten med et påbygningskurs - som vi også tilbyr - eller å begynne i kor - eller kanskje etter hvert begge deler.

Det undervises i plenum - tilsvarende et kor - og man velger ut noen sanger som det øves sangteknikk på. Dette er altså ikke "allsangkvelder" - men et kurs hvor man lærer hvordan man synger riktig og avslappet.

Trinn 1-kurset tar blant annet for seg dette:

- bruk av stemmen til sang og ellers

- å bruke pusten, oppvarming av stemmen

- om å finne tonen, huske tonen og flytte tonen

- om å justere tonen etter de andre som synger

- praktiske øvinger - av mange ulike slag

- diverse sanger - unisont og i kanon

Nødvendig kursmateriell fås på kurset. I tillegg får dere tilgang til lydfiler som gjør det enklere å øve mellom kurskveldene.

Ønsker du å få info om neste kurs? Fyll ut dette skjemaet!

Student under 30 år?