"Jeg kan ikke synge!" - Sangkurs for voksne!

Er du glad i å synge! Trøndelag musikkråd arrangerer sangkurs for voksne høsten 2023. Meld deg på i dag!

Trøndelag musikkråd arrangerer sangkurs for voksne høsten 2023. Vi tilbyr ett kurs for nybegynnere og ett kurs for "litt øvet".

OBS! Våre kurs er fulltegnet.

Gjennom 10 kvelder vil dere lære om stemmebruk, å bruke pusten, oppvarming av stemmen, finne tonen, huske tonen etc. (les mer under).

Dette er et inkluderende lavterskel sangkurs for deg som er glad i å synge. Undervisningen foregår som korsang med lave skuldre og sangglede i fokus. Kurset avsluttes med en konsert for begge kursgruppene og andre inviterte gjester i Hospitalskirka .

Vår flotte dirigent, sangpedagog og frilanssanger Sivert Almås Jullumstrø loser dere igjennom også denne gang! Vi gleder oss! Les praktisk informasjon under!

JEG KAN IKKE SYNGE

Sangkurset "Jeg kan ikke synge" har gått en rekke steder rundt om i landet, og tar utgangspunkt i det mange har lyst til, men ikke tør. Mange har siden tatt flere kurs, eller begynt i kor.

Sangkurset undervises i plenum, likt korundervisning. Et knippe sanger er utgangspunktet for å lære sangteknikk. Dette er med andre ord ikke en "allsangkveld", men et kurs hvor man lærer å synge riktig og avslappet.

Det å synge handler ikke om å bli best, det handler om sangglede. Derfor er målet for hver kurskveld at du skal gå ut døra med et sprudlende humør!


Du vil blant annet lære:

 • Stemmebruk
 • Å bruke pusten, oppvarming av stemmen
 • Å finne tonen, huske tonen og flytte tonen
 • Å justere tonen etter de andre som synger
 • Praktiske øvinger - av mange ulike slag
 • Diverse sanger - unisont og i kanon

Nødvendig kursmateriell fås på kurset. I tillegg får dere tilgang til lydfiler som gjør det enklere å øve mellom kurskveldene.

Praktisk informasjon:

 • Sted: Trondhjems Hospital, Hospitalløkkan 2-4, Trondheim
 • Kursdager: Oppstart 4. september, 10 uker (unntatt høstferien uke 41)
 • Tidspunkt: Nybegynnergruppe kl 17.30-19.00, litt øvet kl 19.15-20.45
 • Pris: 1900 kr, studentpris 1200 kr (+ 25kr fakturagebyr)
 • Meld deg på via påmeldingsskjema (Merk at påmelding er bindende*)

*Man har mulighet til å melde seg av kurset om man gjør dette FØR 21.08.2023 Etter dette må man betale full kursavgift. De som setter seg på venteliste har ikke bindende påmelding.


80 BDC1 B4 B58 B 4582 8104 337 F4 BC9787 F

Sivert Almås Jullumstrø er frilanssanger, dirigent og sangpedagog fra Trondheim. Han fullførte sin bachelor i klassisk sang ved NTNU Institutt for musikk i 2019. Sivert har blant annet vært engasjert hos Opera Trøndelag, Operaen i Kristiansund og Opera Østfold. Han debuterte i 2019 i rollen som Vicomte Cascada i «Den glade enke» og fikk i 2021 gjøre rollen som Monostatos i «Tryllefløyten» for Opera di Setra. Sivert har i flere år undervist i sang i en rekke ulike sjangre. Han har også tidligere vært instruktør for Trøndelag musikkråds sangkurs, dirigerer to kor og er instruktør i Opera Trøndelags Operaskole.