"Jeg kan ikke synge!" - Sangkurs for voksne!

Er du glad i å synge? Trøndelag musikkråd arrangerer sangkurs for voksne våren 2024. Meld deg på i dag! Vi har bare ledige plasser på nybegynnerkurs tirsdager!

Tusen takk for fantastisk kurs og konsert! 🎶Jeg har vært med i høst, og det har vært som terapi og ren glede for meg! Jeg blir med på kurs til våren igjen! 💕🎵

Trøndelag musikkråd arrangerer sangkurs for voksne våren 2024.
Vi tilbyr følgende kurs:

 • Nybegynnerkurs (tirsdager) - oppstart 06.02.24 kl 17:30. Instruktør Maia Reppe
 • Nybegynnerkurs (mandager)
  Obs! Fulltegnet sett deg evt på venteliste

 • Litt øvet kurs (mandager)
  Obs! Fulltegnet sett deg evt på venteliste

Gjennom 10 kvelder vil dere lære om stemmebruk, å bruke pusten, oppvarming av stemmen, finne tonen, huske tonen etc. (les mer detaljer under). Dette er et inkluderende lavterskel sangkurs for deg som er glad i å synge. Undervisningen foregår som korsang med lave skuldre og sangglede i fokus. Kursene avsluttes med en konsert i Hospitalskirka.

Våre flotte dirigenter, sangpedagoger og frilanssangere Sivert Almås Jullumstrø og Maia Reppe loser dere igjennom også denne gang! Vi gleder oss! Les mer om instruktørene og praktisk informasjon under!

Meld deg på her (NB husk på at det er bindende påmelding)

Hvilket kurs har du lyst å delta på?
Påmelding er bindende
Kan vi kontakte deg med andre kurstilbud?

JEG KAN IKKE SYNGE

Sangkurset "Jeg kan ikke synge" har gått en rekke steder rundt om i landet, og tar utgangspunkt i det mange har lyst til, men ikke tør. Mange har siden tatt flere kurs, eller begynt i kor.

Sangkurset undervises i plenum, likt korundervisning. Et knippe sanger er utgangspunktet for å lære sangteknikk. Dette er med andre ord ikke en "allsangkveld", men et kurs hvor man lærer å synge riktig og avslappet. Det å synge handler ikke om å bli best, det handler om sangglede. Derfor er målet for hver kurskveld at du skal gå ut døra med et sprudlende humør!

Du vil blant annet lære:

 • Stemmebruk
 • Å bruke pusten, oppvarming av stemmen
 • Å finne tonen, huske tonen og flytte tonen
 • Å justere tonen etter de andre som synger
 • Praktiske øvinger - av mange ulike slag
 • Diverse sanger - unisont og i kanon


Nødvendig kursmateriell fås på kurset. I tillegg får dere tilgang til lydfiler som gjør det enklere å øve mellom kurskveldene.

Praktisk informasjon:

 • Sted: Trondhjems Hospital, Hospitalløkkan 2-4, Trondhei
 • Tidspunkt:
  Nybegynnergruppe mandager kl 17.30-19.00 (Ti kursdager med unntak av 25.3 og 01.04)
  Litt øvet mandager kl 19.15-20.45 (Ti kursdager med unntak av 25.3 og 01.04)
  Nybegynnergruppe tirsdager kl 17.30-19.00 (Ti kursdager med unntak av 26.3 og 02.04)
 • Pris: 1990 kr, studentpris 1290 kr
 • Meld deg på via påmeldingsskjema (Merk at påmelding er bindende*)
 • Avslutningskonsert: Den siste kursdagen går som en avslutningskonsert for alle gruppene. Både mandagsgrupper og tirsdagsgruppe skal ha konsert i hospitalskirken 22.april. Mer info kommer etter kursstart.

*Man har mulighet til å melde seg av kurset om man gjør dette FØR 22.01.2024 (mandagskurs) og FØR 23.01.2024 (tirsdagskurs). Etter dette må man betale full kursavgift. De som setter seg på venteliste har ikke bindende påmelding.


Les om våre fantastiske instruktører her:

Maja Reppe

Maia Reppe er sanger, 26 år og er fra Alvdal men bor nå i Trondheim hvor hun jobber som frilans sanger. Hun fullførte sin master i utøvende klassisk sang ved institutt for musikk i Trondheim våren 2021. Maia har mottatt stipend fra Gunnar Løkkens minnefond i 2015, i tillegg til drømmestipendet i 2016. Både i 2019 og 2020 har hun fått Sparebank 1 Østlandet talentstipend. Som utøver har hun flere ganger vært solist med orkester, kor og korps i tillegg til deltagelse både som sanger og danser i flere av Opera Trøndelag og Opera di Setras produksjoner. Sist å se i Bør Børson Jr. som turnerte Trøndelag våren 2022 for fulle hus, samt i Opera di Setras Sound of Music som Liesl.Våren 2023 synger hun tittelrolle i oppsetningen av David og Batsheba av Ståle Kleiberg med Trondheim Symfoniorkester & Opera.

80 BDC1 B4 B58 B 4582 8104 337 F4 BC9787 F

Sivert Almås Jullumstrø er frilanssanger, dirigent og sangpedagog fra Trondheim. Han fullførte sin bachelor i klassisk sang ved NTNU Institutt for musikk i 2019. Sivert har blant annet vært engasjert hos Opera Trøndelag, Operaen i Kristiansund og Opera Østfold. Han debuterte i 2019 i rollen som Vicomte Cascada i «Den glade enke» og fikk i 2021 gjøre rollen som Monostatos i «Tryllefløyten» for Opera di Setra. Sivert har i flere år undervist i sang i en rekke ulike sjangre. Han har også tidligere vært instruktør for Trøndelag musikkråds sangkurs, dirigerer to kor og er instruktør i Opera Trøndelags Operaskole.