Nyheter  Tirsdag 8. juni 2021

Gratulerer til vinnere av Trøndelag musikkråds musikerstipend!

Styret i Trøndelag musikkråd har nå avgjort hvem som får tildelt stipend fra det nye Musikerstipendet. Det kom inn 30 søknader fra hele Trøndelag, innen mange sjangere, instrument og aldere. Stipendet skal gå til å ta kurs, spilletimer, studiereise, eller tilsvarende. Stipendsummen var på totalt 15.000,- og blir i år delt mellom tre vinnere.

Vi har gleden av å presentere årets stipendvinnere:

Ingrid Vingelen-Digre, 18 år, sang

Marion Zerlina Totsaas, 16 år, trompet/fele

Mikkel Vammen Nordstrand, 13 år, slagverk

Under kan du lese hva de tre vinnerene skriver om seg selv.

Ingrid Vingelen Digre bilde

Ingrid Vingelen-Digre

Jeg er 18 år og til høsten er jeg en av 30 personer som har fått studieplass på bachelor i Musikalteater i Oslo, her var det 630 søkere. Jeg har gått på kulturskolen siden jeg startet på allmusikk i barnehagen, etter hvert gikk jeg 4 år på lørdagskolen med klassisk sang som instrument, 2 år på Kulturskolens teaterfordypning program «kupp en klassikker». Jeg har også deltatt i Musikalfabrikkens undervisning og hatt både hovedroller og biroller i deres oppsetninger i flere år og jeg har spilt hovedrolle i et stykke ved Trøndelag Teater. Dette stipendet kommer godt med når jeg nå skal virkelig starte på en utdanning innen det jeg brenner så veldig for og som forhåpentligvis vil gjøre at jeg kan gi noe tilbake til de som vil komme og høre på meg.

M Ikkel Vammen Nordstrand

Mikkel Vammen Nordstrand

Jeg heter Mikkel og er 13 år. Jeg begynte å spille trommer da jeg var 6 år, da begynte jeg i korpset. Jeg har også spilt i diverse andre band både i regi av korpset og kulturskolen. Jeg har også vært med på perkusjon hos Namdal-storband. Jeg har vært på to BrazzBrothers konserter, og jeg synes at trommeslageren Kenneth Ekornes var veldig dyktig og spilte veldig tøft. Jeg vil bruke stipendet til å ta trommetimer hos han.

Marion Zerlina Totsaas

Marion Zerlina Totsaas

Jeg heter Marion Zerlina Totsaas, er 16 år og kommer fra Inderøy. Jeg elsker musikk, har drevet med det så lenge jeg kan huske og spiller flere instrument, blant annet trompet og fele. Komponering er også noe jeg er veldig glad i og jeg skriver mye egen musikk. Stipendet ønsker jeg å bruke til og utvikle meg som musiker, via kurs og timer, ettersom jeg ønsker å jobbe med musikk når jeg blir eldre!