Nyheter  Torsdag 2. februar 2023

Elvelangs Ringerike 2023

Elvelangs

Onsdagskvelden nærmest høstjevndøgn erstattes den elektriske belysningen langs Storelva i Hønefoss med en lysfest av fakler og levende lys. Publikum inviteres til en stemningsfull kulturvandring ELVELANGS der vi får oppleve forskjellige kulturinnslag underveis i form av lys, dans og toner, performance, installasjoner, happenings av både amatører, skoler og profesjonelle. Felles for alle innslagene er at de på hver sin måte lyser opp høstmørket. Magien oppstår når vi samler mange deltagere som hver skaper sin unike ramme, og publikum vandrer i lys og mørke gjennom løypen.

Kulturvandringen går fra Hønefoss gamle skole – via Glatved Brygge – Tippen – bak Hønefoss kirke og Kapellet – lysløype på Petersøya – elvelangs promenaden – Søndre Park – Aabenrådgata – Arena stadion.

La deg inspirere! Deltagerne oppfordres til å tenke utenfor boksen. Lys og mørke, stillhet og lyd gir inspirasjon til kunstneriske tema og utfoldelse. Kulturinnslagenes plassering tar hensyn til elva og omgivelsene gjennom bebygde områder, bruer, sletter, smale parti og tilstøtende bygninger.

Sett gjerne opp et skilt på stasjonen med hvem dere er, eller QR-kode så publikum kan finne mer informasjon om dere som deltagere/utstillere på nettet.Salgsvirksomhet skal ikke finne sted, heller ikke utdeling av informasjon og gratisartikler. Dette er en kulturvanding og ikke ei messe. Dette gjelder både kommersiell og idealistisk virksomhet.

Standplass er gratis ved påmelding. Vi oppfordrer at deltagerne klarer dere mest mulig selv med lyssetting. Og de som trenger strøm vil bli plasserte slik at det vil være tilgang. Vi samarbeider om plasseringen. Vær kreativ!

Arrangementet skal være inkluderende, åpent og mangfoldig. Vi ønsker også å etterlate et grønt fotavtrykk.

Elvelangs er et samarbeidsprosjekt mellom Ringerike musikkråd, Ringerike kommune kultur, ByLab og vil favne om det frivillige organisasjonslivet i regionen, skoler, enkeltutøvere og profesjonelle aktører.

Elvelangs i fakkellys er inspirert fra Milleniums-prosjektet i Oslo. Og ble første gang arrangert under feiring av tusenårsjubileet i år 2000 under navnet ”Akerselva - byens lengste tigerrisp”.

Påmeldingskjema for deltakere