Nyheter  Tirsdag 17. januar 2023

Norsk-ukrainsk kulturkveld i Trondheim

Torsdag 24. november inviterte Trøndelag musikkråd og Den Ukrainske forening i Trondheim ukrainere og nordmenn til en flott norsk-ukrainsk kulturkveld på Huseby skole.

Det ble fremført både ukrainsk og norsk musikk. På scenen sto Heimdal skoleorkester sammen med Strinda strykeorkester, Trøndernes mandsangforening, Nardo bydelsorkester, Rotvoll barnekor, Strindheim skoles musikkorps (både voksengruppe og unge), Nidaros Trekkspillklubb, Flatåsen musikkorps, samt flere ukrainske solister. I salen var det over 200 tilhørere. Konferansierer var Odyslav Bozhenko og Sofia Mischenko.

Det ble en fantastisk konsert med opptredener av mange artister. Kvelden ble avsluttet med servering av tradisjonell ukrainsk mat og kaker.

Norsk ukrainsk kulturkved Trondheim 3

Norsk-ukrainsk kulturkveld i Trondheim

Norsk ukrainsk kulturkved Trondheim 2

Velkommen til norsk-ukrainsk kveld i Trondheim

961 A9977

Nidaros Trekkspillklubb

961 A9130

Trøndernes Mandssangforening

961 A9102

Trøndernes Mandssangforening

961 A0085

Flatåsen musikkorps

961 A0226

Sofia Mischenko og Odyslav Bozhenko.

961 A0213
961 A0212

Formålet med arrangementet var å vise frem mangfoldet av kulturelle amatørgrupper i Trondheim og som ønsker å invitere ukrainske flyktninger til å delta i det norsk kulturlivet.

Etter konserten var det flere ukrainere som viste interesse for å synge i kor eller spille i korps. Denne type støtte fra det frivillige kulturlivet er veldig viktig for ukrainske flyktninger akkurat nå.

Kvelden ble arrangert av Trøndelag musikkråd i samarbeid med Trondheim kommune, Den Ukrainske forening i Trondheim og Ung i kor og støttet gjennom «Kulturfellesskap med ukrainske flyktninger», et prosjekt i regi av Norsk musikkråd, Musikkens studieforbund og Kulturalliansen, med midler fra Kultur- og likestillingsdepartementet.

Odyslav Bozhenko

Se video fra Norsk-ukrainsk kulturkveld i Trondheim her

Norsk ukrainsk kulturkved Trondheim 1
961 A9261

Sofia Mischenko.