Nyheter  Fredag 21. oktober 2022

To flotte munnspill-konserter på Jæren

I forbindelse med den kulturelle spaserstokk som Klepp og Gjesdal kommune arrangerer fikk vi besøk av Sigmund Groven og Ivar Anton Waagaard.

I forbindelse med den kulturelle spaserstokk som Klepp og Gjesdal kommune arrangerer fikk vi denne uken besøk av Sigmund Groven og Ivar Anton Waagaard.

Konserten i Klepp kommune ble arrangert i samarbeid med NMf og ble spilt i biblioteket i Klepp Rådhus. Med fullsatt sal, kan vi si oss fornøyd med oppmøte. Leder i NMf, Alice Asbjørnsen åpnet konserten med å fortelle litt om NMf og hva vi driver mer. Før Sigmund og Ivar Anton på magisk fremførte flotte toner både fra munnspill og piano. Georg Pollestad var en selvskreven gjest siden vi var på Klepp. Han fortalte historien om Pollespillet og avsluttet med å fremføre "I de lyse netter" sammen med Ivar Anton. Sigmund avsluttet selve konserten til stor applaus med "Vårsøg"

I Gjesdal kulturhus var det vårt medlem Jørgen Sagevik som arrangerte konserten i samarbeid med Gjesdal kommune. Her var det musikk og lyrikk som sto på menyen.

Gjesdalbuen var klar for munnspill konsert for sist gang Sigmund var her var i 1980. Køen startet utenfor allerede en time før konserten begynte. Her fikk vi først høre Sigmund og Ivar Anton spille flotte toner før Jørgen overtok scenen og fremførte flotte dikt av Hans Børli. Georg var gjest her og, så Gjesdalbuen fikk høre historien om hvordan han begynte å produsere munnspill. Å det var nettopp i Gjesdal det startet. De fikk i tillegg høre Georg spille sammen med Ivar Anton. Før Sigmund avsluttet konserten med "Norsk Dans nr 2"

IMG 3529
IMG 3528
IMG 3513
IMG 3490
IMG 3484