Seminarreferat 2012

Referat fra Munnspillseminar 2012, på Klepp i Rogaland.

Årets seminar ble avholdt i tidsrommet 28. juni til 1. juli og samlet ca 25 aktive munnspillere fra fjern og nær. De langveisfarende kom fra Hong Kong og var invitert hit i anledning av at Norsk Munnspillforum feiret 25-årsjubileum. De to var far og sønn, Ho Pak-Cheong og Ho Cheuk Yin Leo. For letthets skyld ble de kalt PC og Leo. Disse to er fremragende munnspillere, PC har ledet Kings Harmonica Quintet i 25 år, og sønnen Leo er Asias mest lovende unge munnspillsolist.

Seminaret var i gang om morgenen 28. juni, og våre instruktører var som vanlig Tore Reppe, Vegard Austli Kjøsnes og Sigmund Groven. Om kvelden var det årsmøte som samlet 29 medlemmer. Seminaret ble holdt delvis i plenum, og delvis delt inn i forskjellige grupper. Det ble flere samspillgrupper, og så ble det også opprettet temagrupper der instruktørene belyste forskjellige sider ved munnspillet. At Georg også tar opp instrumentteknikk er kjærkomment for alle som spiller Polle i forbundet.

Lørdag ettermiddag var det konsert i Utstein Kloster, èn times kjøring fra Klepp. Dette er Norges eneste bevarte middelalderkloster, det drives i dag bl.a som konsertarena. Kirkerommet i klosteret er helt særegent som konsertsted, med en fremragende akustikk. På lørdag kveld var selve jubileumsfeiringen. Her var det også innbudte gjester, bl.a ordføreren i Klepp kommune. Kjøkkenet på skolen vartet opp med en flott festmiddag verdig en 25-årsjubilant.

På søndagen var det konsert i kulturhuset i Klepp. Et spesielt innslag der var ”Song of the Mountain”, et kinesisk stykke på ett minutt. Dette stykket ble første gang framført av Kings Harmonica Quintet direktesendt på kinesisk TV under åpningen av de olympiske leker i Bejing. I Klepp var det en internasjonal gruppe som framførte det. I tillegg til våre to kinesiske gjester deltok også Lars Gansby fra Sverige, samt våre to norske medlemmer Vegard Austli Kjøsnes og Klaus Günter Escher. Günter er opprinnelig fra Tyskland, men bor nå i Hobøl.

På kvelden var det samling i peisestua med utdeling av deltakerbevis for seminaret. Noen av deltakerne reiste allerede samme kveld, men de fleste ble til dagen etter. Da var det samling til frokost, og så var det avreise utover formiddagen.


Klepp 01
Klepp 02
Klepp 03
Klepp 04
Klepp 05
Klepp 06