Seminarreferat 2013

Referat fra Munnspillseminar 2013, i Lyngdal

I år ble seminaret arrangert på et helt nytt sted, og det var Solveig-Elin Gravdal som stod for dette arrangementet. Det fant sted fra torsdag 4.juli til søndag 7.juli. Allerede på onsdagen ankom de første Hausvik Maritime, 16 km utenfor Lyngdal sentrum. Dette stedet ligger for seg selv ved sjøen, og var et ypperlig sted å arrangere vårt seminar på.

Her var det et koselig vertskap, gode konferanserom og en utmerket restaurant. Rommene vi bodde på, lå i et eget bygg. Hele anlegget var bygd opp rundt en låve fra 1937, som var restaurert og hadde fått nytt innhold.

Seminaret startet torsdag morgen, og samlet etter hvert over 20 aktive deltakere. Kvinneandelen i år økte med 100%! I tillegg til Anne-Kristine og Liv Marit som har vært med lenge, kom det i år to nye deltakere som var helt ferske på munnspill. Det var Ida Grimsby og Norlys Grimsby. Norlys stilte også med en kæn, et munnorgel fra Thailand.

Også i år ble seminardeltakerne delt inn i forskjellige grupper, vi hadde èn gruppe for førstegangsdeltakerne, og vi ble også delt inn i forskjellige samspillgrupper. Det ble også tid til en utflukt, fredag ettermiddag var vi på tur med buss rundt i distriktet. Først kjørte vi på smale veger til en øy utenfor Hausvik, og så kjørte vi inn til Lyngdal hvor vi bl.a. så på Klokkergården. Dette var den første faste skolen i Lyngdal, fra 1844.

Vi hadde også tre minikonserter på lørdagen. Den første var i Handelsparken, et stort og nytt kjøpesenter litt utenfor Lyngdal sentrum. Her var det seminar-deltakerne som stod for konserten. Etter denne konserten var det samling i gågata med en utendørskonsert. I det strålende været vi hadde, var det mange som fikk med denne konserten. Den tredje og siste konserten ble holdt i Alf Hagens bakeri. Dette ble en intimkonsert inne i konditoriet, og vi spilte mens folk var inne og handlet bakervarer.

Kveldene på Hausvik var også livlige. Vi samlet oss på loftet i den restaurerte låven til både allsang og opplesing. På neste side følger et bilde der Gustav
Olsen leser en nordnorsk humorhistorie, men i Vidars Gundersens blinkskudd ser det ut som et møte av en helt annen karakter...

Seminaret ble avsluttet på søndagen med konsert i Lyngdal Kulturhus. Som vanlig startet konserten med fellesnummer med alle seminardeltakerne. Etter dette var det innslag med både solonummer, duetter og gruppesamspill med seminardeltakere. Etter hvert overtok instruktørene, både i samspill og som solister, og kvelden ble avsluttet med lapskaus i Hagens bakeri!

Lyngdal 01
Lyngdal 02
Lyngdal 03
Lyngdal 04
Lyngdal 05
Lyngdal 06