Referat fra årets seminar 2020

Referat fra Munnspillseminar 2020, på Eidene på Tjøme.

I nydelig sommervær ble årets seminar arrangert på Eidene Kurs- og Konferansesenter på Tjøme. Eidene ligger i naturskjønne omgivelser, og vi hadde hele 550 mål med flotte turområder i skog og langs svaberg og strand til å boltre oss på. 18 munnspiller deltok.

I forbindelse med Covid-19 var det lenge usikkert om vi kunne gjennomføre seminaret. Med noen få endringer lot det seg gjøre, og vi fikk delta på et noe annerledes, men flott seminar.

Seminaret ble kortet ned og startet fredag og avsluttet søndag ettermiddag. Det ble også valgt å kansellere konserten på grunn av Covid-19.

Med 18 friske og raske deltakere startet seminaret på fredagen. Med oss hadde vi våre trofaste instruktører Sigmund, Tore og Vegard og selvsagt vår gode pianist Ivar Anton.

Fredagen ble brukt til å spille i samspillgrupper som var satt opp på forhånd slik at alle hadde øvd før de kom. Vi brukte også noe tid på årets nye fellesnummer som var «Olsenbanden Tema» arrangert av Tore. Et livlig og stilig fellesnummer som ga engasjement blant munnspillerne, og det var mange føtter som trampet takten når vi spilte.
Rett å slett en fengene flott melodi.

Lørdag fortsatte vi med fellesnummer og samspillgrupper i tillegg til at vi prøvde oss på «Sommerkanon». Denne fikk vi også godt til, og det hørtes bra ut for de som hørte på.

Lørdag kveld var det duket for festmiddag. Da gikk vi ned til sjøen, hvor vi fikk servert en nydelig skalldyrbuffet. Solen skinte og vi fikk og med oss en flott solnedgang.Etter middagen ble det sunget flotte viser, og Per Heier fortalte historien om den litt uheldige mureren, noe som ga en god latter for alle.

Siden fellesnummeret var tema fra Olsenbanden-filmene, hadde Günter laget en quiz om Olsenbanden. Nå skal det sies at munnspillere ikke kan for mye om disse filmene, men Sigmund har nok sett en del av dem siden han gikk av med seieren!

I og med at det ikke ble noen konsert i år, benyttet vi oss av den nye moderne teknologien og gjennomførte en minikonsert med live streaming til Sør-Korea med Yoonseok som publikum. Vi spilte Olsenbanden. Nå var han ikke kjent med melodien, men han var veldig fornøyd med opptreden.

I år var det og seks damer med på seminaret, det er ny rekord i NMf´s historie. De ble satt i en samspillgruppe og fremførte Anne Kristine sin melodi Vårsull.

Søndag fortsatte vi å øve på samspillnummer og fellesnummer. Alle deltagerne spilte minst en melodi sammen med Ivar Anton med Sigmund som veileder i løpet av dagene vi var der.

Siden det ikke ble noen konsert, inviterte vi like godt alle gjester og personale på Eidene Kurs- og Konferansesenter til en minikonsert. Akkurat denne helgen var det besøk av mange ungdommer. Det var rundt 30 stykker som kom og fikk høre fellesnummeret og Sommerkanon. De var ivrige og klappet godt. Noe som var veldig kjekt etter å ha øvd i 3 dager. Etter at gjestene var gått, framførte alle samspillgruppene sine melodier for alle oss på seminaret og de som var med som følge.

Magne, Victor og Ståle spilte «Folkevise fra Nordmøre»
Damene, altså Anne Kristine, Hege, Liv Marit, Reidun, Stine og Alice fremførte «Vårsull» som er skrevet av Anne Kristine.
Jan Ditmar, Ståle, Steinar og Jack spilte «Himlen Blåner»
Tore, Vegard, Helge og Per fremførte «Green Green Grass of home»
Victor, Ståle, Günter, Runar, Anne Kristine, Liv Marit, Magne og Georg spilte«Veslemøys sang»

Tilslutt fikk vi alle høre Sigmund spille Begin the Begun, før han fikk med seg Vegard og Tore på et flott samspill med Vårsøg og Bruremarsj fra Seljord.

Vi hadde det så kjekt at årsmøtet stemte for at vi kommer tilbake allerede i 2022.

Tusen takk for et flott seminar!

Tjome 03
Tjome 04
Tjome 05
Tjome 06
Tjome 07