Seminarreferat 2014

Referat fra Munnspillseminar 2014, i Lillehammer.

Årets seminar var lagt til Øyer, med konserter på Lillehammer. Det var Vidar Gundersen og hans kone Hilde som var arrangører i år. Nermo hotell er et lite hotell som var meget velegnet som seminarsted. Hotellet ligger oppe i dalsiden med fin utsikt utover Gudbrandsdalen. Stort sett var det bare vi fra Norsk Munnspillforum som var til stede på hotellet, og seminarsamlingene var i en ombygd låve ved siden av hotellet. Vidar og Hilde hadde gjort et meget godt forarbeid slik at alt fungerte som det skulle da vi ankom onsdag 25. juni.

Som vanlig var det Sigmund, Tore og Vegard som var instruktører, og så ankom Ivar Anton litt senere. Med tre instruktører og pianist kunne vi både spille i plenum, samt at vi ble delt inn i større og mindre temagrupper og samspill-grupper. Etter seminaret på fredagen fikk vi også en guidet busstur rundt i Øyer
og Lillehammer.

Våre tre instruktører Vegard, Tore og Sigmund blir mer og mer like etter hvert som årene går. ”Tre brødre som ikke er brødre”, som de uttrykte det!

Kveldene på Nermo var trivelige, med god mat og sosialt samvær. Lørdag kveld var det festmiddag, og underveis var det innlagte overraskelser. Premien for munnspillquizen ble overrakt, og det var Thor Eid som ble vinneren. Berit og Georg ble hedret med gaver for sin lange innsats for Norsk Munnspillforum, og Torkil Skaug var i aksjon både med deklamasjon og gitar.

Torkil leser sitt dikt om munnspillseminaret, akkompagnert av melodien ”Green, green grass of home” .

Da jeg kom kjørende langs Mjøsa, for å delta på munnspillseminar - forbi Biri og Lillehammer, og endelig: fikk se Øyer - da kikket jeg opp de grønnkledde lier, og mitt øye fikk skue: det vakre Nermo-hotellet. Her - her vil jeg bo, - tenkte jeg da. Her vil jeg spise min mat, spille ”harmonikk”, - pleie mine kontakter og min kropp. Sove min skjønnhetssøvn. Her! – ja, bare her, vil jeg føle meg hjemme, - og gresset det er så grønt, - så grønt, - akkurat som - HJEMME!

Kveldens største overraskelse, i alle fall for Sigmund, var et forrykende revynummer fremført av Liv Marit og Anne Kristine. Her måtte Sigmund komme fram og sitte på en stol mellom jentene mens de sang. Liv Marit hadde omarbeidet et revynummer fra 70-tallet, og hun hadde endret originalteksten til å bli en morsom hyllest til Sigmund. Dette ble fremført til Liv Marits eget klaverakkompagnement i playback. Revynummeret slo godt an og skapte stor stemning i salen!

Det foregående bildet er fra avslutningskonserten i Kulturhuset Banken på Lillehammer søndag 29. juni. Kvinnene var denne gang sterkt representert på seminaret, hele 6 stykker deltok denne gang! I denne gruppa deltar tre av dem, i tillegg til Anne Kristine og Liv Marit som har vært med lenge er også Alice Asbjørnsen fra Rogaland med. Alice ble også valgt til ny kasserer på årsmøtet. Karene i denne gruppa var foruten Jack, Jan I. og Fredrik også Stian Trønnes som var ny seminardeltaker i år. Denne gruppa fremførte Flåklypa-tema. I år var fellesnummeret Prøysenmedley, nok et fint arrangement fra Tores hånd. Overraskelsen her var at Sigmund var solist på sparegris! Konserten ble også i år fint gjennomført, men dessverre var det ikke nok publikum til å fylle hele salen. Men de som kom, fikk med seg en fin musikkopplevelse!

Som takk for seminaret blir Vidar tildelt Buskspillharen av Anders Skrataas.

Vidar og Hilde hadde gjort meget gode forberedelser til seminaret. All informasjon vi fikk på forhånd var førsteklasses, og stilen ble holdt hele vegen. Uten forkleinelse for tidligere arrangører kan det likevel være på sin plass å gjøre en vri på en uttalelse som kom nettopp på Lillehammer 20 år tidligere:

The best harmonica seminar ever!

Lillehammer 01
Lillehammer 02
Lillehammer 03
Lillehammer 04
Lillehammer 05
Lillehammer 06
Lillehammer 07