Sommerseminar

Norsk Munnspillforum (NMf) arrangerer hver sommer et seminar på forskjellige steder i Norge. Deltakerne på kurset kommer fra hele landet og noen også fra utlandet. Nivået er svært bredt, fra ferske nybegynnere til munnspillere på høyt nivå.

NMf har gjennom alle år knyttet til seg noen av de ypperste utøvere som instruktører. Pianoakkompagnatører av ypperste klasse har vi også med oss. På seminaret får du individuell instruksjon, råd og veiledning.

Seminaret avsluttes med en konsert hvor instruktørene er hovedaktører. Men de fleste seminardeltakerne er også med, enten som solister eller i ensemble.

Alle som spiller munnspill vet at en tone eller to av og til kan svikte. Hva gjør man med det? Innsikt i det å løse slike og andre problemer er en naturlig del av seminaret, og man kan lære mye nyttig når man møter så mange munnspillere på en gang.

Noen av de senere års sommer-seminarer:

Rauland 2023

Seminaret var i perioden 3 - 6 august 2023. Seminaret ble gjennomført på Raulandsakademiet i den vakre fjellbygda Rauland. Raulandakademiet viste seg å være et ypperlig sted for seminaret, der både innlosjering, bespisning, fellesrom og grupperom var tilfredsstillende på alle måter. I år var det styret som stod for arrangementet, og det ble lagt opp etter den malen vi gjennom erfaring har funnet ut at gir deltakerne den beste opplevelsen. Årestoga på Raulandsakademiet er bygget som et lite konsertlokale med plass til cirka femti gjester, og hvor det er en relativt liten scene. Under konserten lørdagen, hvor det kom tett på femti betalende gjester, åpnet vi med bruremarsj fra Seljord. Videre i konserten ble det fremført stykker av mindre grupper som hadde øvd inn sine repertoarer i løpet av dagene på seminaret.

Eidene/Tjøme 2022

Seminaret var i perioden 1- 4 september 2022. Seminaret ble gjennomført på Røde Kors sitt kurs og konferansesenter på Tjøme. Vi hadde noen flotte dager med god mat og sosialt samvær. Fredagen stilte vi opp på Tønsberg Kino og spilte Tema melodien til Olsenbanden i forbindelse med premieren på den nye filmen.
Vi gjennomførte og en flott konsert i Teie Kirke sammen med koret Færder Vocalis, det var en opplevelse vi sent vil glemme, for et kor, for en musikk og ikke minst den fantastiske kombinasjonen med munnspill og kor.

Selbu 2021

Seminaret var i perioden 24-27 juni 2022. Seminaret ble gjennomført på Peder Morset Folkehøgskole i Selbu. Vi fikk med oss mange nye deltakere som er med i Tradmunnspill i Trondheim. Mye flott musikk både fra munnspill og fra torader. Avslutningskonserten ble spilt i flotte Selbu kirke, det som var spesielt i år var at vi måtte låne med oss en ny pianist som og kunne spille orgen. Det ga Sigmund muligheten for spille noen av hans kjente melodier sammen med orgel. En fantastisk og uforglemmelig konsert med godt variert innhold.

Eidene/Tjøme 2020

Seminaret var i perioden 7- 10 august 2020. Seminaret ble gjennomført på Røde Kors sitt kurs og konferansesenter på Tjøme. På grunn av korona restriksjoner kunne vi ikke arrangere konsert, men vi fikk spilt en minikonsert til personalet og andre grupper som benyttet seg av konferansesenteret. Men selv om vi ikke hadde konsert, fikk vi noen flotte dager i flott vær, bading og ikke minst god mat og drikke helt i sjøkanten.

Risøya 2019

Seminaret var i perioden 8-11 august 2019. Seminaret ble gjennomført på Risøya Folkehøgskole som ligger i skjærgården i Lyngør. Vi hadde noen flotte dager med godt vær og på lørdagen ble vi hentet med båt for å ta turen ut til den årlige Pølsefesten på Sandøya. Her spilte vi en minikonsert og Steinar som var årest arrangør fikk sin store drøm oppfylt, nemlig spille duet med Sigmund Groven. Søndagen holdt vil avslutningskonsert i Dybvågkirke, den flott kirke med en fantastisk akustikk. Med oss på konserten hadde vi Sandøyakoret.

Klepp 2017

Seminar var i perioden 10-13 august 2017. Seminaret ble gjennomført på Jæren Folkehøgskole. I år feiret vi 30-årsjubileum med konsert både i Sola Ruinkirke og Klepp Rådhus. Lørdagen 12 august var duket for jubileumsmiddag hvor vi hadde med oss Varaordfører og Kultursjef i Klepp kommune. Vi hadde og med oss Yoonseok Lee fra Sør Korea.

Tromsø 2016

Seminar var i perioden 23-16 juni 2016. Seminaret ble gjennomført på Musikkonservatoriet i Tromøs med overnatting på Sydspissen Hotell som ligger i sjøkanten. Med flott vær kunne vi feire St. Hans i fjærsteinene og noen av deltakerene tok seg en liten dukkert. Når vi først var i Tromsø fikk vi og en tur med Fjellheisen hvor vi avsluttet med god middag mens vi nød utsikten over vakre Tromsø. Avslutningskonserten ble avholdt i Banken midt i Tromsø Sentrum.

Notodden 2015

Seminaret var i perioden 25-28 juni 2015. Seminaret ble gjennomført på æreverdige Brattrein Hotell på Notodden. 2015 var et spesielt seminar hvor vi feiret at vår trofaste instruktør Sigmund Groven ble utnevt av Ridder av 1. klasse av den Kongelige St. Olavs Orden. Det hele ble avsluttet med en flott konsert i Telemarks galleriet hvor over 150 gjester kom for å høre flotte toner fra munnspill.

Øyer og Lillehammer 2014

Seminaret var i perioden 26. - 29. juni 2014. Seminaret ble gjennomført på Nermo Hotell Hafjell som ligger i Øyer kommune i Oppland fylke. Det ble arrangert hyggestund for de eldre og pleietrengende på Lillehammer og Helsehus og hovedkonsert i Kulturhuset banken på Lillehammer.

Lyngdal 2013

Sommarseminaret 2013 ble avviklet i den trivelege sørlandsidyllen i Lyngdal, ein småby i Vest-­Agder. Seminaret starta torsdag 4. juli og avslutta med konsert i Lyngdal kulturhus sundag 7. juli kl 19.

Klepp 2012

I 2012 feiret Norsk Munnspillforum 25-årsjubileum med seminar på Klepp i Rogaland.

Vågå 2011

Sommerkurset 2011 ble avviklet i Vågå i Gudbrandsdalen 4.-7- august.

Strandebarm 2010

Seminaret 2010 ble avviklet i Strandebarm.