Nyheter  Torsdag 4. april 2024

Ukas Oslolåt

Hurra for Oslo-jubileum!
Les mer for å se hvilken låt som er valgt til å være ukens Oslolåt.

Hurra for Oslo-jubileum!
Tenk at det alt er 400 år siden Christiania ble bygget etter den store bybrannen, og 100 år siden vi fikk tilbake middelaldernavnet Oslo. Dette må feires!

Oslo musikkråd ønsker derfor å servere et knippe låter som representerer byen vår. Vi kommer til å dele en Oslo-låt hver uke ut året, der vi viser frem det vakre mangfoldet i hovedstaden. Kanskje dette kan gi dere inspirasjon til nytt repertoar i 2024?

Visste du at det finnes en spilleliste med over 1450 sanger om byen vår, Oslo? Ildsjelene Øystein Vea og Øystein Aurlien startet opp engasjementet for å samle alle låtene som enten handler om Oslo, omtaler et sted, en gate, en person eller er inspirert av Oslo. Tenk at det er så mange artister og låtskrivere som blir inspirert av byen vår! Det er jo helt fantastisk!

Her finner du oversikten over alle Oslo-sanger som er samlet så langt: https://no.wikipedia.org/wiki/Liste_over_Oslosanger

Ønsker du å lese mer om jubileet?
Trykk her for å lese mer: https://oslo2024.no/

So Me Amanda Delara Gunerius

Uke 18

Denne ukens Oslo-låt er Gunerius fremført av Delara!
Låta er skrevet av Karpe til prosjektet og albumet “Heisann Montebello” (2016) og ble i 2017 covret av DelaraP3 Live. Hennes versjon fikk fly ut i verden da den ble plukket opp av serien SKAM med stor suksess og har i skrivende stund over 16 millioner streams!

Her kan du se opptredenen hennes på P3 Live: https://www.facebook.com/watch...
Her kan du høre låta: https://open.spotify.com/track...

Sett deg tilbake i godstolen, lukk øynene og trykk play på denne nydelige låten!

Byen med det store hjertet 1

Uke 17

Denne ukens Oslo-låt er “Byen med det store hjertet” skrevet av Arild Haga.

Sangen har vært fremført på flere revyscener og har blitt sunget av flere vokalister slik som Edel Eriksen på russerevy i 1938 og av Vesla Stenersen i revyen “Smil og vi smiler igjen” på Chat Noir i 1943.

"Byen med det store hjertet” ble en hit og slo så godt an at etter litt finpussing og profesjonell hjelp ble den innspilt med Nora Brockstedt på vokal og sluppet på albumet «Jeg har mitt hjerte i Oslo – Toner fra Tigerstaden» i 1979.

Sangen passer ekstra godt å lytte på mens du sitter på trikken og kjenner vårsolen varmer i ansiktet. Le, smil og kos deg med denne perlen av en revyvise!

Her kan du lytte til låten: https://open.spotify.com/track...

Nilsen Don Martin og Tommy Tee

Uke 16

Denne uken ønsker vi å vise frem en låt som nevner Oslo på mange vis. Grønland, Grünerløkka, Ahus, Gamlebyen, Furuset og Holmlia er bare noen få av stedene som blir nevnt. Klarer du telle alle koblingene låta har til Oslo? Og klarer du gjette hvilken låt det er?

Låta er såklart "Nilsen" av Don Martin og Tommy Tee, fra albumet “En gang Romsåsgutt Alltid Romsåsgutt”.

Trykk her for å lytte til låta: https://open.spotify.com/track...

Teksten under er henta fra hans lille tekstsamlingsbok som ble laget til Oslo-trilogi vinylboksen:

“Det første verset i “Nilsen” ble født og bor på Grønland i Oslo. Bli med hit. Første linje har første stopp på Nordbygata bussholdeplass, østgående såklart, i Tøyengata mellom Grønlandsleiret og Nordbygata. Sett deg på vinduskanten til grønnsaksbutikken ved bussholdeplassen, helst midt på dagen. Denne lille delen av gata er både veldig moderne og fastlåst i tid. Jeg veit ikke om noe sted i Norge hvor kaoset mellom biler, bussen og folk er så fullstendig unorsk. Og så er det noe veldig, veldig Grønland, som man kan føle har vært likt i hundre år. Her hvor du sitter på denne vinduskanten skreiv jeg denne linja mens jeg satt og venta på bussen, en av de gangene tunge skyer samlet seg over byen vår. Mens sola skinte.”

Trykk her for å lese mer om låta:
https://www.donmartin.no/om-lata-nilsen/

Ukas Oslo lat Lillebjorn

Uke 15

Som åpningslåt måtte vi selvfølgelig velge en sang av selveste Lillebjørn Nilsen. Han har virkelig tatt oss med på en musikalsk reise gjennom Oslo og vi vil derfor starte denne feiringen med låta "Tanta til Beate" skrevet av vår alles Lillebjørn i 1982. Du vil aldri bli glemt!

Trykk her for å lytte til låta: https://open.spotify.com/track...