Nyheter  Tirsdag 19. mars 2024

12 unge talenter klare for finalen i Ung klassisk!

Festivalen Ung klassisk som arrangeres 25. til 27. april, hadde lørdag audition med 25 påmeldte musikktalenter fra hele landsdelen. Deltakerne imponerte med flotte prestasjoner og ga fagjuryen en tøff jobb med å ta ut de som får delta i finalen lørdag 27. april. 12 unge musikere fikk plass i finalen som er inndelt i flere aldersklasser. Det deles ut premier i alle klasser og 1.pris i klasse 2,3 og 4. I tillegg deles det ut solistpriser som gir spilleoppdrag med Kristiansand symfoniorkester i 2025. Talentarbeidet i Agder er i flott utvikling, noe publikum vil kunne glede seg over under Ung klassisk 2024!

Ung klassisk - en viktig visningsarena for unge talenter

Ung klassisk talent, som står sentralt i festivalen Ung klassisk, er en talentkonkurranse for musikkutøvende ungdom i alderen 8 til 25 år. Konkurransen, som hadde audition 16.mars, er åpen for unge musikkutøvere

innen klassisk musikk som f.eks. elever i kulturskoler, musikklinjer på videregående, orkestre, korps med mer. I tillegg er konkurransen åpen for musikkstudenter som studerer ved UiA, eller musikkstudenter fra Sørlandet som studerer andre steder. Konkurransen har fire aldersklasser.

Finalistene presenteres i en flott finalekonsert i Arendal kulturhus lørdag 27. april. Der konkurrerer de blant annet om pengepremier sponset av Sparebanken Sør, og solistoppdrag med Kristiansand symfoniorkester. Finalen i Ung klassisk talent inngår i festivalen som arrangeres for 15. gang i år. Ung klassisk er en viktig visningsarena for de unge som legger ned mange øvings/treningstimer over flere år for å bli dyktige på sitt instrument, og er dermed en verdifull samarbeidspartner i talentutviklingsarbeidet på Sørlandet.

I årets finale vil vi få høre strykere, blåsere, pianister, og sangere. Yngste finalist i år er 9 år og eldste er akkurat fylt 26 år. Lista med finalister finner du nederst i saken.
I tillegg til finalistene tok juryen ut deltakere som blir invitert til å spille på Ung klassisk vorspiel under festivalen. Mye å glede seg til med andre ord. Det ligger an til en spennende og variert finale lørdag 27. april, og et flott kammervorspiel fredag 26. april, - begge i Arendal Kulturhus.

Kompetent fagjury Årets fagjury er oppnevnt av Ung klassisk sine samarbeidspartnere og av festivalstyret og består av 4 medlemmer med høy fagkompetanse og erfaring i juryarbeid. Auditionjuryen var:

  • Trygve Trædal - pianist
  • Ingrid Vetlesen - sanger
  • Thea Iselin Øyhus-Revlin - blåser
  • Maja Birkeland - stryker

For mer info: Kontakt Inger Haugan Aasland tlf. 905 99251 eller Vidar Kristensen 905 67978

Finalister 2024