Nyheter  Fredag 9. februar 2024

Inspirasjonsprisen

Agder musikkråd inviterer medlemsorgnisasjonene/lagene til å nominere en ildsjel til musikkrådets nyetablerte Inspirasjonspris for 2024!

Agder musikkråds inspirasjonspris er etablert for å gi en oppmerksomhet til person(er) som over tid har gjort en ekstraordinær innsats for musikklivet i Agder. Dette er altså ikke en talentpris til en enkeltutøver, men en pris som skal gå til personer som har hatt/har stor betydning for musikklivet lokalt og/eller regionalt i Agder. Frist for å nominere er 1. mars.
De som kan nominere er medlemslag og organisasjoner med tilknytning til Norsk musikkråd/Agder musikkråd. Prisen blir utdelt på årsmøtet til Agder musikkråd.

Bakgrunn for prisen:
Musikklivet, og spesielt det frivillige musikklivet, er en skjør organisme som ikke hadde overlevd uten ildsjelene i lokalsamfunnet. Disse ildsjelene ønsker Agder musikkråd å hedre med denne nyopprettede prisen.
Etter å ha vært gjennom en pandemi med strenge restriksjoner gikk vi rett inn i nye utfordringer med økte strømpriser og nasjonale kulturbudsjetter som har blitt nedprioritert i konkurranse med tema som tar mye plass i nyhetsbildet. Derfor er det nå viktigere enn noensinne å ta vare på dere som jobber på grasrotnivå og som er ildsjelene som holdere aktivitetene i gang.
Prisen er en pengesum bestemt av styret samt et diplom til prismottaker.

Vi inviterer alle våre medlemmer i Agder til å fremme forslag, og bruk gjerne nedenstående skjema. Det er lurt å skrive en god begrunnelse for nominasjonen.

Inspirasjonspris