Nyheter  Tirsdag 23. april 2024

Inspirasjonsprisen 2024 og stor oppslutning om Agder musikkråds årsmøte

Agder musikkråds nyetablerte Inspirasjonspris ble mandag kveld tildelt ildsjelen Inger Hommefoss fra Gjerstad. Overrekkelsen skjedde på rådets medlems- og årsmøte der det møtte 39 delegater og gjester.

Møtet åpnet med et flott musikkinnslag av Agder ungdomskor som blant annet er støttet av musikkrådet. Mange av de 43 medlemsorganisasjoner og lokale råd som er tilsluttet rådet, var representert på møtet noe som lover godt for framtiden. I tillegg var Norsk musikkråd og kulturavdelingen i fylkeskommunen med som gjester.

Uten ildsjelene og dugndsinnsats stopper frivillig musikkliv
Agder musikkråds inspirasjonspris er etablert for å gi en oppmerksomhet til person(er) som over tid har gjort en ekstraordinær innsats for musikklivet i Agder. Dette er altså ikke en talentpris til en enkeltutøver, men en pris som skal gå til personer som har hatt/har stor betydning for musikklivet lokalt og/eller regionalt i Agder som tilrettelegger og initiativtaker.
Musikklivet, og spesielt det frivillige musikklivet, er en skjør organisme som ikke hadde overlevd uten ildsjelene i lokalsamfunnet. Agder musikkråd ønsker å hedre og trekke fram disse ildsjelene med den nyopprettede prisen som består av et diplom og en pengepris.

Det kom inn mange gode nominasjoner, og styret gikk enstemmig inn for å tildele prisen til Inger Hommefoss fra Gjerstad. Hommefoss har lagt ned en imponerende frivillig innsats for frivillig musikkliv både i egen kommune og i nabokommuner gjennom flere ti-år. Hun har jobbet for skolekorps, voksenkorps, storband, kor, og ikke minst gjort en stor innsats for å skaffe brukbare øvingslokaler for musikklivet.
De som nominerte Hommefoss mener at korpset i bygda ikke hadde overlevd uten hennes innsats både for tilrettelegging og ikke minst rekruttering.

Musikkrådet har også merket seg hennes store frivillige innsats over mange år, og det er absolutt fortjent at Inger Hommefoss fikk rådets første Inspirasjonspris!
Anne Tone Hageland, avtroppende leder for kulturavdelingen i fylkeskommunen, fikk æren av å overrekke prisen til en overrasket prisvinner.

Musikkens kompetansesenter med 43 landsomfattende medlemsorganisasjoner

Musikkrådet er en betydelig aktør i norsk musikkliv og har 43 landsomfattende musikkorganisasjoner som medlemmer i tillegg til flere regionale og lokale medlemmer. Agder musikkråd er regionledd av Norsk musikkråd og Musikkens studieforbund og er fylkets kompetanse- og samarbeidsorgan som omfatter alt fra yrkes- til fritidsmusikere og alle musikksjangre.

Årsmøtet er musikkrådets høyeste organ og behandler blant annet strategi- og handlingsprogram for de kommende år. Planen er styrets viktigste verktøy for arbeidet, og styret bestemmer hva rådet skal arbeide med. Styret er også arbeidsgiver for de ansatte i sekretariatet som har kontorer i Arendal og Kristiansand.

Styrets viktigste oppgave det kommende året er å legge til rette for at organisasjonen og nettverkene i Agder får en god utvikling der alle deler av musikklivet blir inkludert og ivaretatt. Service, veiledning og økonomisk støtte til musikklivet blir naturligvis høyt prioritert blant annet gjennom årsmøtets avsetning av tilskuddsmidler. I tillegg vil musikklokaler og etablering av lokale musikk/kulturråd være en viktig satsning kommende periode.

Musikkrådet ser også fram til Kulturdepartementets NOU-arbeid som skal gi en helhetlig gjennomgang av musikkfeltet og bidra til oppdatert og ny kunnskap som kan ligge til grunn for framtidig politikkutvikling. Oppdatert kunnskap er viktig for å sikre at tiltak treffer musikklivet der det trengs.

Styre med solid kompetanse
Årsmøtet har valgt et styre med solid forankring i musikklivet, og som representerer bredden fra yrkes- til fritidsmusikkliv, fra amatør til profesjonell.

Styret i perioden 2024 - 2025:
Leder: Per Qvarnstrøm Nestleder: Torunn Charlotte Nyberg
Styremedlemmer: Anette Bylund, Tove Linda Høgstøl, Dag G. Aasland, og Asle Tellefsen.
Varamedlemmer: Maria Solli Sjåvåg og Ole Jonas Kverndal.

Arendal, 22.april 2024

Inger Haugan Aasland – daglig leder i Agder musikkråd

De fleste bildende er tatt av vårt styremedlem Tove Linda Høgstøl, og et par tatt av administrasjonen.

Gruppe fra Agder ungdomskor åpnet årsmøtet

Gruppe fra Agder ungdomskor åpnet årsmøtet

Anne Tone Hageland, avtroppende leder for fylkeskulturavdelinga deler ut pris

Anne Tone Hageland, avtroppende leder for fylkeskulturavdelinga deler ut pris

Inspirasjonsprisvinner Inger Hommefoss

Inspirasjonsprisvinner Inger Hommefoss

Inspirasjonsprisvinner Inger Hommefoss og daglig leder Inger Haugan Aasland

Inspirasjonsprisvinner Inger Hommefoss og daglig leder Inger Haugan Aasland

Styreleder Per Qvarnstrøm

Styreleder Per Qvarnstrøm

Styrets nestleder Torunn Charlotte Nyberg

Styrets nestleder Torunn Charlotte Nyberg

Årsmøtets møteledere Pål Koren Pedersen og Tara Øverland

Årsmøtets møteledere Pål Koren Pedersen og Tara Øverland

Inger og Øyvind leder medlemsmøtet før årsmøtet

Inger og Øyvind leder medlemsmøtet før årsmøtet

Årsmøte 2024

Årsmøte 2024

Katrine Granlund fra NMR overrekker takk og blomster til Inger Haugan Aasland

Katrine Granlund fra NMR overrekker takk og blomster til Inger Haugan Aasland