Nyheter  Tirsdag 8. juni 2021

Vinnere av Trøndelag musikkråds musikerstipend!

Styret i Trøndelag musikkråd har nå avgjort hvem som får tildelt stipend fra Musikerstipendet 2023. Det kom inn over 50 søknader fra hele Trøndelag. Stipendsummen var på totalt 15.000,- og blir i år delt mellom to vinnere. Les mer om de to vinnerne under:

Kaja Kong

Kaja Kong Halvorsen

Kaja Kong Halvorsen (13 år) spiller klassisk piano og kammermusikk på Lørdagsskolen ved Trondheim kulturskole. Hun sier det er en fantastisk anerkjennelse å motta Trøndelag musikkråds stipend som en av to mottakere i 2023. Stipendet vil dekke utgifter til deltakelse på Valdres Sommersymfoni, og en konsert med Yujia Wang i Oslo. Kaja tror det blir veldig inspirerende å møte og høre andre dyktige musikere.

Jens Svenkerud

Jens Svenkerud

Jens er en gutt på 15 år som bor i Trondheim, og går i 9. klasse på Charlottenlund ungdomsskole. Han startet å spille fiolin som 7-åring på Trondheim kulturskole. Jens spiller både klassisk musikk og folkemusikk/gammeldans og trives veldig godt med det. I kulturskolen er han med i Folkens, kulturskolens folkemusikkgruppe og han er straks ferdig med andre året på Lørdagsskolen. Han spiller også i en strykekvartett som heter Furiosokvartetten. Dette semesteret har han også blitt tatt opp i både NUSO (Norsk Ungdomssymfoniorkester) og Juniorsolistene. I sommer skal han delta på Landskappleiken i Lom og Landsfestivalen i gammeldans i Førde i tillegg til ei uke på samling med NUSO i Porsgrunn.

Jens er veldig takknemlig for å få tildelt stipendet fra Trøndelag Musikkråd og vil bruke pengene til ekstra undervisning i fiolinteknikk og han ønsker å sette seg enda bedre inn i trøndersk tradisjonsmusikk. Han har også lyst til å lære seg mer om å arrangere slåttemusikk fra noen som er gode til det. Tusen takk for stipendet!