Litt om komponistene

Magnerutle

Magne Rutle

har komponert for teater, film, storband, blåseensemble og orkester. Han har blant annet hatt oppdrag for NRK (KORK), TV 2, Oslo Sinfonietta, Scheen Jazzorkester, Bergen Big Band og Forsvarets musikkorps.Magne Rutle har Studier i arrangering/komponering og trombone ved Griegakademiet i Bergen og Rogaland Musikkonservatorium. Han bor i Larvik og livnærer seg som komponist, musiker og pedagog. Han er fast medlem av Scheen jazzorkester, der han er en av bandets huskomponister. Han har bakgrunn frå Bergen Big Band, Pocket Corner, Telemark messingkvintett og Telemark messingensemble, i tillegg til mange frilanskonstelasjoner.Kilde: Norsk komponistforening

Jonroermark

Jon Rørmark

er bosatt i Bø i TelemarkHan er utdannet ved Norges Musikkhøgskole innen utøving, ped. og komposisjon. Han er frilans musiker, arrangør, komponist, pedagog og produsent. Jon Rørmark opererer innen ulike sjangre. Han har turnert med diverse konserter og forestillinger, og spilt med ulike musikere opp gjennom årene. Han har en rekke bestillingsverk bak seg.

Oyvindstrand

Øyvind Strand

er en norsk musiker, komponist, dirigent og kulturentusiast, født i Drangedal og bosatt i Skien. Han har vært dirigent i Musikkforeningen Suoni siden 1980, og er også dirigent for Gimsøy skolemusikk (siden 1977) og koret Canto Libre (siden 1995). Han er også en del av originalbesetningen i tradjazzbandet Bratsberg Amt Jazzorkester, stiftet i 1978. Øyvind Strand har komponert flere marsjer som er blitt populære, bl. a. Telemark Bataljon, Biograf, Himmelstuperne og Ambassadør, komponert teatermusikk, samt arrangert en mengde musikk for orkester, korps, kor, revy og teater. Hans musikk er etterspurt og spilles av mange norske korps, bl. a. av forsvarskorpsene, og marsjen Telemark Bataljon ble brukt som felles avslutningsmarsj på Norsk Militær Tattoo i Oslo Spektrum i 2016. Samme år komponerte han marsjen "På skinner" i forbindelse med 100-årsjubiléet for Bratsbergbanen og "Vannveien" til Telemarkkanalens 125-års jubileum.Øyvind Strand har mottatt mange priser, bland andre Telemark fylkeskommunes kulturpris i 2003.

Kilde: Wikipedia