Nyheter  Fredag 22. april 2022

Q&A med Henning Svoren

Bli med på denne runden med Q&A sammen med Henning Svoren, og bli bedre kjent med mannen bak utallige fete mixer fra det allerede legendariske studioet Ocean Sound på Giske

QA Henning Svoren web

I denne Q&A’en så får vi møte lydmagikeren Henning Svoren fra Ørsta i Møre og Romsdal, som lever av og har skapt seg en stor karriere som produsent og lydtekniker.

Møre og Romsdal musikkråd har gleden av å kunne presentere denne Q&A'en, der du som deltager vil få muligheten til å stille spørsmål til en av Norges mest brukte og spennende produsent.

Det vil også bli anledning å stille spørsmål til Møre og Romsdal musikkråd ved Jonas Høgseth, som har bred kompetanse og erfaring med akustikk i musikklokaler og studio.

Henning Svoren er en norsk produsent og lydtekniker og har vært med på å drive og utvikle Ocean Sound på Giske siden starten i 2009. Siden det har han jobba med ei bråte norske og internasjonale artister og produsenter, vi nevner i fleng; A-Ha, Kygo, Swedish House Mafia, Highasakite, Motorpsycho, Sigrid, Cult of Luna, Leprous, Gabrielle, Maraton, Ola Kvernberg, Nils-Petter Molvær og mange flere.

Han har et smittende engasjement for alle delene som inngår i musikkproduksjon og i studiehverdagen, fra instrument og romakustikk til ferdig master. Med Ocean Sound som lekeplass har han fått jobba med det beste av klassisk analogt utstyr til det mest cutting-edge av teknologi. 
I disse dager samarbeider han med Dolby, Prolyd og Amphion om å få på plass en rigg for miksing i Dolby Atmos-format. Jobben på den lille øya i havgapet har også gitt han mulighet til å vare tett på, og ikke minst lære av, det beste vi har av artister og musikere.

For tiden jobber Henning helst mest med produsering og miksing der han kan ha en solid kreativ impact på låtene, men han gjør fremdeles også enkelte reine innspillingsprosjekt. Trass i en bakgrunn som trommis i band, en forkjærlighet for levende musikere, ekte instrument, rørforsterkere osv., så har masteringbiten blitt viktigere de siste årene. Henning mastret nylig Aiba sin “Sympati” som har vært en av de mest spilte norske låtene denne våren.

Vi gleder oss!

Sted: Microsoft Teams (gratis event)

Tid: Torsdag 12. mai kl: 19.00

Påmelding skjer via skjema her: Påmelding Q&A Henning Svoren

Lenke til webinaret blir sendt ut til alle påmeldte dagen før.

Ved påmelding så godtar du at vi kan behandle data om deg. Les mer om hva og hvordan vi lagrer dette her: Personvernerklæring.

Denne eventen er støttet av BandOrg og KOMP