Nyheter  Tirsdag 6. februar 2024

Stor pågang av søknader til ny tilskuddsordning

Rogaland musikkråd har mottatt søknader på til sammen 5 millioner kroner på den nye nasjonale tilskuddsordningen for Rekruttering av barn og unge i korps og orkester.

Rogaland musikkråd har fått tildelt 632 000 kr til fordeling. Den store pågangen viser tydelig at behovet er langt større enn det vi har mulighet til å dekke.

NM Tilskudd orig6 beskjaert

Det er flott å se at musikklivet i Rogaland jobber aktivt med å rekruttere flere barn og unge inn i de lokale musikklagene. Søknadsbunken viser stort engasjement og stor oppfinnsomhet - det er tydelig at dette er en tilskuddsordning som treffer godt lokalt og at det er store behov for tilskudd til å drive rekrutteringsarbeid. Samtidig viser den høye søknadssummen at behovet er mye større enn hva vi har mulighet til å dekke med nåværende ramme.

Vanskelig å prioritere

Det blir en utfordrende jobb for Rogaland musikkråd å prioritere mellom alle de gode søknadene. Svært mange korps og orkestre har søkt. Rogaland musikkråd saksbehandler og innstiller hvilke søknader som skal støttes i dialog med medlemsorganisasjonene lokalt, NMF Rogaland og UNOF Rogaland.

Tilskuddsordningen "Rekruttering av barn og unge i korps og orkester" er en ny nasjonal ordning, og Norsk musikkråd har fått 6,5 millioner til fordeling over hele landet. Ordningen er forbeholdt instrumentalensembler der barn og unge i skolealder deltar (6-19 år). Tilskuddet er fordelt til fylkene etter antall innbyggere i målgruppen. Her kan du lese mer om ordningen.