Musikk i fengsel og frihet

Band

Rogaland musikkråd har prosjektet Musikk i fengsel og frihet (Miff) ved Åna og Stavanger fengsel. Prosjektene er i nært samarbeid med skolen i fengslene, fritidsavdelingen og Kriminalomsorgen. Innsatte får tilbud om gitarundervisning, opplæring i å spille i band og musikkproduksjon på data.

Dette er et svært viktig prosjekt, både som aktivitet og noe som gir mestring og lyst til læring.

I tillegg har vi et ute-tilbud i Stavanger i samarbeid med Stavanger Røde Kors ved Nettverk etter soning.

313104777 2185957774919039 768751552134626712 n

Et av bandene fra Åna fengsel opptrer på åpningsfesten til Tilbakeføringssenteret ved Røde Kors Stavanger i september 2022. Bandet ledes av musikkinstruktør Harald Halle, til høyre i bildet.

Musikk i frihet

Rogaland musikkråd har i mange år drevet prosjektet Musikk i fengsel og frihet (Miff) med musikkopplæring i Stavanger og Åna fengsel. Men hva med tiden etter soning?

I 2021 tok Rogaland musikkråd initiativ til et samarbeid med Stavanger Røde Kors og Nettverk etter soning for å få i gang et musikktilbud til tidligere innsatte og personer innen rusomsorg. Høsten 2022 kunne vi endelig åpne opp bandrommet vårt på Tilbakeføringssenteret ved Røde Kors i Stavanger.

Les mer

Bard 2

Bård Schanche, musikklærer i Stavanger fengsel

Musikk i fengsel og frihet, mitt livs mest meningsfulle utfordring

-Kall det hva du vil, men for meg oppleves det som en av de viktigste oppgavene i livet mitt, sier Bård Schanche idet vi møter ham utenfor den store porten ved Stavanger fengsel. Musikkinstruktøren har lagt bak seg nok en musikkøving blant fengslets innsatte.

Les mer

Skjermdump video Varg

— Føler meg fri når jeg er i sonen

For Varg i Stavanger fengsel er musikken mer enn en hobby. På to og et halvt år har han laget og spilt inn nok sanger til fire album og ser på seg selv mer som musiker enn som innsatt.

Les mer