Nyheter  Onsdag 19. august 2020

Trad Session-åpningskonsert fredag 4.september!

Fredag 4.september kl. 20.00 på St. Croix-huset i Fredrikstad arrangeres sesongens Trad Session-åpningskonsert. Konserten er en cappella-aften med kvedaren Ingebjørg Lognvik Reinholdt fra Seljord og vokalkvartetten Tre sneller og et Hespetre.

Kappa av

Menneskets første musikkinstrument var og er stemmen. Vi åpner høstsesongen med et utendørs arrangement der a cappella sang står i sentrum.

Ingebjørg Lognvik Reinholdt fra Seljord er en kvedar med vakker stemme, dyp kjennskap til sin tradisjon og stor fortellerevne. Hun har flere soloprosjekter bak seg, bl.a. forestillingen «Guro Heddelid» som hun gjorde for Riksscenen i 2016, og hun har samarbeid med mange andre folkemusikere som Sarah-Jane Summers og Aasmund Nordstoga.

Tre Sneller og et Hespetre (Carin Funseth, Marthe Ø Burgess, Kristin Carlsson og Laila Henriksen) er en sangkvartett basert i Oslo og Vestfold som har valgt seg en smal, men forbausende rik sjanger - viser om strikking og ull! De er blitt fast inventar på flere strikkefestivaler i Norge og Sverige.

Konserten starter, som alle Trad Session-arrangementer, kl. 20:00 og dørene åpnes en time før. Det blir selvfølgelig session etterpå!

Entré: kr.200/100.

Trad Session er resultatet av et samarbeid mellom St. Croix-huset og Østfold musikkråd - støttet av Norsk Kulturråd.

Noen ord om konserten og corona:

Arrangementet holdes utendørs, med telt som back-up i tilfelle regn. Det blir småbord og lett å holde avstand. I tråd med føringer fra regjeringen, foregår skjenking ved bordene, og alle oppfordres til å betale med kort eller vipps. Det er ingen ulempe å forhåndskjøpe billetter, men de kan også kjøpes på konserten. Det blir en flott konsert - og session etterpå som vanlig!