Schodsbergs notebok

Noteheftet inneholder: Bruredansen, 9 polsdanser, 8 riler, 5 valser, 2 hallinger, 2 feiere, 2 marsjer, 2 engelsk danser og en Quadrillis.

Det er folkemusikkonsulent Marianne Tomasgård som har tatt initiativ til heftet mens Henning Huseby har stått for transkripsjonen. Ånon Egeland har bidratt med faglige innspill og forfattet forordet.

Pris: Kr. 150,-
Ved bestilling av både cd og notehefte, gir vi en "pakkepris" på kr. 200,-
Bestilles her

Om Schodsbergs notebok

Noteboka som den unge Johannes Nielsen Schodsberg (f.1799) fra Aremark ved Halden begynte å skrive i 1822, er et unikt vitnesbyrd om motedansene som var populære og er derfor en viktig del av musikklivet i Østfold på denne tida. Håndskriftet, som inneholder ca. 160 dansemelodier, er del av Nasjonalbibliotekets samling. Nå lanserer Østfold musikkråd et utvalg fra denne samlingen med et eget notehefte, Schodsbergs notebok.

Østfold musikkråd har stått for transkripsjon av 32 melodier fra den håndskrevne noteboka. Notene er derfor lettleselige, men for de med historisk interesse har vi også inkludert facsimiler av de gamle håndnedtegnelsene fra den originale noteboka. Design: Eva Karlsson.

Flere av melodiene i heftet er hentet fra CD-en ved samme navn som ble gitt ut på plateselskapet Ta:lik i 2012.