Nyheter  Torsdag 17. august 2023

Østfold musikkråds musikkstipend 2023: Hermine Skovdahl

I 2023 opprettet Østfold musikkråd et musikkstipend til talentfull ungdom fra Østfold i fin utvikling, som har klare mål for sin utøving. For 2023 vedtok styret å dele ut 4 musikkstipender, hvert av dem på 7500 kroner. Fremover presenterer vi mottakerne her på nettsiden! Neste ut er Hermine Skovdahl!

383270622 277576981869693 2728083843763019239 n

«Jeg har stor kjærlighet for musikk og ønsker å inspirere andre gjennom tekster som folk kan kjenne seg igjen i. Musikken min tar for seg alvorlige temaer og jeg vil være en stemme for unge som opplever skolehverdagen som tøff og krevende».

Når Hermine lager låter, skriver hun egne tekster og spiller piano eller gitar selv. Hun har eget studio på rommet sitt der hun lager egne demoer. Tekster på norsk og engelsk skriver hun på mobiltelefonen eller i en egen notatbok, avhengig av hvor hun er. Tekstene er inspirert av egne og andres tanker, følelser og opplevelser.

Hermine er særlig inspirert av Billie Eilish og bruker mye tid på å se dokumentarer, musikkvideoer og lytte til musikk av andre artister. Dette er inspirasjon hun benytter i egne låter. Det er mye fint å lære av andre artister, men Hermine har en egen, tydelig identitet som låtskriver og artist.Hermine har bakgrunn fra barne- og ungdomskor, Venke Knutsons popskole og Kulturkomet Østfold. I sommer var hun på sommerkurs for talentfull ungdom i regi av Lillehammer Institute of Music Production.

Hermine holder hele tiden på for fullt med å skrive nye låter. Parallelt med dette gjør hun så mange artistoppdrag som mulig. Hermine kan bookes ved å sende en e-post til e.skovdahl@gmail.com eller på tlf. 951 58 574.

Hermine har vært skuespiller i Kaptein Rødskjegg-show, sunget på årsfester i regi av Generation Event og ved David Bowie-tribute på Verket Scene. Hun leies jevnlig inn til konserter, eventer og festivaler. I 2021 var Hermine blant de 25 av 1300 som ble kalt inn til audition for MGP-junior. I 2023 deltok Hermine i Talentfest Hvaler og vant konkurransen.

Hermine skal bli internasjonal artist. Veien består derfor av mye hardt arbeid. Belønningene kommer ikke umiddelbart, hele tiden står musikken og fremtiden i sentrum. Stipendet fra Østfold musikkråd er benyttet til produksjon av en rikholdig presentasjonsportfolio. Pappa Eivind Skovdahl produserer låtene, men det trekkes ofte inn andre musikere der det bidrar til å løfte Hermines låter. Det trengs også gode fotografier for markedsføring. Stipendet fra Østfold musikkråd var derfor en god hjelp på veien.

Hermines artistprofil på Instagram Hermine vinner Talentfest Hvaler Video fra Generation Events årsfest 2021 Hermine i artikkel om Østfold musikkråds prosjekt Kulturkomet Østfold