Nyheter  Torsdag 12. oktober 2023

Østfold musikkråds musikkstipend 2023: SWADA

I 2023 opprettet Østfold musikkråd et musikkstipend til talentfull ungdom fra Østfold i fin utvikling, som har klare mål for sin utøving. For 2023 vedtok styret å dele ut 4 musikkstipender, hvert av dem på 7500 kroner. Fremover presenterer vi mottakerne her på nettsiden! Neste ut er bandet SWADA!

Thumbnail Swada presse ostfolkd ms

"Noe av det vi er mest stolt av er samspillet vårt. Vi har utrolig god kjemi og et felles ønske om å formidle best mulig. Vi vil fortsette å spille konserter rundt om i Norge og rundt om i verden".

SWADA startet opp i 2022 og består av vokalist og låtskriver Sebastian Akselberg, keyboardist Ingunn Sunde, trommeslager og produsent Adrian Myhre og bassist Eivind Bratland. Alle i SWADA har gått musikklinjen ved Kirkeparken videregående skole i Moss.

Alle i bandet har vokst opp i musikalske familier. Sebastian har allerede gitt ut tre album digitalt og musikken har vært spilt på NRK P3 og P1. Adrian var i 2022 på Topp 10 i Norge på Spotify med låta «Lekeland».

Bandet søkte Østfold musikkråds musikkstipend fordi de ønsket å nå ut til et større publikum og heve kvaliteten på sin musikk. De forteller i sin søknad at musikken betyr utrolig mye og at de vil fortsette sammen så lenge som mulig.

I 2023 har SWADA fått stor anerkjennelse lokalt. I tillegg til Østfold musikkråds musikkstipend mottok bandet nylig Viken fylkeskommunes utviklingsstipend kultur. SWADA har spilt en rekke konserter med full sal og på festivaler som Lyse Netter og Flåtefest. Når SWADA spiller live har de med seg perkusjon og blåseintrumenter.

Bandet hadde på søknadstidspunktet for musikkstipendet sluppet to singler. Låtene «Don’t Stop (Taking Me Back)» og «C’mon Baby» skrevet av Sebastian Akselberg, fikk begge god respons.

Bandets største inspirasjon er Earth, Wind & Fire og Bee Gees og de forteller at de ønsker å kombinere «gammeldags» musikk og nåtidens populærmusikk. Det høres, for låtene har godt gjenkjennbare sjangertrekk fra 70-tallet.

SWADA er opptatt av å ha det gøy på scenen og av å gjøre det de elsker. Østfold musikkråds musikkstipend var med å bidra til at bandet fikk spilt inn sin første debut-EP i Urban Sound Studios i Oslo. SWADA har store planer for 2024 og jobber hardt med sitt første fullstendige album.

Viken Fylkeskommunes utviklingsstipend 2023