Nyheter  Torsdag 1. juni 2023

DATO: 13-15.OKTOBER 2023

Programmet for årets Folkemusikkhelg i Østfold er nå klart! I år har vi slått på stortromma og hyret inn et helt nordisk band!

FSQ 2 web

Tradisjonen tro blir det både konsert og kurs – og du ønskes velkommen til begge deler! Helgen starter tradisjonen tro med TradSession konsert fredag kveld på St.Croix-huset i Fredrikstad og med jamsession med musikerne etter konserten. Så blir det to dager med folkemusikk kurs på vakre Solhaug med fremragende folkemusikere og pedagoger, samt spell, dans og topp stemning fra morgen til kveld.

Musikere og kursholdere under årets Folkemusikkhelg er den fabelaktige finsk/dansk/svenske folkemusikkgruppa Floating Sofa Quartet i samarbeid med den norske felespilleren Guro Kvifte Nesheim. Sammen jobber de for tiden med prosjektet «Kystnært – fra Agder til Norden», der de dykker ned i felles nordiske kysttradisjoner fra Norge, Finland, Sverige og Danmark og lager nye, spenstige arrangementer fra dette spennende repertoaret.

Lenker:

Floating Sofa Quartet

Video

Hjemmeside

Spotify


Guro
Kvifte Nesheim

Video

Hemsida

Spotify

«I projektet möts traditionsmusiker från fyra nordiska länder för att tillsammans djupdyka i våra gemensamma musikaliska traditioner från våra kustregioner».Floating Sofa Quartet (FSQ) har under tio år arbetat med Nordisk folkmusik på tvärs av landsgränserna, visionen har alltid varit att sammanföra de nordiska ländernas kulturella arv och skapa musik som både bevarar en tradition men också förnyar den. Under Showcase-festivalen Folkelarm i Oslo 2021 vikarierade den unga norska stjärnviolinisten och hardangerfelaspelaren Guro Kvifte Nesheim i FSQ och början på detta projekt växte fram. Folkmusiken har historiskt tydligt präglats av handelsresor mellan andra länder och har många musikaliska likheter med sina grannländer. “Kystnært” tar avstamp i den regionala folkmusiken från kustregionen Agder i södra norge, en tradition med tydliga band till sina musikaliska grannländer. Med denna musik som utgångspunk utforskar gruppen musikaliska likheter till andra Nordiska Kustregioner och sätter samman en modern konsertupplevelse»

På kurset vil dere lære noen av slåttene fra prosjektet Kystnært, med fokus på spillestil og arrangering. Kurset er instrumentuavhengig og det vil bli instruksjon i både plenum og i mindre grupper. Dere får mulighet til å lære melodispill, stemmespill og komp og det vil også bli lært ut noen teknikker for hvordan å spille godt sammen. Lørdag kveld inviterer vi til dans og da er det fritt fram for solister, lag og grupper å bidra med dansespilling. «Buskspell» pleier det også å bli utpå lørdagskvelden.

Instruktører/musikere: Guro Kvifte Nesheim – Hardingfele/Fele (GKN5, Nesheim/Eden, Grit Quartet) Mads Kjøller Henningsen - Fløyte, Svensk Sekkepipe (FSQ, Spöket i Köket, Trolska Polska, Lars Lilholt) Clara Tesch - Fiolin (FSQ, Vesselil) Leija Lautamaija - Durspell, Trampeorgel (FSQ, Enkel, Moon Twins) Malte Zeberg - Kontrabass (FSQ, Trolska Polska, Hialøsa, Nü Fiona)

Kursavgift: kr 900,- for to dagers kurs med lunsj x 2 og middag lørdag kveld. Redusert pris for studenter og deltakere under 25 år: kr. 500,- for to dagers kurs med lunsj og middag lørdag kveld. Enkel overnatting med frokost er inkludert for de som ønsker det. Husk å ta med eget sengetøy/håndkle. Kurset er åpent for både viderekomne og deg som er relativt fersk musikant. Undervisningen foregår mest etter gehør og vi oppfordrer spesielt pedagoger i skole og kulturskole til å delta.

Info om kursstedet: Solhaug på Facebook

Info om TradSession: Trad Session på Facebook

Påmelding til Østfold musikkråd innen 14.09.2023: Course Registration Form (jotform.com)

Vi i Østfold musikkråd ønsker å lage et rimelig kurstilbud med høy kvalitet. God og trofast støtte fra KOMP (NMR), Musikkens studieforbund (MSF) og Norsk Senter for folkemusikk og folkedans (Sff) gjør dette mulig.

For spørsmål, vennligst kontakt: ostfold@musikk.no eller marianne.tomasgard@musikk.no

Velkommen til et trivelig kurs med trivelige folk! 😊