Nyheter  Tirsdag 13. oktober 2020

Presentasjon av juryen i korkonkurransen!

Østfold musikkråd har i samarbeid med Norsk musikkråd og Musikkens studieforbund lansert en konkurranse for blanda kor og vokalgrupper. Konkurransen er åpen for påmelding og vi ønsker MANGE deltakere. Vi har akkurat nå stor glede av å kunne presentere jurymedlemmene! Les om konkurransen, ta sats og syng folkemusikk nå! Innsendingsfristen er 30.mars 2021.

Nordstoga 95743 1030x773

Aasmund Nordstoga

Aasmund Nordstoga er visesanger og kvedar. Han er mye brukt som programleder/konferansier, har blitt nominert til Spelemannspris to ganger og gitt ut en rekke svært flotte album - både solo og i kompaniskap med nære musikerkolleger. Nordstogas viser er jordnære, ekte og ofte bygget rundt gode historier og livsvisdom. Les mer om Aasmund Nordstoga her!

Anne Karin Sundal Ask Arets utover 2019 Foto Hege Eikenes Randen RED

Anne Karin Sundal-Ask

Anne Karin Sundal-Ask er fra Halsa på Nordmøre. Hun er utdannet fløytist ved Musikkonservatoriet i Trondheim og har hovedfag i korledelse fra Norges Musikkhøgskole der hun studerte hos Grete Pedersen og Tore Erik Mohn. Anne Karin har dirigert mange kor, og dirigerer blant annet Det norske jentekor. Korene hun har gjør det svært godt i konkurranser. Selv har Anne Karin også mottatt utmerkelser, stipender og priser. I 2019 ble hun kåret til "årets utøver" av Norsk Komponistforening. Les mer om Anne Karin Sundal-Ask her!

9410e601158849e7922f2c997092afb4

Tore Erik Mohn

Tore Erik Mohn startet sin musikkfaglige utdannelse på Kirkemusikkstudiet ved Trøndelag musikkonservatorium. Videre har han utøvende diplomstudium i orgel og korledelse hovedfag fra Norges musikkhøgskole. Han har også undervist i korledelse ved Norges musikkhøgskole fra 1995-2020. I dag er han domorganist og dirigent i Fredrikstad domkirke. Der er han dirigent for Borg domkor og Borg vokal. Gjennom årene har han dirigert en rekke større kor, blant annet Oslo Filharmoniske kor. Han har også vikariert som domkantor i Nidarosdomen og vært initiativtaker til Egil Hovland-festivalen. Les mer om Tore Erik Mohn her!

1510494085922

Marianne Tomasgård

Marianne Tomasgård er fra Nannestad men har sine folkemusikalske røtter fra Hornindal i Nordfjord. Hun har medvirket på flere CD'er som felespiller, er spelemannsprisnominert og har turnert for Rikskonsertene og den kulturelle skolesekken. Marianne har sin musikkutdanning fra University of Texas, Houston. Marianne spiller i folkemusikktrioen "Kjerringrokk", og er folkemusikkonsulent både for Akershus musikkråd og Østfold musikkråd.