Nyheter  Onsdag 21. desember 2022

Fengslende Hip-hop

I desember arrangerte Buskerud musikkråd Hip-hop kurs for de innsatte i Ringerike og Drammen fengsel i forbindelse med prosjektet Musikk i fengsel og frihet.

Hiphop til hjemmesiden

Hip-hop kurs i Ringerike fengsel høsten 2022

Rap1 Drammen 2

Drammen fengsel

Produsent og låtskriver Leutrim Shala og artist og låtskriver Endre Gryting fra Drammen hadde syv dagers workshop i Hip-hop i Ringerike og Drammen fengsel i desember 2022. Det ble jobbet med å skrive og spille inn en ny låt i hvert fengsel og deltakerne fikk også tilbakemelding og råd på eget låtmateriale. Tilbakemeldingene fra fengslene var veldig gode! "Hip-hop kurset fungerte veldig bra. Det var veldig kult å se hvor mye instruktørene fikk ut av elevene. De fleste bidro med sine ideer og låtene ble kule" sier Per Åge Pedersen som er fast musikklærer og bandinstruktør i fengslene i Buskerud.

Instruktørene Leutrim og Endre, som hadde førstereis som kursholdere i fengslene, hadde bare godord å si om prosjektet. "Kjempespennende prosjekt hvor jeg følte at jeg kunne bruke kunnskapen min og tida mi til å gi disse gutta noe annet i en kjip hverdag. Det var veldig givende å se lyset i øya til noen av dem når de fikk mestringsfølelse. Overraskende hyggelig atmosfære i fengselet" sier Endre Gryting. "Det var lærerikt og gøy å få holde kurs i fengslene, elevene var veldig kule og kreative. Dette er absolutt noe jeg kunne tenke med å gjøre igjen " sier Leutrim Shala.

Musikk i fengsel og frihet avdeling Buskerud har sin egen YouTube-kanal hvor noen av de innsatte legger ut låtene sine. (Se link under artikkelen)

OM MUSIKK I FENGSEL OG FRIHET

Musikk i fengsel og frihet (Miff) er et tilbud om musikkundervisning under og etter soning. Alle som ønsker å delta er velkomne og det er ikke nødvendig å ha spilt før. Miff er et landsomfattende prosjekt i regi av Musikkens studieforbund og fylkesmusikkrådene. I Buskerud har vi musikkundervisning i Drammen og Ringerike fengsel, samt et tilbud i Drammen for tidligere innsatte.

YouTube kanal for Musikk i fengsel og frihet - Buskerud Hjemmesiden til Musikk i fengsel og frihet