Seminar om tilrettelagt musikkundervisning

Vi har tidligere arrangert dagseminar (2018) og helgeseminar (2020) for alle som jobber med tilrettelagt undervisning.

Deltakerne på seminarene fikk lære om ulike undervisningsmetoder, måter å arrangere sanger på og hvordan gjøre undervisningen mest mulig inspirerende for både instruktører og elever. Det har vært fine samlinger der musikklærere fra ulike grupper i Buskerud også fikk utvekslet egne erfaringer og tanker rundt emnet. Tilbakemeldingene var gode, og det er et klart behov for et fagfellesskap og kompetanseheving på dette feltet. Vi ønsker å videreføre arbeidet med slike seminarer.

Her er programmet for helgeseminaret som ble arrangert i 2020.

Buskerud musikkråd inviterer til et spennende seminar over to dager i Drammen. Denne helgen blir det både faglig påfyll og anledning til å snakke sammen og utveksle egne erfaringer.

Dato: 7. og 8. februar 2020.
Sted: Drammen kulturskole / Union Scene, Drammen
Deltakeravgift: Kr 500 fredag-lørdag / Kr 400 kun lørdag.

PROGRAM
Fredag 7. februar
17.00: Mingling og enkel servering
17.30: Velkommen m/ presentasjon av deltakere og program
17.40: Metodikk – perkusjon som musikalsk og pedagogisk virkemiddel mm v/Ola Skaare
19.30: Utstyr, lokaler og tilskudd v/Buskerud musikkråd

Programmet er ferdig ca klokken 20.00

20.30: Middag og sosial aktivitet

Lørdag 8. februar
10.00: Organisering og arrangering av konserter/eventer v/Dissimilis
12.00: Lunsj med musikalsk innslag
12.45: Bandmetodikk V/ Dissimilis
14.45: Pause
15.00: Digitale verktøy i musikkundervisning v/ Hans Martin Fisknæs

Programmet er ferdig ca klokken 16.00.

Seminaret er støttet av Buskerud fylkeskommune.


Kursholdere:

Ola Skaare har mer enn 25 års erfaring med tilrettelagt musikkundervisning. Han har i tillegg til i Norge, initiert musikktilbud for målgruppen i land som Cuba, Den Dominikanske Republikk, Sverige, USA, Lanzarote og Grand Canaria. Han har forelest ved blant annet Barratt Dues Musikkinstitutt, HiAk og Musikkhøyskolen i Malmø.

Hans Martin Fisknæs har vært musikalsk leder i Liunggjengen siden 1996. Han har jobbet mye med arrangementer for Liunggjengen og bruk av digitale verktøy til både notesystemer med besifring og fargenoter med besifring. Han mottok i 2014 Lier kommunes kulturpris for sitt arbeid med Liunggjengen.

Christian Svensson har arbeidet som pedagog på Dissimilis Nasjonale Kompetansesenter siden 2009. Fra 1995-1997 studerte han på jazzlinja ved Ingesunds folkhögskola i Arvika. I tillegg til å være tilknyttet Dissimilis kompetansesenter er han aktiv som freelancemusiker (slagverk) og spiller blant annet fast med bandet Trang Fødsel.

Bård Bjørke er gitarist og pedagog med studier i flamencogitar fra Granada, Spania. Som utøvende musiker har han jobbet med jazz og folkemusikk, og gitt ut flere kritikerroste album med bl.a. sin egen trio Ugagn. Han har også lang erfaring som pedagog og på Dissimilis Nasjonale Kompetansesenter underviser han elever, arrangerer musikk til forestillinger og jobber med å videreutvikle Dissimilis’ fargenotasjonsprogram for elever med forskjellige bistandsbehov.