Nyheter  Mandag 31. januar 2022

Framtidas folkemusikk

Vi inviterer til en inspirerende og lærerik søndag på Folkemusikksenteret i Prestfoss søndag 3. april 2022. Her kan du møte spennende bransjeaktører, utveksle erfaringer, plukke opp ny kunnskap og ikke minst få med deg en flott konsert!

Folkemusikk 6

Buskerud musikkråd, Østafjelske kompetansesenter for musikk, Folkemusikksenteret i Buskerud og FolkOrg ønsker alle aktører i musikkbransjen velkommen til fagdag. Det er første gang det blir arrangert en slik fagdag på Folkemusikksenteret og vi håper at dette kan bli en fin møteplass, også i framtida.

Program for dagen

1230 – 1300 Oppmøte, kaffe og mingling

1300 – 1345 Kurs: «Hvordan skrive en god søknad»
Enten man er arrangør eller musiker er det svært viktig å kunne skrive en god og målrettet søknad. Marit Stokkenes fra ØKS gir deg tips om hva en prosjektbeskrivelse bør inneholde, hvordan sette opp et budsjett og generelle råd og tips. Har du en søknad du trenger input på? Ta den med.

1345 – 1400 Kaffepause

1400 – 1445 Panelsamtale: «Framtidas folkemusikk»
Vi har samlet tre spennende og dyktige bransjeaktører fra folkemusikkfeltet til en samtale. Hvilken posisjon har folkemusikken i 2022 og hvordan vil den se ut fremover? Tradisjon versus kommersialisering. Hvordan rekruttere nye talenter og hvordan få unge folkemusikere til å hevde seg i musikkbransjen?

Andreas Ljones - Andreas har den tradisjonelle folkemusikken i bunnen men er kjent som en felespiller som stadig går nye veier og eksperimenterer med utrykket. Han vant Spellemannspris med gruppa Majorstuen, han har skrevet musikk for film, teater og dans og er ansatt som produsent ved Riksscenen i Oslo.

Unni Løvlid - Unni er leder for folkemusikkstudiet ved Norges Musikkhøgskole. Hun har gitt ut flere soloalbum, har turnert verden rundt, og er en av våre fremste folkesangere. Hun har jobbet med alt fra barneproduksjoner til å være solist med orkester, band og i ulike improviserte format.

Niels Røine - Niels spiller hardingfele, er buemaker og var med å stifte plateselskapet ta:lik. Som buemaker bygger han buer til de beste folkemusikere og klassiske musikere i Norge og utland. Plateselskapet ta:lik løfter fram de beste utøverne innen folkemusikken, og selskapet har gitt ut over 250 produksjoner.

1445 – 1530 Lunsjpause (vi stiller med kaffe/te/vann og det blir mulighet for å kjøpe seg en matbit)

1530 – 1630 Konsert med unge folkemusikktalenter
Vi har samlet fire unge fremadstormende folkemusikere/folkemusikkband (annonseres senere) som denne helgen deltar på prosjektet Feedbavk folkemusikk. Artistene spiller en minikonsert for dere og for fagpanelet fra panelsamtalen. Etter endt konsert får artistene tilbakemelding backstage fra fagpanelet på opptreden og profil slik at de kan utvikle seg og ta et skritt videre i sin karriere. Få med deg konserten og lag god stemning for våre nye folkemusikktalenter. Kanskje du finner din nye favorittartist? Artistene som spiller er Even Ellegard Westeng - gitar, munnharpe og hardingfele, Andrea Søgnen - langeleik og folkrockbandet Mío.

1630 Takk for i dag og vel hjem

Påmelding

Frist: søndag 27. mars 2022
Det er gratis å delta på fagdagen, men det er et begrenset antall plasser


Arrangementet er støttet av Frifond og Buskerud folkemusikklag

Meld deg på her

Adresse Folkemusikksenteret i Buskerud:
Museumsveien 8
3350 Prestfoss
For kart trykk her

Kontaktperson fagdag:
Christin Bastiansen
Buskerud musikkråd
christin.bastiansen(a)musikk.no
Tlf: 91536333

Her kan du laste ned programmet i en fin pdf