Nyheter  Tirsdag 6. februar 2024

Stor pågang i Buskerud på ny tilskuddsordning for rekruttering i musikklivet

Buskerud musikkråd mottok søknader på over 2,2 millioner kroner på den nye nasjonale tilskuddsordningen for økt deltakelse blant barn og unge i korps og orkester. Buskerud musikkråd har fått tildelt ca 305 000 kr til fordeling, så behovet er dessverre langt større enn det vi har mulighet til å dekke.

Skjermbilde 2024 02 06 kl 10 39 45
Skjermbilde 2024 02 06 kl 10 39 16

Det er tydelig at behovet og ønsket om å starte rekrutteringskampanjer og øke deltakelsen for barn og unge i korps og orkester er stort i Buskerud. Vi har mottatt flere spennende søknader fra mange korps men også spellemannslag, storband og strykeorkestre. Ordningen er forbeholdt instrumentalensembler der barn og unge i skolealder deltar (6-19 år).

Det blir en utfordring å prioritere blant de mange gode søknadene. Det er Buskerud musikkråd som behandler og innstiller hvilke søknader som skal støttes, i dialog med medlemsorganisasjonene.

Tilskuddsordningen "Rekruttering av barn og unge i korps og orkester" er en ny nasjonal ordning, og Norsk musikkråd har fått 6,5 millioner til fordeling over hele landet. Tilskuddet er fordelt til fylkene etter antall innbyggere i målgruppen. Her kan du lese mer om ordningen.