Nyheter  Onsdag 30. mars 2022

Inviter ukrainere til musikkfrivilligheten

Vi oppfordrer de musikklagene som har kapasitet til å invitere ukrainske flyktninger til sin aktivitet. Vår plakatmaskin kan bistå med å nå ut med informasjon om hvor og når ukrainere kan finne dere.

Banner stor

Norsk musikkråd har utviklet en plakatmaskin som kan brukes for å invitere ukrainske flyktninger til fritidsaktiviteter. Ved å fylle ut noen felter og velge riktig type aktivitet og alder, kan du oversette innholdet og laste den ned som en A4-plakat, enten i farger eller i gråtone.

Mange av flyktningene som nå kommer fra Ukraina drev med musikk i hjemlandet. Musikk- og kulturaktiviteter er i høy grad universelle språk, og det å spille sammen er en rask måte å bli bedre kjent med nye folk.

Hvordan nå ut til ukrainere?

Når kommunene bosetter flyktninger vil de ta i bruk de samme møteplassene som resten av lokalsamfunnet. Det betyr at de vil besøke butikker, biblioteker, kinoer, kjøpesentre og andre møteplasser. Plakaten kan henges opp på disse plassene. I tillegg kan det være lurt å kontakte kommunen og si at dere står klare til å invitere flyktninger til deres musikkaktivitet.