Konsertserien i Lanternen 2024

Konsertserien Plakat 50 x 70 cm Korr4

Konsertserien er en rekke lørdagskonserter i Lanternen (i Langgata) som strekker seg fra april til september. Konsertene er gratis og vi legger vekt på at konsertene skal være varierte med ulike typer musikk og ensembler med tilhørighet til Sandnes.

Konsertserien arrangeres av Sandnes musikkråd i samarbeid med Sandnes sentrum. Serien er støttet av Sandnes kommune.


Til venstre finner dere oversikten over årets deltakere. Under kan dere lese litt om hver enkelt deltaker.

Her kan dere lese om de ulike artistene for 2024:

27. april - kl. 12:00 - Kvinnekoret Concentus

Concentus startet som en sanggruppe i 1978. Siden den gang har ambisjonsnivået økt, og koret regnes i dag som et av landets fremste i sin klasse.

Dirigentene i koret har vært Steinar Eielsen(stifter), Rasmus Reed (vikar for Eielsen 1 år), Odd Sveinung Johnsen og Per Sigmund Rettedal (nåværende).

Koret består av ca 30 sangere hvor mange har sitt daglige virke innen sang og musikk.

Concentus skal gi publikum kormusikk av høy kvalitet, gjerne i samarbeid med dyktige profesjonelle musikere/solister. Repertoaret er variert – alt fra norsk sakral musikk og klassiske verk til populærmusikk.

Concentus har over flere år hatt et godt samarbeid med ulike musikere av nasjonal og internasjonal størrelse. Koret har utgitt 4 cd’er - den første var Concentus synger Nystedt i 1996.

27. april - kl 13:00 - Gandsfjord Toraderlag

Gandsfjord Toraderlag ble stiftet i 1994 og består i dag av 10 aktive medlemmer. Besetningen består av 7 to-radere, 1 fiolin, bass og rytmegitar. Toraderlaget spiller for lokale gammeldanslag og har ca. 40 dansespillinger i året. Repertoaret er hovedsakelig norsk folkemusikk.

04. mai - kl. 12:00 - Orstad Storband

Orstad storband ble startet i 1979 og har vert aktive siden, i 1989 tok Didrik Ingvaldsen over som musikalsk leder, og har nesten sammenhengende ledet storbandet siden da. Bandet arbeider med ulike musikalske proskjekter og øver normalt inn ett nytt proskjekt hvert år. Blandt annet har bandet spillt Frank Zappa, Duke Ellington og musikk skrevet av bandets egne medlemmer. De har spillt konserter I Norge, og i land som Ungarn, England og Tsjekkia og med flere annerkjendte musikere fra inn-og utland som Hanne Krogh, Mjomír Bártek og Steven Ackles.

11. mai - kl. 12:00 - Sandneskameratene

Sandneskameratene er et tradisjonsrikt mannskor fra Sandnes, med medlemmer fra Sandnes og omegn.

18. mai - kl. 12:00 -Sandnes Trekkspillorkester

Sandnes trekkspillorkester ble opprettet i 2005 og spiller både tur- og gammeldans, underholdningsmusikk og andre typer sjangere.

25. mai - kl. 12:00 -Sverre Sigurdson musikkorps

Sverre Sigurdson Musikkorps ble etablert i Sandnes i 1895 og dermed byens eldste korps! Korpset byder på spennende musikk i alle sjangre.

01. juni - kl. 12:00 - Skeiene Janitsjar

Skeiene Janitsjar er et korps som etter hvert har gjort seg gjeldende i Sandnes i mer enn 35 år. De består av ca 30 ungdommelige musikere i en alder fra 40 til over 80 år og spiller meget variert musikk.

08. juni - kl. 12:00 - Riska Brass Band

Riska brass band ble etablert i 1980 med tilhørighet til RIska. Bandet spiller musikk i ulike sjangrer, alt fra underholdningsmusikk til marsjer.

08. juni - kl. 13:30 - Blandakoret Da capo

Blandakoret Da capo består av livsglade kvinner og menn i sin beste alder. Koret har et bredt repertoar – fra folkeviser fra inn- og utland, mer moderne populær/underholdningsmusikk, religiøse folketoner og salmer.

15. juni - kl. 12:00 - Kulturskolefestivalen

I forbindelse med kulturskolefestivalen så gjester Sandnes kulturskole Lanternen med musikkinnslag og mer

22. juni - kl. 12:00 - Rudy Garred Kvintett

Rudy Garred bringer med seg sin kvintett, en jazzgruppe med elektrisk gitar, vibrafon, saksofon, kontrabass og trommer, samt sang på noen låter. Her serveres jazz, egne komposisjoner for det meste, men også noen standardlåter.

29. juni - kl. 12:00 - Sveinar Heskestad & Sjarmtrollene

Sveinar Heskestad & Sjarmtrollene, et band på 5 medlemmer, byr på visepop med tekster på dialekt.

06. juli - kl. 12:00 - Companiet m. Magne Høyland

Companiet består av 6 musikere og spiller Rock & Roll, Ballader og mye egenprodusert musikk. Med seg har de også Magne Høyland, en norsk musiker og sanger. Han er kjent for sin tid i det norske rockebandet Asfalt som han var vokalist i helt til Mia Gundersen overtok.

13. juli - kl. 12:00 - Marit Risnes og Mari-Anne Sagland

Marit Risnes (sanger) og Mari-Anne Sagland (pianist) er en duo som byr på Opera med klaver-akkompagnement. De skal fremføre et program med norske romanser og opera perler.

20. juli - kl. 12:00 - Oddvar, Thomas, Bjarte og John

Oddvar, Thomas, Bjarte og John er et band som byr på rock, blues og jazz med både originale og lokale tekster.

27. juli - kl. 12:00 - Sandnes Bluesklubb

Sandnes bluesklubb ble stiftet i 1997 og har som mål å skape grobunn for utvikling av lokal bluesinteresse og utøvelse. Klubben arbeider aktivt med å arrangere blueskonserter med god og variert musikk både fra lokale, utenbys og internasjonale utøvere. Siden 1997 har de holdt over 1000 konserter.

03. august - kl. 12:00 - Saxtetten

Saxtetten er en gruppe på 6 saksofonister som byr på variert underholdningsmusikk.

10. august - kl. 12:00 - Ladies in Red

Ladies in Red består av en jentedo som fremfører dansbar og allsangvennlig pop, rock og country fra 60-tallet og frem til idag.

17. august - kl. 12:00 - Ingve Sandvold Band

Ingve Sandvold Band er en gruppe med gitar, bass, keyboard og trommer som spiller Rock, pop, blues og Americana.

24. august - kl. 12:00 - Sandnes Storband

Sandnes Storband består av ca 18 musikere, og har holdt koken i gått over 30 år. Bandet er et av de mest respekterte storband i regionen, og har spilt med artister som Mike Vax (Stan Kenton Legacy Orchestra US), Elena Lasco (RUS), Frode Nymo, Rita Eriksen, Anh Vu, Odd Rene Andersen og Staffan William Olsson.

31. august - kl. 12:00 - Sandnes Skolekorps

Sandnes Skolekorps ble stiftet i 1919 og er dermed et av de eldste skolekorps i landet og regionen. Korpset består av musikere i aldere 8 til 19 år og hører til Trones skole.

Korpset byr på variert underholdningsmusikk.

07. september - kl. 12:00 - Julebygda Brass

Julebygda brass er et brass band som hører til på Julebygda med musikanter i alle aldre.

14. september - kl. 12:00 - Stangeland Skolekorps

Stangeland Skolekorps ble stiftet 30. januar 1958 og består av barn i alderen 8-19 år. Korpset er et janitsjarkorps og fremfører musikk fra flere sjangre.

14. september - kl. 13:00 - Lura Skolekorps

Lura skolekorps ble stiftet i 1956 og har i dag rundt 80 musikanter i alderen 8 til 19 år, i aspirant-, junior- og hovedkorps. Korpset er kjent for å holde et høyt nivå og satser mye både på det musikalske og sosiale. Korpset rekrutterer nye medlemmer fra hele bydelen, fra Lura og Porsholen skole.

21. september - kl. 12:00 - Sandnes Operakor

Sandnes Operakor ble stiftet som et prosjektkor av ildsjeler i 1984, for å lage en operaforestilling til Sandnes By sitt 125 årsjubileum i 1985. Etter dette er det blitt opera i 40 år forskjellige steder i Sandnes og distriktet, men de siste 24 år i Sandnes Kulturhus som ble koret sin hjemme-scene. Operakoret fikk også Sandnes kommunes Kulturpris i 2018.