Konsertserien i Lanternen 2023

Konsertserien Plakat 50 x 70 cm

Konsertserien er en rekke lørdagskonserter i Lanternen (i Langgata) som strekker seg fra april til september. Konsertene er gratis og vi legger vekt på at konsertene skal være varierte med ulike typer musikk og ensembler med tilhørighet til Sandnes.

Konsertserien arrangeres av Sandnes musikkråd i samarbeid med Sandnes sentrum. Serien er støttet av Sandnes kommune.


Til venstre finner dere oversikten over årets deltakere. Under kan dere lese litt om hver enkelt deltaker.

Her kan dere lese om de ulike artistene

29. april - kl. 12:00 - Sandved skolekorps

Sandved skolekorps er et janitsjarkorps. Korpset hører til Sandved skole og startet opp i 1974. Korpset består av barn alt fra 9 til 19 år og spiller variert musikk, alt fra pop til klassisk.

06. mai - kl. 12:00 - The mood jacks

The Mood Jacks er et band på 5 personer innen sjangeren pop/rock

13. mai - kl. 12:00 - Hana skolekor

Hana skolekor er barnekoret for elever i 2. til 7. klasse på Hana skole. Koret skal synge kjente og kjære barnesanger.

13. mai - kl. 13:00 - SJOKK sosialistisk kor

SJOKK sosialistisk kor ble stiftet i 1981 og er et blandakor på 35 medlemmer som synger sommerviser og andre lystige sanger. Koret fikk i 2022 kulturprisen fra Arbeidernes Historielag i Rogaland.

13. mai - kl. 14:00 - Sangkoret Dråpen

Sangkoret Dråpen er Equinor sitt bedriftskor med medlemmer over hele regionen. Koret har eksistert i 40 år og har gjennom korsang bidratt til samhold, inspirasjon og glede blant medarbeidere i Equinor. Koret fremfører variert musikk fra jazz til Bjørn Eidsvåg.

20. mai - kl. 12:00 - Elim brass

Elim brass er et brass band som hører til Elim Normisjon Sandnes. Bandet ble stiftet i 1959 og spiller variert brass band musikk.

27. mai - kl. 12:00 - New moonlight

New Moonlight er et danseband med historie helt tilbake til 1978. Gruppen er en trio bestående av gitar, keyboard og trekkspill.

27. mai - kl. 13:30 - The generation project

The generation project er en duo som spiller det beste som finnes av 70-90-talls pop og rock.

03. juni - kl. 12:00 - Stangeland skolekorps

Stangeland Skolekorps ble stiftet 30. januar 1958 og består av barn i alderen 8-19 år. Korpset er et janitsjarkorps og fremfører musikk fra flere sjangre.

10. juni - kl. 12:00 - Equinor storband

Equinor Storband ble etablert mars 1991 og er for ansatte eller tidligere ansatte i Statoil/Equinor. Storbandet drar jevnlig på internasjonale turneer og har spilt på jazzfestivaler i New Orleans, Cuba, Tyskland, England, Estland, Danmark og Norge.  

10. juni - kl. 13:30 - Ganddal skolekorps

Ganddal Skolekorps har eksistert siden 1955 og representerer bydelen Ganddal i Sandnes. Korpset er et janitsjarkorps og fremfører både pop og klassisk musikk.

10. juni - kl. 15:30 - Riska brass band

Riska brass band ble etablert i 1980 med tilhørighet til RIska. Bandet spiller musikk i ulike sjangrer, alt fra underholdningsmusikk til marsjer.

17. juni - kl. 12:00 - Kulturskolefestivalen

I forbindelse med kulturskolefestivalen så gjester Sandnes kulturskole Lanternen med musikkinnslag og mer

24. juni - kl. 12:00 - Marit Risnes duo

Marit Risnes duo består av Marit Kristine Risnes som sopran og Inger-Kristine Riber på flygel. Sammen skal de fremføre klassiske perler fra operalitteraturen.

24. juni - kl. 13:30 - JATSI

JATSI er et band på 5 som spiller pop og country-musikk

01. juli - kl. 12:00 - Astrid og Anja

Astrid Kallenbach-Gustavson og Anja Felbab skal sammen fremføre vakker operamusikk for sopran og klaver

08. juli - kl. 12:00 - Wayfaring Strangers

Wyfaring Strangers er en kvartett med vokal, bass, gitar og perkusjon. Repertoaret er en hyllest til Eva Cassidy, en lett blanding av jazz, blues, folk og gospel.

15. juli - kl. 12:00 - Lasse Berheim Band

Lasse Berheim er en av veteranene i blues / rockmiljøet i Sandnes. Han debuterte med bandet Warchild og singelen Hello lady / Waiting for a train allerede i 1983. Lasse Berheim band er et band på 6 som fremfører viser, rock og blues.

22. juli - kl. 12:00 - Blå toner og dialekt

Blå toner og dialekt er et fem-manns band videreutviklet fra bandet Bjartes liste. Her spilles det rock og blues med egne tekster på dialekt. m

05. august - kl. 12:00 - Sydvesten

Sydvesten ble stiftet i 2007 og er en toradergruppe med toradere, trekkspill, fløyte, munnspill, gitar og bass. Gruppen spiller gammeldans- og folkemusikk og bidrar ofte med musikk på dansekvelder for lokale danselag i tillegg til mesterskap og festivaler.

12. august - kl. 12:00 - Løwenstrasse

Løwenstrasse er et fem-manns band som består av en rekke musikere som var aktive tidlig i livet og som nå har funnet glede i å spille sammen igjen. Repertoaret er for det meste egne låter i tillegg til mer kjente låter som de gjør til sine egne med norsk tekst og egne arrangementer. Bandet synger på nynorsk og på dialekt.

19. august - kl. 12:00 - Båtsvik

Båtsvik er et fem-manns band som spiller låter innen sjangeren singer-songwriter/indiepop.

26. august - kl. 12:00 - Ljomen blandakor

Ljomen blandakor er et voksenkor på rundt 35 stykker med tilhørighet til Sandnes. Koret fremfører blandet musikk, blant annet viser, pop og musikalmusikk.

02. september - kl. 12:00 - Sandnes storband

Sandnes Storband består av ca 18 musikere, og har holdt koken i gått over 30 år. Bandet er et av de mest respekterte storband i regionen, og har spilt med artister som Mike Vax (Stan Kenton Legacy Orchestra US), Elena Lasco (RUS), Frode Nymo, Rita Eriksen, Anh Vu, Odd Rene Andersen og Staffan William Olsson.

09. september - kl. 12:00 - Orstad storband

Orstad storband ble startet i 1979 og har vert aktive siden, i 1989 tok Didrik Ingvaldsen over som musikalsk leder, og har nesten sammenhengende ledet storbandet siden da. Bandet arbeider med ulike musikalske proskjekter og øver normalt inn ett nytt proskjekt hvert år. Blandt annet har bandet spillt Frank Zappa, Duke Ellington og musikk skrevet av bandets egne medlemmer. De har spillt konserter I Norge, og i land som Ungarn, England og Tsjekkia og med flere annerkjendte musikere fra inn-og utland som Hanne Krogh, Mjomír Bártek og Steven Ackles.

16. september - kl. 12:00 - Shantykoret Nattrutens venner

Koret ble etablert i 2012 av medlemmer i venneforeningen ombord i veteranskipet MS Sandnes. Koret fremfører tradisjonelle historiske shantysanger.

16. september - kl. 13:30 - Sandnes soul children

Sandnes soul children er et barnekor for barn fra 5. til 10. klasse. Koret fremfører Gospelmusikk.

23. september - kl. 12:00 - Kvadrat musikkorps

Kvadrat musikkorps er et janitsjarkorps som består av omtrent 25 medlemmer. Korpset hører hjemme i Sandnes og ble som navnet tilsier først stiftet som et bedriftskorps for Kvadrat kjøpesenter i 1986. I dag er det bare navnet igjen. For tiden jobber ingen av medlemmene på senteret, men de har likevel mange kjekke spilleoppdrag der i løpet av året. Ellers spiller korpset på korpskonserter i distriktet og arrangerer selv konserter og reiser.