Styret

P1020348

Styreleder: Svein Tollefsen

Svein Tollefsen er utdannet siv.ing. i petroleumsteknologi med mastergrad fra Imperial College of Science, Technology and Medicine i London, og jobber til daglig som avdelingsleder i energiselskapet Equinor.

Interessen for musikk utviklet seg imidlertid i tidlig alder, hvor han lærte å spille på mormorens piano allerede fra 5-års alderen. Deretter ble det opptak i Stangeland skolekorps, hvor baryton og etter hvert trombone ble hovedinstrument. Samtidig lærte han slagverk under Barna Palko ved det som den gang het Sandnes musikkskole og ble etter hvert også en dreven blokkfløytespiller og brukbar gitarspiller.

Gjennom ungdomstiden utviklet Svein seg til å bli en allsidig musiker, og spilte i en rekke korps og symfoniorkestre både i Sandnes og på kretsnivå, i tillegg til mye annet gøy, med spennvidde fra ulike messingensembler, storband og bluesband til folkedansorkester og leirgaukeorkester. Han både komponerte og arrangerte også musikk, men la etter hvert både instrumenter og penn på hyllen, da samtidig satsing på toppidrett ikke lenger ble forenlig med videre musikkaktiviteter. Interessen lever imidlertid fremdeles i beste velgående, og utøves nå gjennom oppfølging av 3 aktive og musikkinteresserte barn samt arbeidet i musikkrådet. Og trombonen, den står fremdeles på loftet, klar til bruk en dag det skulle bli tid... For Svein er nemlig fremdeles mye engasjert på fritiden, og er også en ivrig Ganddal entusiast, hvor han bl.a. leder bydelens idrettslag og deltar aktivt i både skolens og kommunens foreldreutvalg.

Img 1200

Styremedlem: Rasmus Reed

Rasmus Reed er innflytter til Sandnes, men etter over 40 år i byen regner han seg som en skikkelig gauk. Sammen med 7 kamerater har han også dannet et gaukeorkester, verdens eneste! Gaukeorkesteret opptrer fra tid til annen med egne komposisjoner og spesialsydde arrangement. Sidan det er berre tre tonar på kvar gauk, må det helt spesielle arrangement til for at det skal fungere.

Rasmus har musikkutdanning fra Bergen, Trondheim og Musikkhøyskolen i Oslo, og også studier i England. Han startet å undervise på Musikkonservatoriet i Stavanger etter diplomstudiet i Oslo, og har hatt mange av dagens musikkarbeidere i distriktet som sine studenter. I tillegg var han i over 20 år musikkanmelder i Stavanger Aftenblad. Nå er han pensjonist, men underviser fremdeles et par dagar i uken på Universitetet i Bjergsted. Rasmus har dirigert korps, kor og orkester helt siden ungdommen, og er hver onsdag å finne i Skeiene janitsjar.

Image1

Styremedlem: Bjarte Lending

Bjarte Lending er utdannet sangpedagog, og jobber som musikalsk leder i Hana menighet.

Han er kordirigent og dirigerer til vanlig Gospelkoret Abraham og hadde blant annet ansvar for felleskoret under åpningsmarkeringen av kulturhovedstaden på festplassen i Sandnes i 2008.

Bjarte jobber også som musiker og synger i forskjellige anledninger. Han har vært med og sunget inn Norsk salmebok i 2013. I tillegg skriver han musikk når tiden åpner for det og er aktuell med Bryllupsmarsj fra Jæren som kan høres på alle strømmetjenester.

Skjermbilde 2019 02 17 Kl  18 41 28

Styremedlem/kasserer: Berit Lyslo

Musikk har betydd mye for Berit hele livet. I sin barndom var skolekorpset på Sola forbeholdt gutter og Berit begynte derfor ikke å spille før hun kom på realskole og gymnas på Kongsgård. Det ble noen år med klarinett i orkester og korps på Kongsgård og Husnes. Etter dette fant hun sin plass på tilhørerbenkene hvor hun er en trofast gjest. Orkestermusikk er en stor favoritt, først og fremst Stavanger Symfoniorkester, men hun er også en trofast publikummer i Sandnes Symfoniorkester. Berit reiser også en del i Europa og hører flotte konserter og opera. I Rogaland er det ikke så ofte vi får høre opera, derfor synes hun det er veldig kjekt å besøke operahus i Europas storbyer, ikke minst Berlin.

Berit har i mange år jobbet mye frivillig i musikkorganisasjoner. Dette startet som foreldrerepresentant mens hennes barn gikk på kulturskolen. Blant annet var hun for 23 år siden med og startet Kjempeseminaret for barn og unge med orkesterinstrumenter. Den gang het organisasjonen NSOF, nå De unges orkesterforbund, UNOF. De siste 17 årene har Berit også vært frivillig på Kammermusikkfestivalen i Stavanger, der hun fortsatt er kontoransvarlig og jobber mye før hver festival med oppsett av program og nettsider.

Gallery 0000 Concentus 126

Styremedlem: Per Sigmund Rettedal

Per Sigmund Rettedal er født i 1951 i Høyland i Sandnes, og oppvokst på Hana og på Ganddal. Han interesserte seg tidlig for sang og musikk, og opptrådte i duett med sin far allerede i 5-årsalderen. Han fikk musikkopplæring i Sandnes Musikkskole, først på bratsj, siden sangopplæring. Deretter har det for det meste dreiet seg om sang og musikk.

Per Sigmund er utdannet ved Bergen Lærerhøyskole –musikklinja, og han har bak seg sangstudier ved Rogaland Musikkonservatorium Gjennom perioden 1974 – 2013 var han knyttet til Lundehaugen videregående skole, senere Vågen videregående skole, som lærer, hovedlærer og avdelingsleder. Opp gjennom årene har han ledet kor ved skolen på et utvalg konserter og forestillinger. Fra 2014 var han ansatt ved Stavanger katedralskole som avdelingsleder innen kunstfagene musikk, dans og drama.

Gjennom korvirksomheten sin har Per Sigmund vunnet ros og lovord over hele landet, og han kan vise til topplasseringer i landskonkurranse for kor. Siden 1969 har han vært brukt som tenorsolist ved konserter. Han er kjent som en dyktig oratoriesanger, og han har flere ganger medvirket i Bachs Juleoratorium og Händels Messias. Han har også hatt hovedroller i sceniske oppsetninger i Rogaland regionen. For sitt engasjement mottok Per Sigmund Sandnes Sparebanks honnørpris for 2002. I 2009 mottok han Sandnes kommunes Kulturpris for sin musikkinnsats.

Per Sigmund Rettedal har vært Concentus sin musikalske leder siden 1995. I hele 20 år har han ledet koret gjennom utallige konserter, 4 cd-innspillinger, turneer og konkurranser. Hans utrettelige pågangsmot har opp gjennom årene ført til at øvelsene hver mandagskveld har gitt musikalsk påfyll til alle concentussene om opp gjennom alle disse årene har krysset korets vei mot musikalske høydepunkt.