Styret 2024-2025

73021840 150123792862591 2390144348126707712 o

Styreleder: Svein Tollefsen

Svein Tollefsen er utdannet siv.ing. i petroleumsteknologi med mastergrad fra Imperial College of Science, Technology and Medicine i London, og jobber til daglig som avdelingsleder i energiselskapet Equinor.

Interessen for musikk utviklet seg imidlertid i tidlig alder, hvor han lærte å spille på mormorens piano allerede fra 5-års alderen. Deretter ble det opptak i Stangeland skolekorps, hvor baryton og etter hvert trombone ble hovedinstrument. Samtidig lærte han slagverk under Barna Palko ved det som den gang het Sandnes musikkskole og ble etter hvert også en dreven blokkfløytespiller og brukbar gitarspiller.

Gjennom ungdomstiden utviklet Svein seg til å bli en allsidig musiker, og spilte i en rekke korps og symfoniorkestre både i Sandnes og på kretsnivå, i tillegg til mye annet gøy, med spennvidde fra ulike messingensembler, storband og bluesband til folkedansorkester og leirgaukeorkester. Han både komponerte og arrangerte også musikk, men la etter hvert både instrumenter og penn på hyllen, da samtidig satsing på toppidrett ikke lenger ble forenlig med videre musikkaktiviteter. Interessen lever imidlertid fremdeles i beste velgående, og utøves nå gjennom oppfølging av 3 aktive og musikkinteresserte barn samt arbeidet i musikkrådet. Og trombonen, den står fremdeles på loftet, klar til bruk en dag det skulle bli tid... For Svein er nemlig fremdeles mye engasjert på fritiden, og er også en ivrig Ganddal entusiast, hvor han bl.a. leder bydelens idrettslag og deltar aktivt i både skolens og kommunens foreldreutvalg.

Image1

Styremedlem: Bjarte Lending

Bjarte Lending er utdannet sangpedagog, og jobber som musikalsk leder i Hana menighet.

Han er kordirigent og dirigerer til vanlig Gospelkoret Abraham og hadde blant annet ansvar for felleskoret under åpningsmarkeringen av kulturhovedstaden på festplassen i Sandnes i 2008.

Bjarte jobber også som musiker og synger i forskjellige anledninger. Han har vært med og sunget inn Norsk salmebok i 2013. I tillegg skriver han musikk når tiden åpner for det og er aktuell med Bryllupsmarsj fra Jæren som kan høres på alle strømmetjenester.

Skjermbilde 2021 08 24 kl 10 29 29

Styremedlem: Trond Bøe

Trond Bøe har jobbet i Visma Enterprise AS som utvikler/konsulent i snart 25 år, og er web-ansvarlig i styre i Sandnes Bluesklubb på andre året. Han har også drevet platebutikk på 90-tallet i langgaten i Sandnes, og spilt trommer i det lokale bluesbandet The Blue Chordettes i over 25 år. De ga ut juleplaten "No presents" i 2013 til gode kritikker. Han har også stått i flere platebutikker i både Sandnes og Stavanger på 90-tallet.


Musikk er hans store lidenskap og han er en ivrig vinylsamler. Frank Zappa er hans største idol innen musikk. Sandnes Bluesklubb har også vært et av hans trofaste tilholdssted siden de startet opp i 1997.

Han har tilholdssted på Austrått, er gift og har en sønn på 13 år.

Skjermbilde 2022 06 16 kl 09 20 35

Styremedlem: Anne Mai Wik

Anne Mai Wik er utdannet gartner og arbeider nå som lærer i landbruksfag på Øksnevad vgs. Da hun var 5 år begynte hun å synge i kor. På Trones kunne man begynne i skolekoret i 2. klasse, men korpset måtte man vente til 3., og derfor ble valget korsang. Dessverre hadde både korpset og koret samme øvingsdag, og da hun hadde mulighet til å begynne i korpset et år senere, var det likevel koret som var viktigst. Siden har Anne Mai sunget i kor hele livet frem til hun ble med i styret i Stangeland skolekorps. Her har hun blitt engasjert som styreleder hvor fokuset har vært inkludering og det sosiale. Hun har likevel ikke mistet ønsket om å bli korpsmusikant og begynte for noen år siden å spille klarinett, i håp om å endelig få bli med i et korps om noen år.

Saulius

Styremedlem:Saulius Trepekunas

Saulius fullførte en Mastergrad i musikk vitenskap ved University of Southampton i Storbritannia. Studiet fokuserte spesielt på populærmusikk og improvisasjon.

I dag Saulius er dirigent for VSOP manskor, Bore skulekorps og Hommersåk skolekorps. Tidligere har han hatt dirigentroller ved flere korps og kor inkludert Bryne musikkorps, Ålgård Skolekorps, Sandnes kameratene mannskor og Vice Versa blandetkor.

Saulius erfaring inkluderer også arbeid som sensor for musikk og data ved EDEXCEL i Storbritannia, samt fagleder og avdelingsleder innen musikk ved ulike utdanningsinstitusjoner.

Saulius har vært engasjert i flere prosjekter og organisasjoner, inkludert medlemskap i Sandnes musikkråd og Sandnes innvandrerråd. Han har også ledende roller i Litauisk Forbund i Norge og Litauisk Forening i Rogaland.

Saulius bidrag til samfunnet har blitt anerkjent, inkludert en medalje fra den litauiske regjeringen og Aktivitetsprisen fra Riska Lions.

I tillegg til Saulius musikalske karriere, har han deltatt i ulike prosjekter som en aktiv deltaker, inkludert undervisning i musikkteori og arbeid som gitarist og komponist.Saulius behersker norsk, russisk, engelsk og litauisk flytende.

Remini20210409140855394

1. Varamedlem: Eva Skarung

Eva er utdannet lærer og har jobbet i barneskolen i Sandnes i hele sin karriere. Som lærer har hun vært opptatt av å lære barn å lese og skrive, men også av å formidle historie, kunst og kreativitet. En viktig sak for henne har vært «skolesangen» : Det at vi som samfunn må ha et repertoar av sanger som vi kan, for det er en del av vår kulturarv.

Eva spiller gitar og den har vært en trofast og god venn gjennom hele skoletiden. Hun har også gått i skolekorps og skolekor og deltatt med mye frivillighet som foreldre og voksen. I år 2000 oppdaget Eva Sandnes Operakor og har siden vært operafrelst, både som tilhører og som utøver i flere store oppsetninger i Sandnes Kulturhus, sist i «Spelemann på taket».

Skjermbilde 2022 06 16 kl 09 22 41

2. Varamedlem: Arild Mjaaland

Arild Mjaaland er både født og oppvokst i Sandnes og fant tidlig ut at musikk skulle være en viktig del av hans liv. Samtidig ved studiene på Konservatoriet i Stavanger begynte Arild som timelærer for musikklinja (vgs) i Sandnes for grovmessinginstrumenter. Her har han arbeidet siden og gjennom sin lange karriere som instrumentlærer har han inspirert og dyrket en mengde dyktige musikere fra Sandnes. Arild har også hatt en lang karriere som dirigent og startet sin dirigentkarriere i Sandnes skolekorps. I tillegg har han vært dirigent for Sverre Sigurdson musikkorps og flere andre ensembler som Kvinnekoret Concentus, Sandnes storband og Sandnes klarinettkor.

Arild Mjaaland har også i lang tid vært svært produktiv som arrangør og komponist, og har arrangert og komponert til musikaler, revyer, musikkspill, korpskonserter og festivaler i regionen

Skjermbilde 2019 02 17 Kl  18 41 28

Kasserer: Berit Lyslo

Musikk har betydd mye for Berit hele livet. I sin barndom var skolekorpset på Sola forbeholdt gutter og Berit begynte derfor ikke å spille før hun kom på realskole og gymnas på Kongsgård. Det ble noen år med klarinett i orkester og korps på Kongsgård og Husnes. Etter dette fant hun sin plass på tilhørerbenkene hvor hun er en trofast gjest. Orkestermusikk er en stor favoritt, først og fremst Stavanger Symfoniorkester, men hun er også en trofast publikummer i Sandnes Symfoniorkester. Berit reiser også en del i Europa og hører flotte konserter og opera. I Rogaland er det ikke så ofte vi får høre opera, derfor synes hun det er veldig kjekt å besøke operahus i Europas storbyer, ikke minst Berlin.

Berit har i mange år jobbet mye frivillig i musikkorganisasjoner. Dette startet som foreldrerepresentant mens hennes barn gikk på kulturskolen. Blant annet var hun for 23 år siden med og startet Kjempeseminaret for barn og unge med orkesterinstrumenter. Den gang het organisasjonen NSOF, nå De unges orkesterforbund, UNOF. De siste 17 årene har Berit også vært frivillig på Kammermusikkfestivalen i Stavanger, der hun fortsatt er kontoransvarlig og jobber mye før hver festival med oppsett av program og nettsider.