Norges Korforbund Østerdalen

Norges Korforbund Østerdalen er et distriktktsledd under Norges Korforbund, og organiserer rundt 760 sangere fordelt på 25 kor. ​Regionen strekker seg langs Glomma fra Våler i sør til Røros i nord, og mot Trysil i øst og Stange i vest.

Det var behovet for et fellesskap som fikk sangere i Østerdalen til å forene seg under samme fane, da Østerdalens sangerforbund ble stiftet 10. januar 1909. I 2002 ble det vedtatt å skifte navn fra Østerdalens Sangerforbund til Norges Korforbund Østerdalen.

Og det var ønsket om å møtes og synge sammen som førte til at sangerstevnet kom i gang allerede i 1909. Dette møtestedet er fortsatt viktig for sangere og dirigenter, og er derfor et arrangement Norges Korforbund Østerdalen holder høyt! De senere årene er sangerstevnet også blitt en viktig arena for læring. Det arrangeres seminar med gode instruktører både for mannskor, blandetkor, damekor og dirigenter, i tillegg til at korene får vist seg fram både kunstnerisk og sosialt. I 2013 fikk NK Østerdalen en ny møtearena, da korvake på Røros​ ble arrangert for første gang. Røros kirke danner rammen rundt både konsertopplevelser og seminar med gode instruktører for sangere og dirigenter.

​​​​Norges Korforbund Østerdalen mener det er viktig for medlemmene å bli kjent med hverandre på tver​s av korgrenser og kommunegrenser. Det er også viktig å tilby gode muligheter for læring og videreutvikling. Derfor holder de sangerstevnet høyt, og jobber for å gjøre Korvake på Røros til et helt unikt tilbud.

Burgunderjakkene NK Osterdalen bilde

Kontakt

Leder: Torunn Myhre, Elverum
Send e-post

Les mer