RingsakerOperaen

RingsakerOperaen - Operaglede for sal og scene!

Ringsakeroperaen hadde sin første oppsetning i 1979. Fram til 1998 var de organisert som en forening. I 1997 kom RingsakerOperaen på statsbudsjettet, og organisasjonen ble omgjort til en stiftelse. Stifterne av RingsakerOperaen er Ringsaker Operakor, RingsakerOperaen Produksjon, RingsakerOperaens Venner og Hedmarken Symfoniorkester.

Hvert år i november setter RingsakerOperaen opp en fullscenisk forestilling med profesjonelle solister og kunstneriske ledere. Men det er de frivillige som er bærebjelken. Rundt 150 frivillige deltar for å få en slik forestilling i havn, de sørger for flotte kostymer, lys, scenografi, sminke og rekvisitter. Både foajeen og inngangsparti pyntes av egne dekoratører. Og Ringsaker Operakor er sentral på scenen.

Kontakt gjerne RingsakerOperaen om du vil være med som frivillig, komme som publikum eller har forslag til samarbeid.

Ringsaker Operaskole

RingsakerOperaen tilbyr et fast tilbud til barn og unge under navnet Ringsaker OperaSkole, ROS. Navnet fungerer som symbol på hvordan de ønsker å utvikle unge talenter. Elevene har en egen årlig oppsetning på våren og er innimellom med på hovedoppsetningen på høsten. På denne måten integreres de i produksjonsapparatet til RingsakerOperaen. Høsten 2020 spiller ROS Trollmannen fra Oz.

RingsakerOperaens arrangementskalender

​​RingsakerOperaen har også en rekke andre arrangement gjennom hele året. Se hva som skjer på hjemmesiden eller Facebook-siden.

Ringsaker Operaen foto Fredrik Feiler

Gunda-Marie Bruce (sopran), Anna Otervik (mezzosopran) og Bernt Ola Volungholen (baryton) under Agenda Innlandet 2020.

Kontakt

Leder: Kari Elisabet Bekken, Brumunddal
Send e-post

Les mer