Trombonemani (gjennomført januar 2019)

Samspillhelg for trombonister arrangert av Norsk tromboneensemble 26. og 27. januar.

«Som musikere i KORK og OFO, er vi svært heldige å kunne reise og spille for folk over hele landet. Vi har sett at effekten av å «overta» en bygd i noen dager, er svært positivt for det lokale musikkmiljøet. Det er noe av dette vi vil oppnå med Trombonemani».

Trombonistene Clare Farr, Petter Winroth, Sverre Riise og Audun Breen fra KORK og OFO utgjør Norsk tromboneensemble, og siden 2015 har de reist som ensemble til by og bygd over hele landet og samlet grovmessingblåsere til en helg stappfull av ensemblespill, masterclass og workshop. Ensemblets medlemmer er alle aktive som pedagoger, fra aspirant- til musikkstudentnivå. NTE har bred erfaring med å jobbe med barn, ungdom og voksne. Deltakerne vil bli delt i større og mindre grupper etter nivå, og vil få spille et repertoar tilpasset deres behov som vi håper vil gi et nytt innblikk i kammermusikk for grovmessing. Hele helgen avsluttes med en konsert der deltakerne presenterer noe av det de har vært med på. På avslutningskonserten, og også underveis i seminaret, vil NTE selv presentere et repertoar som spenner seg fra barokken til jazz og samtidsmusikk.

Om Norsk tromboneensemble

Norsk tromboneensemble ble stiftet i 2013 og består av trombonistene Audun Breeen, fra Oslo folharmoniske orkester og Sverre Riise, Petter Winroth og Clare Farr fra Kringkastingsorkesteret, De har svært bred erfaring som solister og kammermusikere. De behersker de fleste genre, fra barokken til samtidsmusikk, jazz og pop. Stiftelsen av Norsk tromboneensemble kommer som et resultat av musikernes sterke ønske om å utvikle seg som ensemble, å presentere variert trombonemusikk på et høyt nivå lokalt og nasjonalt og å være en inspirasjonskilder for messingblåsere i alle alder og på alle nivå. Med den store bredden ensemblets musikere behersker, ønsker vi å inspirere et bredt publikum fra skolekorpsmusikanter til profesjonelle musikere og alminnelige konsertgjengere, gjennom en utstrakt konsert- og pedagogisk virksomhet.

Lytt til Norsk tromboneensemble her!

Informasjon om samspillhelga

Trombonemani arrangeres på Toneheim folkehøgskole 26. og 27. januar 2019. Det er plass til 30 deltakere på kurset (førstemann til mølla).

Pris for deltakelse på kurset:

  • 900,- for voksne
  • 600,- for ungdom/student mellom 13 og 21 år.
  • 480,- for ungdom med kulturkortet.

Prisen inkluderer også inngang på konserten i Hamar domkirke på søndag.

Varm lunsj på Toneheim lørdag og søndag: 125,- pr. måltid.

Det er mulighet for å overnatte på Toneheim. Vi har syv rom med tilsammen 14 sengeplasser. Overnatting med frokost og sengetøy/håndklær koster 350,- pr. person i dobbeltrom/450,- pr. person i enkeltrom pr. natt. Det er mulig å overnatte fra fredag 25.1 dersom dette er ønskelig.

Det sendes ut faktura for kursavgift og eventuell overnatting/lunsj.

Påmelding

Trombonister i alderen 13 – 113 er velkomne til å delta. Deltakerne blir inndelt i ensembler tilpasset nivå og alder. Begge dager vil det være rikelig med tid til kammermusikk.

Trombonemani arrangeres i samarbeid med:

Trombonemani

Norsk tromboneensemble består av:

Audun Breen er solotrombonist i Oslo-Filharmonien. Han har tidligere vært ansatt som alternerende solotrombone i Göteborgs Symfoniker og solotrombonist i Kristiansand symfoniorkester. Han studerte på Norges Musikkhøgskole og på Guildhall School of Music & Drama. Audun deltok i London Symphony Brass Academy i 2012, og fikk 2. pris i trombonekonkurransen under Lieksa Brass Week 2015. Mottager av stipend fra Doblougs Stiftelse og fra Statkraft.

Clare Farr har vært Kringkastingsorkestrets basstrombonist siden 2013. Etter bachelorstudier i Stavanger og Manchester, fullførte hun hovedfag ved Norges musikkhøgskole i 2001. I sine påfølgende år som frilansmusiker hadde hun lengre kontrakter i bl.a. Oslo-Filharmonien, og vikarierte jevnlig i anerkjente orkester og ensemble i inn- og utland. Hun var i tillegg daglig leder i Ungdomssymfonikerne fra 2006-2012. Clare jobber også som dirigent og musikkpedagog i Oslo og omegn, og er for tiden dirigent for Sørum skolemusikkorps i Akershus.

Sverre Riise studerte med professor Ingemar Roos ved Norges musikkhøgskole og ble uteksaminert med høyeste karakter i 1996. Fra han ble uteksaminert har han vært solotrombonist i Den Norske Operas Orkester (1996) og Kringkastingsorkesteret hvor han også er i dag. Han har også vært alternerende solotrombonist i Malaysias filharmoniske orkester i to perioder i 2000-2001 og i 2006. Han har ved flere anledninger vært solist med Kringkastingsorkesteret, Oslo Sinfonietta og Ensemble Ernst. Sverre underviser trombone på Barratt Due musikkinstitutt.

Petter Winroth studerte ved Musikhögskolan i Göteborg hos professor Ingemar Roos, og tok sin avsluttende eksamen våren 2004. Allerede i august 2004 tiltrådte han stillingen som alternerende solotrombonist i Kringkastingsorkesteret. Her har han jobbet siden, kun avbrutt av to kontrakter som solotrombonist; i Malaysias filharmoniske orkester sesongen 2007/8 og DR Symfoniorkester høsten 2016. Petter er en begavet arrangør, og skriver stadig nye arrangement for orkester som KORK, Kristiansand Symfoniorkester og Stavanger Symfoniorkester.