Mannlige solister i kor (gjennomført november 2017)

I samarbeid med Krafttak for sang er vi glade for å kunne presentere et nytt kurs for mannlige solister i kor. Har du solistoppgaver i koret ditt, eller har lyst på slike oppgaver? Da er dette kurset for deg. Vi har engasjert tenoren Helge Rønning og pianisten Bernhard Greter til å lede et kurs helgen 4.-5. november 2017 i Hamar kulturhus. Velkommen på kurs!

Om kurset

«Mannlige solister i kor» er for alle de som ønsker større selvtillit som sanger i eget kor. Kurset gir deg som har lyst til å prøve deg som solist i koret, god støtte og gode råd på veien. Dette er ikke bare et kurs for solister, det er også et godt tilbud til korsangere som ønsker å bli kjent med sine sterke sider, noe som gir selvtillit og gjør at man stoler mer på seg selv som sanger i koret. Det er ingen begrensning på repertoar på dette kurset; alt fra musicals, kirkemusikk, romanser, og også mer populærmusikk og viser (Taube/Bellmann f.eks.), opera og operette. Duetter og mindre ensembler er også mulig.

Målsettinger

 • Grunnleggende puste- og sangteknikk
 • Finn din egen stemme
 • Lære om frasering og tolkning av tekst
 • Musikalsk utvikling
 • Stressmestring

Målgruppe

 • Mannlige sangere som allerede har hatt en del solistroller i sitt kor, men som ønsker å utvikle seg
 • Mannlige korsangere som har en drøm om å synge solo
 • Menn som kunne tenke seg å finne ut mer om sin stemme, og som har lyst til å lære seg og synge i ensemble/kor.

Innhold

 • Sangteknikk
 • Tolkning
 • Masterclass (du synger alene foran gruppa, med eller uten akkompagnement av Bernhard, og får veiledning av Helge R)
 • Ensemblesang med solistroller
 • Hver deltaker velger ut 2 sanger de vil ha veiledning på under kurset. Dette kan godt være fra to forskjellige genre. Velg hva som helst, bare du liker sangene.

Sangene skal være verktøyet, mens fokuset ellers rettes mot sangteknikk, scenefremtreden, stressmestring mm.

Kurstidspunkt: lørdag. 4 og søndag 5. november 2017 kl. 11-16 (begge dager).
Påmelding er bindende.
NB: Det er plass til 12-15 deltakere; ved større pågang er det førstemann til mølla-prinsippet som gjelder.
Pris:
kr. 1000,-

Mannskor

Om kurslederne:

Helge Rønning

Tenoren Helge Rønning fra Rana har studert sang ved Musikkonservatoriet i Oslo og Operahøgskolen i København. Han har opptrådt ved en rekke operahus i Skandinavia og Europa, og har arbeidet med dirigenter som John E. Gardiner, Peter Schreier, Andreas Schiff, Leopold Hager, Kirill Petrenko, Fabio Biondi og Rinaldo Alessandrini. På Den Norske Opera har han bl.a gjort roller som ”Nemorino” i ”Elskovsdrikken” og ”Ernesto” i ”Don Pasquale” av Donizetti, og ”Tamino” i ”Tryllefløyten” og tittelrollen i ”Titus” av Mozart. Han er også en ettertraktet oratorie- og konsert- sanger, og har sunget med de fleste orkestre i Norge.

Bernhard Greter

Bernhard Greter er en svensk-tysk pianist og operarepetitør som er bosatt i Oslo. Han er ansatt ved den Norske Opera og ballett, og er en ung og populær artist som i tillegg jobber freelance både nasjonalt og internasjonalt. Bernhard har en master i operarepetitør fra Norges musikkhøyskole, med Tore Dingstad som lærer. Han tok en bachelor som konsertpianist og kammermusiker i Edsberg slott, Stockholm. Bernhard deltar ofte på kurs og festivaler, og var blant annet pianist under årets Kirsten Flagstad Festival på Hamar. I år var han pianist under Dronning Sonjas internasjonale sangkonkurranse.