Grasrotandelen

Siden Norsk Tipping ble etablert har hele overskuddet gått til samfunnsnyttige formål. Grasrotandelen gir deg som spiller muligheten til å være med å bestemme hva noe av overskuddet skal gå til.

Mange lag og foreninger utnytter ikke fullt ut den potensielle pengestøtten som ligger i Norsk Tippings grasrotandel. For å hjelpe lag og foreninger på vei mot en fyldigere klubbkasse gir vi her fem tips på hvordan verve nye grasrotgivere! En liten ekstra innsats nå kan bidra til å gi ditt idrettslag et ekstra løft for fremtiden.

Med Grasrotandelen ligger det ofte uforløst pengestøtte til fra både medlemmer og tilhengere av ditt lag eller din forening gjennom at 7 prosent av spillinnsatsen hos Norsk Tippings spill går direkte til din laget/foreningen Det vil si at dersom en grasrotgiver tilknyttet ditt lag/forening spiller Lotto for 100 kroner går 7 kroner uavkortet til klubbkassa – uten at det går ut over innsats, premie eller vinnersjanser for grasrotgiveren.

Her er noen enkle tips for å få en større bit av "grasrotkaka":

  • Send sms: GRASROTANDELEN [organisasjonsnummer til ditt idrettslag] til 2020 for å koble deg til din klubb. Tjenesten er gratis. Søk etter ditt idrettslag her og få opp organisasjonsnummeret.
  • Kampanjer: Sett opp plakater i klubblokalet eller i forbindelse med arrangement om at klubben ønsker flere grasrotgivere. Trykk org.nummeret på inngangsbilletter med oppfordring om å bli grasrotgiver.
  • Hjemmeside og sosiale medier: Legg ut informasjon på klubbens hjemmesider om hvordan bli grasrotgiver, eller del innhold i sosiale medier.
  • Tippekommisjonær: Stå ved nærmeste tippekommisjonær på lørdager og verv nye grasrotgivere, eller gå på dør-til-dør-aksjon i nabolaget og spre budskapet om at laget/foreningen trenger støtte til utstyr, vedlikehold og andre tiltak.
  • Vervemateriell: Last ned vervemateriell tilpasset ditt lag/forening.

For å kunne motta penger fra grasrotandelen må laget være registret i Frivillighetsregisteret.