Nyheter  Fredag 11. november 2022

Flott ukrainsk-norsk kulturkveld

Over 140 ukrainere og nordmenn var samlet til felles kulturkveld i Flammen kulturhus i Nittedal 10. november. Både publikum og aktører koste seg godt, og stemningen var på topp hele kvelden

20221110 Ukrainsk kulturkveld Nittedal 2 red

Nittedal strykeorkester på scenen i Flammen

På scenen sto ukrainsk vokalensemble fra Lunner, Gran, Roa og Jevnaker; Nittedal strykeorkester; ukrainsk ungdomsgruppe fra ungdomsskole, norske og ukrainske lokale amatører og musikere. Kvelden var et samarbeid mellom Akershus musikkråd, Flammen kulturhus, lokal lag og foreninger, Glittre asylmottak og mange inmvolverte personer.

Arrangementet kom i stand som en oppfølging og utvidelse av en lignende sangkveld 31. mai. Siden dette arrangementet ble så godt mottatt var alle enige om at dette måtte gjentas. Slik kom kulturkvenden 10. november i stand. Og igjen var arrangementet meget vellykket - såvel publikum som arrangører var strålende fornøyd med kvelden.

Arrangrørene fikk mange gode tilbakemeldinger fra deltakere og publikum. Det var flere som var interessert i kultur og idretts foreninger i område, de fikk kontakter og informasjon fra kommune nettside.

Anna Karagaltseva Sandvik

20221110 Ukrainsk kulturkveld Nittedal 1 red

Et stort publikum - fornøyde ukrainere og nordmenn fikk en flott og opplevelsesrik kveld