Her er turneer for 2016

Engelberg-Andersen

Med panfløyte og trekkspill på vei mot jul

Turmeperiode 21. november - 15. desember

På siste turne i 2016 kommer Roar Engelberg og Harry Andersen med julerepertoar. Det vil bli både tradisjonelle og noen litt ukjente julemelodier.Sist de var på turne for Akershus musikkråd var i 2013. Siden den gang har de gjort mange konserter over hele Østlandet. Med Roar sitt nydelige panfløytespill akkompagnert av Harry på trekkspill, blir det garantert julestemning.

Roar Engelberg er fra Romedal i Hedmark og begynte å spille panfløyte allerede i 12 års alderen. Han utviklet seg snart til å bli landets ledende panfløytist. Som den første profesjonelle utøver i Skandinavia har han utviklet panfløyten til å bli et fullverdig soloinstrument. Roar har opptrådt i en mengde musikalske sammenhenger og har holdt konserter med tradisjonell panfløytemusikk fra Romania og Sør-Amerika, samt vært solist med en rekke symfoniorkestre.I 1989 avsluttet han som den første i Vest-Europa, soliststudiet på panfløyte ved Amsterdaamse Hoeghschoole für die Kunsten. Der fikk han høyeste oppnåelige karakter. Roar Engelberg har blitt kjent for et bredt publikum gjennom en rekke radio- og TV-opptredener og hele 13 plateutgivelser. Han har turnert landet rundt flere ganger med bl.a. Iver Kleive, Sondre Bratland, Anita Skorgan, Elisabeth Andreasson, Lars Klevstand, Guri Schanke og Øystein Wiik.

Harry Andersen er en av pionerne i trekkspill-Norge. Han var med på å bane vei for trekkspillet som instrument da han begynte sitt studium på Universitetet i Oslo i 1970. Han har bred musikalsk bakgrunn og har vært storbandleder og dirigent i tillegg til trekkspillsolist. Han var også med på å grunnlegge norsk rock på begynnelsen av 60-tallet da han var leder av Brio Band. De innførte bl.a. jenkadansen og var en periode Norges mest etterspurte danseband. Han har hatt en rekke turneer innenlands og utenlands, bl.a. i USA hvor han har mottatt stor anerkjennelse. Harry har også samlet inn og nedtegnet store mengder tradisjonsmusikk fra Østlandet.

Silje-Arild

Swingin` 60s

Turneperiode 31. oktober - 23. november

Swingende dansbarhet, smakfull autentisitet og stor formidlingskraft er beskrivelser som går igjen på konsertene til Dæhli/Berger duo. Duoen springer ut av Silje og Swingtetten, en kvintett som de siste fire årene har fokusert på å bringe jazzen tilbake til utgangspunktet, det vil si til den generasjonen som vokste opp med og danset til swingjazzen. Dette har resultert i nærmere to hundre konserter på sykehjem, seniorsentre og kulturhus på Østlandet.Konsertene de holder spenner vidt over temaer som standardjazz, musikaler, viser, filmmusikk, revyviser evergreens og skillingsviser. Dæhli/Berger duo kopler det store repertoaret med nærværende formidling, kunnskapsrike anekdoter og et swingende lydbilde.

Silje Ulvevadet Dæhli (vokal) har frilanset som jazzsanger og folkemusiker i 15 år. I syv år jobbet hun også som musikkterapeut på sykehjem, og med daglige sang og musikkstunder opparbeidet hun seg et både mangfoldig og bredt repertoar.

Arild Berger (piano), kalt” Boogie-Arild”, er en av de få som behersker boogiewoogiepiano, og er fast pianist i Silje og Swingtetten, Royal Garden, Christiania 12, og Bossafinado m.fl. Han er også mye brukt som akkompagnatør.

Morten Og Germaine1

Bli med til Syden!

Turneperiode 26. september - 26. oktober

Bella Italia og Viva España! Vi nordmenn har lenge gledet oss over å reise til Syden for å få sol og varme samt for å nyte deilig mat og oppleve fargerik kultur.Til Italia og Spania bærer det av sted, og i dette programmet vil Germaine og Morten formidle den sprudlende livsgleden, lidenskapen og dansen som vi kan oppleve i sydlige strøk.

Velkommen med på sydentur!

Germaine Bouts-Hexeberg kommer fra Venlo i Nederland, og er fløytist. Hun bor nå på Snarøya, og er fløytelærer og musikklærer i Asker og Bærum. Hun har tidligere spilt i mange sammenhenger og ensembler, og bl.a. vært solist med Venlo Symfoniorkester.

Morten Fagerli spiller piano og kommer fra Løvenstad på Romerike Han har studert både i Oslo og Bergen. Morten har vært solist bl.a. med Romerike Symfoniorkester og jobber er i dag som pianolærer ved Asker kulturskole.

Jenny-2016

Schlagerparade med Jenny Jenssen

Turneperiode 29. august - 21. september

Høstens konsertserie starter frisk med en parade av schlagere presentert av Jenny JenssenPå høstens første turne kommer den kjente artisten Jenny Jenssen med schlagere gjennom tidene innbundet i lune historier. Hun satte publikumsrekorder vinteren 2015 da hun var på turne i Akershus sist gang. Hun hadde da en hyllest til ABBA på repertoaret. På denne turneen har Jenny vareopptelling blant norske og internasjonale schlagere både verbalt og musikalsk.

Jenny Jenssen (født 22. februar 1964 i Bjerkvik i Nordland) er en norsk vokalist og artist. Hun er kjent både som frontfigur i gruppen Septimus og som soloartist. Hun har drevet utstrakt turnévirksomhet i Norge, og har opptrådt på NRK TV og radio ved flere anledninger. Hun deltok i den norske finalen i Melodi Grand Prix i 2007. Jenny har en lang karriere bak seg. Hun har vært med i drømmekoret til Bettan, sunget duett med Bjarte Hjelmeland, solgt over 300 000 plater, og deltatt i slagerfestivalen Melodi Grand Prix og ikke minst, etter innsatsen i Maestro og Stjernekamp på NRK1-tv har enda flere fått øynene og ørene opp for denne folkelige artisten.

Malin Trond Koblet

Allsang med Malin og Trond

Turneperiode 23. mai - 15. juni

Den andre allsang-turnéen i 2016 er det Malin Skjolde og Trond Akerø-Kleven som står for. De byr opp til allsang med kjente og kjære melodier som sikkert alle kan stemme i.

Malin Skjolde er et nytt bekjentskap, men har tross sin unge alder vært med på mye forskjellig. Malin er sanger, skuespiller og danser. Hun er fra Kongsberg, men bor nå i Oslo. Malin har bred erfaring fra ulike musikalske sammenhenger, er svært scenevant, utadvendt, blid og kan snakke for seg. Hun har blant annet i flere år vært sanger/skuespiller i Kaptein Sabeltann-forestillingene i Kristiansand og på Chat Noir. Hun har også gjort sin egen Prøysen-kabaret.

Trond Akerø-Kleven var ferdig utdannet som pianist ved Norges Musikkhøgskole (NMH) i 2005 med Geir Henning Bråten og Håvard Gimse som lærere. Han har også studert komposisjon ved NMH. Trond er aktiv innenfor mange sjangre, fra klassisk til vise/pop, gospel og jazz. Trond har opptrådt en rekke ganger i TV og radio, og med diverse artister og kor. Trond er blitt godt kjent på institusjonene i Akershus. Med sitt elegante akkompagnement er han en fin følgesvenn for artistene. Siste gang han var på turne var sammen med Marian Aas Hansen våren 2015

Anitahegerland

Historiske Anita

Turneperiode 18. april - 12.mai

Anita Hegerland var bare 8 år gammel da hun sang seg inn i tusenvis av hjerter. Med sin store musikalitet, utstråling, jordnærhet og varme, ble hun tidlig omtalt som vidunderbarn på 70-tallet i Norge og deretter Sverige, Tyskland og i en rekke europeiske land.

Anita Hegerland er en av Norges mest folkekjære og suksessfulle artister gjennom tidene. Lille Anita tok Norge med storm da hun slo igjennom som barnestjerne, solgte tusenvis av plater og imponerte med sin store musikalitet, ekthet og utstråling. Hun fikk braksuksess i Skandinavia og Europa på 70-tallet, spesielt i Tyskland og de tysktalende land. Hun opptrådte i mange av Europas største tv-show og satte publikumsrekorder mange steder som en fantastisk ambassadør for Norge og som en inspirasjon og forbilde for flere av Norges største artister. Hvem husker vel ikke hennes barnehits som «Du skulle kjøpe deg en tyrolerhatt» og «Hvis jeg var en fugl» Melodier som «Mitt sommarlov», 1. plass på Svensktoppen i 1970 og hennes hit i Tyskland” Schön ist es auf der Welt zu sein” sammen med Roy Black.«Musikk er som en livslang reise gjennom blåner og fjell som utfordrer renser og begeistrer Sinn og sjel», sier Anita!Hun gleder seg til å besøke institusjonene i Akershus denne våren, for å treffe sitt fantastiske publikum og dele fine øyeblikk med musikken sin.

Jostein

Syng Evert Taube med Jostein

Turneperiode 7. mars - 11. april

Evert Taube ble en av Sveriges og Nordens aller mest kjente og folkekjære visesanger og komponist, selv om han selv helst ville bli betraktet som forfatter. Denne gangen er det Jostein Sjøhaug som skal lede allsangen med viser av Evert Taube.Evert Taube ble en av Sveriges og Nordens aller mest kjente og folkekjære visesanger og komponist, selv om han selv helst ville bli betraktet som forfatter. Han skapte blant annet figurene Fritiof Andersson og Rönnerdahl. De fleste husker hans viser som Rosa på bal, Änglamark og Rönnerdahl dansar. Denne gangen er det Jostein Sjøhaug som skal lede allsangen med viser av Evert Taube. Jostein er en glad trubadur som har reist land og strand rundt i mange år. Spillingene har foregått på store og små scener, privat og på institusjoner for både syke, barn voksne og eldre. Repertoaret tilpasses etter behov. Det vil si at det mangler ikke på sanger. Jostein tar gjerne en oppfordring eller to. Kan man ikke, så kan man i alle fall prøve. Det er jo også, som regel, hjelp å få blant publikummerne. Han vil nok være kjent for mange da han vært på turne før.

Stig-Bjorn-Annemette

Mykt lys og søt musikk

Turneperiode 8. februar - 2. mars

Musikken som presenteres av trioen "Mykt lys og søt musikk" på denne turnéen, er basert på kjente og kjære slagere og melodier som er gjort kjent av bl.a. Alice Babs, Wenche Myhre og Nora Brockstedt. En og annen ren jazzlåt og folketone kan også dukke opp. Publikum vil nikke gjenkjennende til disse melodiene som kommer på rekke og rad. Anne Mette, Biørn og Stig gjør dette på en smakfull måte i egne lune jazz-arrangementer og med sine instrumenter som er sang, saxofon og kontrabass. De fleste av melodiene framføres også med norsk eller svensk tekst.Dette er allsidige musikere som garantert skaper stemning med sitt nye repertoar og som helt sikkert vil vekke minner fra radio og TV før i tiden. Gled dere til en swingende hyggestund med” mykt lys”, og hvor de som har lyst gjerne kan nynne eller synge med til” søt musikk” og kjente toner.

Anne Mette Steinsholt, sanger, har bakgrunn som musikkpedagog, bassist i danseorkestre, fiolinist i symfoniorkestre og jazzvokalist. Anne Mette har også hatt oppdrag i TV- og radio og vært med på flere plateinnspillinger. Hun bygger sitt repertoar fra "The Great American Songbook" og har Frank Sinatra som sitt ultimate idol.

Biørn Barlo, saxofon, er jazzmusiker, dansemusiker, dirigent og freelancemusiker. Biørn har spilt i en rekke orkestre både i inn- og utland. Han har flere opptredener i TV- og radio. Han har også gjort en del plateinnspillinger.

Stig Adolfsen, kontrabass, er jazzmusikant, dansemusiker og freelancemusiker. Stig har i sin tid som musikant deltatt med en rekke kjente musikere i inn- og utland. Han har også deltatt i TV- og radio, samt plateinnspillinger.

Vegard Øye

Dansespel for kropp og sjel

Turneperiode 11. januar - 3. februar

Vi kan love muntre toner og rykkende dansefot når spellemann og gledesspreder Vegard Storbråten Øye kommer med sin torader. Det vil bli gjenhør med kjente og kjære melodier av legender som Carl Jularbo og Gotthard Erichsen, svingende gammeldansmusikk, lokal tradisjonsmusikk, arrangerte konsertstykker og hans egne komposisjoner. Det blir alt fra reel og reinlender til bygdedans og brudemarsjer. Det hele knytter han sammen med små historier og anekdoter.Dette er musikk mange har sterke minner og tilknytning til fra sine yngre dager – datidens popmusikk. Nå får du muligheten til å gjenoppleve dette. Så drøm deg tilbake, eller børste støvet av danseskoene og bli med. Dette er en flott alternativ medisin for både kropp og sjel, som vi håper og tror vil spre glede og godt humør.

Vegard Storbråten Øye (24 år) fra Eidsvoll i Akershus begynte å spille torader da han var ni år i Steinsgårdskroken spell- og danselag i Nannestad, og er kjent for sitt smittende humør og innlevelse i musikken. Vegard har flere topplasseringer fra ulike musikkonkurranser, har gitt ut egen CD, spilt sammen med flere kjente artister og hatt en rekke opptredener i radio og TV - deriblant i Sommeråpent på NRK.Den unge toraderspellemannen har de siste ti årene hatt hundrevis av konserter og opptredener i både inn- og utland. Noen vil kanskje huske han fra institusjonsturneen han gjorde for Akershus musikkråd i 2011. I fjor sommer reiste han landet rundt og spilte på institusjoner og sykehjem på kryss og tvers I hele Norge.