Her er turneer for 2012

Jenny-Julen-2012

Førjulskonsert med Jenny Jenssen

Turneperiode 19. november - 11 desember

Jenny elsker julen! Man kan heller ikke erindre og kjenne en annen artist her til lands som er så ”julete” som nettopp Jenny Jenssen. Allerede i slutten av oktober er hun i julestemning, henger opp julelys i hagen, pynter innomhus etc.Og Jenny Jenssen's julekonserter gjenspeiler hennes nære forhold til jula. Stemningsfullt, vakkert og nært er nøkkelordene på Jenny's juleturne. Jenny forteller fra egen barndoms jul og oppvekst og om hvordan huopplevde juleforberedelsene. Sangene er hentet fra den publikum og kritikerroste juleplata "Jennys Jul". Her kommer de kjente og kjære julesangene som perler på en snor og publikum får utdelt sanghefte.

Knutanderssorum

Knut Anders Sørum synger Prøysen

Turneperiode 22. oktober - 13. november

Knut Anders har alltid hatt et nært forhold til Alf Prøysen, men innsikten og opplevelsen av Prøysens tekster endret seg da han ble voksen. Etterhvert ble det klart for han at det var nettopp Prøysens tekster som skulle være grunnlaget for hans debutalbum - en ny, vár og veldig personlig tolkning - på Toten-dialekt.Alle sang- og piano-opptak er gjort i Knut Anders’ eget stabbur på Toten. Jon Anders Narum, kjent fra søskenbandet Narum, har tatt tak i innspillingene, der han både produserer og spiller uvanlig vakre gitarer på dette heller uslepne produktet.Men hvorfor Prøysen? ”Fra jeg var liten og sang ’Hompetitten’ på pensjonisttreff, til jeg ble eldre og resiterte ’Den Skyldige’ på fester, har Alf Prøysen vært til stede i større eller mindre grad gjennom oppveksten og til nå", forteller Knut Anders. "Under en tøff periode i livet mitt så jeg at tekstene hans inneholdt en dybde som jeg ikke hadde lagt merke til før. Alf kom med sine betraktninger og sin dype visdom og innsikt, og sakte, men sikkert fikk han meg til å dra på smilebåndet igjen. Jeg satte hverdagen på pause og båndopptakeren på rec mens jeg svømte i Alf Prøysen sin dype livsvisdom, og fantastiske tekstmateriale. Disse opptakene var hverken "fine" eller polerte. Her var det feilspilling, knirking i pedaler, og ofte mer hvisking enn sang. Etter nøye overveielser tok jeg livredd med meg opptakene til Jon Anders, som elsket det han hørte og ble veldig motivert for å jobbe videre med dette materialet.”

Albumet "Prøysen" inneholder 10 kjente og noe mindre kjente viser, men mitt oppe i det hele finner vi en helt nye "Prøysen-melodi". Etter spesiell tillatelse fra Prøysens-familien har Knut Anders satt ny musikk til "Visa om løgna". Det har blitt en annerledes og sterk tolkning av Alf Prøysens tekst.

Knut Anders Sørum er en aktiv artist. Vi kjenner han som stemmen fra "Skal vi Danse", "Singing Bee", oppsetningen ”Motown Nights" og en rekke TV-opptredener som bl.a. "Beat for Beat".

Lovhaugen

Fra lys og varme til lune skrøner - allsang med Raymond Johnsen

Turneperiode 24. september - 16. oktober

«…Syng,syng,syng og vær gla`….» Raymond Johnsen er en artist som både synger, spiller og er glad! I høstens første allsangturné kommer han for å spille og synge kjente og kjære sanger sammen med de som har levd en stund.Raymond besøkte nærmere 100 institusjoner/eldresentre i 2011 med sitt underholdningsprogram. Foruten i Akershus hvor han bor (Lillestrøm), turnerte Raymond også i fylkene Vest Agder, Buskerud, Oppland, Vestfold og Telemark. I 2012 reiser Raymond rundt med programmet han har valgt å kalle « Fra lys og varme til lune skrøner» På repertoaret vil det være kjente melodier som: De nære ting, En liten gyllen ring, Lys og varme, Når kastanjene blomstrer i Bygdøy allé, La det swinge la det rock ’n roll for å nevne noen. Mellom sangene sørger Raymond for at latteren sitter løst med lune morsomme skrøner. Raymond har laget bakgrunnsmusikken til sangene på forhånd, så i tillegg til at han spiller gitar og synger, låter dette som et fullt orkester. Raymond har med seg et lite lydanlegg og de ting han trenger, og pleier å si at det eneste arrangøren må sørge for er en stikkontakt og et glass vann.

Stig-Bjorn-Annemette

Mykt lys og søt musikk

Turneperiode 27.august - 18. september

I høstens første turne blir det besøk av trioen med «mykt lys og søt musikk». Anne Mette Steinsholt, Biørn Barlo og Stig Adolfsen presentere jazzslagere fra filmer og musikaler opp gjennom tidene. Musikken som presenteres i denne konserten er basert på kjente og kjære jazzslagere fra filmer og musikaler opp i gjennom årene, med hovedvekt på vokalmelodier som f.eks. Charlie Chaplins ”Smile” og Judy Garlands ”Over The Rainbow”. Publikum vil nikke gjenkjennende til disse melodiene som kommer på rekke og rad. Anne Mette, Biørn og Stig gjør dette på en smakfull måte i egne arrangementer og med sine instrumenter som er sang, saxofon og kontrabass. De fleste av melodiene framføres også med norsk eller svensk tekst. Anne Mette, Biørn og Stig er allsidige musikere som garantert skaper stemning fra standardrepertoaret i jazzens verden og helt sikkert vil vekke gamle minner fra dansefester før i tiden. Gled dere til en swingende hyggestund med ”mykt lys”, og hvor de som har lyst gjerne kan nynne eller synge med til ”søt musikk” og kjente toner.

Anne Mette Steinsholt, sanger, har bakgrunn som musikkpedagog, bassist i danseorkestre, fiolinist i symfoniorkestre og jazzvokalist. Anne Mette har også hatt oppdrag i TV- og radio og vært med på flere plateinnspillinger. Hun bygger sitt repertoar fra "The Great American Songbook" og har Frank Sinatra som sitt ultimate idol.

Biørn Barlo, saxofon, er jazzmusiker, dansemusiker, dirigent og freelancemusiker. Biørn har spilt i en rekke orkestre både i inn- og utland. Han har flere opptredener i TV- og radio. Han har også gjort en del plateinnspillinger.

Stig Adolfsen, kontrabass, er jazzmusikant, dansemusiker og freelancemusiker. Stig har i sin tid som musikant deltatt med en rekke kjente musikere i inn- og utland. Han har også deltatt i TV- og radio, samt plateinnspillinger.

Asne-berre

Allsang for alle

Turneperiode 29. mai- 22. juni

Den andre av tre allsang-turneer for 2012, kommer Åsne Berre Persen og Trond Akerø-Kleven igjen på besøk. Da er det bare å renske stemmen for kjente og kjære sanger som passer til varme sommerdager og lyse sommernetter. Åsne Berre Persen er en durkdreven allsangleder med mange sanger på repertoaret. Hun inkluderer alle i sangen - enten man synger med høy røst eller inni seg. Det viktigste er fellesskapet, gleden, minnene, deltakelsen og engasjementet som sangstunden åpner for.

Åsne Berre Persen er forfatter, kursholder og artist. Hun holder en rekke kurs for folk som tror de ikke kan synge og folk som vil utforske sin egen stemme. Hun dirigerer kor, turnerer eldreinstitusjoner og skoler, i tillegg til å gjøre egne konserter. Høsten 2007 kom hun med boken "Syng ut - den livgivende sangen". Åsne er utdannet musikkviter og har i tillegg en praktisk utdannelse i stemmebruk og livs- og scenekunst.

Trond Akerø-Kleven var ferdig utdannet som pianist ved Norges Musikkhøgskole (NMH) i 2005 med Geir Henning Bråten og Håvard Gimse som lærere. Han har også studert komposisjon ved NMH. Trond er aktiv innenfor mange sjangre, fra klassisk til vise/pop, gospel og jazz. Trond har opptrådt en rekke ganger i TV og radio, og med diverse artister og kor. Med Tronds elegante piano-akkompagnement er det enkelt å synge med.

Per-Husby

Vår felles fortid

Turneperiode 16. april - 15. mai

Per Husby vil være kjent for de fleste fra NRKs populære «Da Capo» - sendinger, som samlet et stort publikum på tirsdagskveldene gjennom elleve år. Som pianist og kapellmester presenterte han sammen med Vidar Lønn-Arnesen et bredt tverrsnitt av sanger som er blitt en del av den norske sangskatten.Per har også vært musiker i en lang rekke andre fjernsynsproduksjoner, blant annet i Frokost-TV, i flere innsamlingsaksjoner, og i den populære spørreleken for femteklassinger «Fem På». Per Husby har vært på flere turneer før med sin lune humor og fengende melodier, og som alltid med sitt elegante pianospill. Han har sydd sammen et nytt program under tittelen «Vår felles fortid». Per forteller: «Jeg har tatt som tar utgangspunkt at den generasjonen som i dag er på eldresentrene/institusjonen i stor grad er min foreldregenerasjon – slik at min opplevelse av oppveksten på 50-og 60-tallet som barn/ungdom faller sammen med deres opplevelse som våre foreldre».

Per har satt sammen et program med litt kåsering/drodling rundt fenomener som danseskoler, gamle radiounderholdningsmelodier etc. etc. – og med musikk som knyttes opp til dette.

Sybil-Trond

Allsang for alle

Turneperiode 5. mars - 27. mars

«Det aller viktigste ved allsang er å være sammen og ha det trivelig» sier Sybil og gleder seg til en allsangturne i regi av Akershus musikkråd.I årets første allsangkonsert kommer Sybil Richardson på besøk. Sybil har vært på flere turneer tidligere med blant annet den en populære "We'll meet again", om den legendariske britiske sangerinnen Vera Lynn og en kavalkade med Walt Disney sanger Med seg har hun Trond Akerø-Kleven på piano som er blitt godt kjent i Akershus. Han har etter hvert akkompagnert flere av artistene som har besøkt institusjonene i Akershus.

Sybil Richardson har studert sang både i England og Norge. Hun var medlem av de berømte "Vernon Girls" i England, som i en periode opptrådte ukentlig på BBC Television. Hun har opptrådt sammen med Cliff Richard og Tommy Steele, og har bl.a. sunget som freelance sanger i Det Norske Operakor. Sybil har hatt stor suksess med sin kritikerroste forestilling "We'll meet again", om den legendariske britiske sangerinnen Vera Lynn.

Trond Akerø-Kleven var ferdig utdannet som pianist ved Norges Musikkhøgskole (NMH) i 2005 med Geir Henning Bråten og Håvard Gimse som lærere. Han har også studert komposisjon ved NMH. Trond er aktiv innenfor mange sjangre, fra klassisk til vise/pop, gospel og jazz. Trond har opptrådt en rekke ganger i TV og radio, og med diverse artister og kor.

Rolf-Havard

Fra Prøysen til Presley

Turneperiode 6. februar - 28 februar

Konserten "Fra Prøyen til Presley" er en reise i populærmusikk fra 1950-1960 årene. Rolf Nicolaisen og Håvard Svendsrud er en populær duo som sikkert noen vil kjenne igjen fra tidligere konserter. Rolf og Håvard vil i denne turneen presentere populære slagere fra 1950 og 1960-tallet. Her blir det godt humør og gode, kjente melodier som man kan synge med på. Du får blant annet høre: Hva var vel livet uten deg, Solskinn og sang og gitarklang, Tango for to, Love me tender, O sole mio/It’s now or never, Tammy, Det som skjer, det skjer, My Way, Vigratulerer/ Congratulation, Puppet on a string, Lykken, Bildilla, Midnattstango, DO-RE-MI, I’m singing in the rain, I love you because, Ta imot en utstrakt hånd

Rolf Nicolaisen er født i Oslo og har vokst opp på Grorud. Sangen har vært bærekraft i hele hans liv. Han startet sin ”sangkarriere” som sopransolist i det kjente kirkeguttekoret ”Olavsguttene”, og fikk sin sangutdannelse som voksen av korets dirigent, sangpedagog Ragnvald Bjarne.Rolf er utdannet teolog og ble på 80-tallert landskjent for sine familiegudstjenester/kulturgudstjenester på NRK-TV fra ”Ishavskatedralen” i Tromsø.Fra 1997 var han leder i 12 år for ”Kultur gir helse” – arbeidet i Kirkens Bymisjon/Ammerudhjemmet bo- og kultursenter i Bydel Grorud, og utviklet Ammerudhjemmets kultursenter som et unikt kulturmøtested mellom beboere i Bydel Grorud og beboere på Ammerudhjemmet. I år 2000 ble han tildelt Bydel Groruds Kulturpris for dette arbeidet. Han mottok avisen ”Tromsø” s ”Trivselspris” i 1982. I de siste årene er han kjent for sitt allsangarbeid i kultursentre, kirker og eldresentre.

Håvard Svendsrud er profesjonell utøver innen klassisk og folkloristisk trekkspillmusikk. Han har sin utdannelse fra Barratt Dues Musikkinstitutt i Oslo. Han er flere ganger norgesmester på trekkspill, har vunnet store musikkonkurranser i utlandet. Han høres ofte i kulturprogrammer på NRK. Håvard har representert Norge som kulturambassadør for Det norske utenriksdepartementet. Han hadde sin offisielle debutkonsert som konsertmusiker i Oslo Konserthus i 2009.

Morten Og Germaine1

Wien - byen i mine drømmer

Turneperiode 9. januar - 31. januar

Vi starter året 2012 med friske toner fra Wien. Bli med på wienercafé og operette med Morten Fagerli og Germaine Hexeberg! Vi drømmer oss bort til herlige Wien mens artistene serverer fristelser fra den magiske byen med århundrer fulle av sang, musikk, kjærlighet og livsglede. Det blir sjarmerende og smektende toner av bl.a. Strauss, Kreisler og Mozart. Blant godbitene kan nevnes "Schön Rosmarin", "Wien, Wien, nur du allein", "Dein ist mein ganzes Herz" og selvfølgelig den kjente "Radetzky - marsjen" fra nyttårskonserten hvor alle er med og klapper takten. Morten Fagerli og Germaine Hexeberg er to artister som har vært på flere turneer før. Forrige gang var i 2008.

Germaine B. Hexeberg kommer fra Venlo i Nederland, og er fløytist. Hun bor nå på Snarøya, og er fløytelærer og musikklærer i Asker og Bærum. Hun har tidligere spilt i mange sammenhenger og ensembler, og bl.a. vært solist med Venlo Symfoniorkester.

Morten Fagerli spiller piano og kommer fra Løvenstad på Romerike. Han har studert både i Oslo og Bergen. Morten har vært solist bl.a. med Romerike Symfoniorkester og jobber er i dag som pianolærer ved Asker kulturskole.