Her er turnéer for 2018

Jenny2

En hyllest til Cornelis - og hans damer

Jenny Jenssen er godt kjent for de aller fleste i Akershus Hun har vært på turne for Akershus musikkråd flere ganger. Jenny kommer denne gang med en hyllest til Cornelis Vreeswijk. Konserten er basert på den folkekjære svensk - hollandske visekunstnerens udødelige sanger - bohemen, skandalemannen og kvinneforføreren. Han samarbeidet og sang duetter med mange av Sveriges fremste kvinnelige artister, og hans tallrike forhold til kvinner i privatlivet var både kjærlighetsfylte og ofte komplekse. Cornelis musikalske skildringer av forelskelse, romantikk og kjærlighetssorg griper oss alle.

Ho Oa

Allsang med Odd Arne og Hans Olav

Turneperiode 12. februar - 7. mars

Odd Arne og Hans Olav presenterte denne allsangkonserten i fjor vinter med stor suksess. Denne populære duoen spiller melodier som er kjente og kjære for de fleste. Odd Arne spiller trekkspill og Hans Olav spiller gitar. De synger begge to. Det som kjennetegner disse to er at de opptrer med godt humør og energi som er smittende på alle.

Elinogegil

Fra ”Pengegaloppen” til ”Husmannspolka” - et visemøte mellom Vidar Sandbeck og Alf Prøysen”.

Turneperiode 5.mars - 5. april

21. juli 1918 ble Vidar Sandbeck født på Åsta, og 23. juli fire år før var Alf Prøysen kommet til verden på Rudshøgda. Begge var fra Hedmark og begge kom fra fattige kår. Etter en del prøving og feiling fant begge sin plass som visediktere og sangere, plateartister, forfattere og bidragsytere til radioens ulike programposter. Prøysen slo gjennom med et brak i 1948 med ”Husmannspolka”, og Sandbeck med ”Pengegaloppen” i 1959. I anledning 100-årsjubileet for Sandbecks fødsel har Elin Prøysen og Egil Johansson lett etter viser som både binder de to sammen og som skiller dem. Begge hadde en egen evne til å fortelle mye med få ord og få sagt et alvorsord i en humoristisk innpakning. De behandlet mange av de samme temaene, men på forskjellig måte.

1804 Kristineogvegard

Allsang med Kristine og Vegard

Turneperiode 9. april - 3. mai

Kristine Hesjadalen og Vegard Øyen er et nytt bekjentskap for oss i Akershus. De har lang fartstid som underholdere, og har et repertoar med viser og allsang. Felles for alle sangene, er at de er lette å synge med på, og at de handler om lyse og lette temaer. Sammen med sangene, blir det vist bilder og tekst på storskjerm, noe som tilfører konserten en ekstra dimensjon. Målet med konserten er å spre solskinn, sang og glede blant publikum i løpet av den stunden de spiller og synger.

Trond Emil Montert

Sangens gode minner

Turneperiode 28. mai - 20. juni

På den siste konserten denne våren kommer Emil Solli Tangen og Trond Akerø-Kleven på besøk. De skal holde en konsert med et repertoar som vil vekke gode minner hos tilhørerne. Emil selv vil også dele sine egne minner med publikum om flere av melodiene.
Emil Solli Tangen er utdannet klassisk tenor og har et bredt musikalsk repertoar fra klassiske romanser

Silje Arild

"60 og 70 tallet for swingende"

Turneperiode 3. september - 27. september

Dæhli/Berger duo synes det er stor stas å spille hos Akershus' fine sykehjem høsten 2018. Forrige gang spilte de «The swinging 60`s». I denne konserten viderefører de konsertprogrammet og tar opp «nye» sekstitallslåter, men de har også med låter både fra søttitallet. "60 og 70 tallet - for swingende". Vi får høre melodier fra bla. The Carpenters, Anna Lena Løfgren, Beatles, Rolling Stones og de norske 70 talls trubadurene for å nevne noe.

Raymond

Allsang med Raymond

Turneperiode 1. oktober - 25. oktober

Raymond Løvhaugen har de siste årene gledet mang en tilhører med sine tolkninger av kjente og kjære sanger for de som har levd en stund. Han var på turne for Akershus musikkråd i 2015 med sitt allsangprogram. Mellom sangene forteller Raymond «lune» skrøner som gjør at det blir en hyggelig opplevelse hvor latteren sitter løst. Raymond har laget bakgrunnsmusikken til sangene på forhånd, så i tillegg til at han spiller gitar og synger, låter dette som et fullt orkester.

Philip Reidar

"Musikalske herrer med utlagt sjarm"

Turneperiode 25. oktober - 22. november

Reidar Myhre og Philip Kruse har sett og hørt det meste i en bransje de har vært en del av i siden begynnelsen av '60-tallet. Det finnes knapt den etablerte musiker eller arrangør som de ikke har samarbeidet med gjennom et langt yrkesliv.Med humor og sjarme forteller de historien om musikerens hverdag, krydret med muntre anekdoter og fremføringer av de vakre og svingende melodier som utgjør lydsporet av våre liv.

Underholdningsvogna-jul

Underholdningsvogna presenterer "Swingende jul!"

Turneperiode 26.november - 20. desember

Kom i julestemning med Underholdningsvogna. De setter stemningen og skaper ro og harmoni i førjulstiden. Med vakkert pianospill og tostemt sang presenterer vi de mest kjente julesangene fra inn og utland.Det blir anledning til å lene seg tilbake og nyte musikken så vel som å synge med til tradisjonsrike klassikere.