Her er turneer for 2010

Illustrasjon-sosinst

Flere institusjoner med i konsertserien til Akershus musikkråd

I fra 2010 vil hele 49 institusjoner i Akershus få besøk av profesjonelle artister på syke/-aldershjem der de bor. Konsertserien, som er et over 20 år gammelt prosjekt, er et fortsatt like populært tilbud, og aldri har så mange institusjoner vært med i ordningen som nå.I fra 2010 er også tilbudet utvidet. I tillegg til 6 vanlige konserter vil vi også ha med 3 profesjonellt ledede allsangaktiviteter. Allsang er en viktig del av aktivitetene i en institusjon, og vi tilbyr allsangstunder av forskjellig art som blir ledet av profesjonelle allsangledere.

Fint-Var-Jenny

Allsang for alle med Jenny Jenssen

I den siste turneen i 2010, får vi allsang med Jenny Jenssen. Hele Norges Jenny Jenssen har solgt nærmere 200 000 plater og er en av de mestselgende artister i sin genre her til lands.Hun vil presentere et knippe allsanger som de fleste kjenner. Med sitt gode og smittende humør vil nok sangen runge.

Gullplater! Hennes cd-er Pinadø, Blå Rose og Jennys Jul har alle solgt til gull. Hennes siste cd "From Our Hearts" kom i år der hun synger sammen med Arne Benoni. Der Jenny Jenssen opptrer vil publikum bl.a. få høre populære slagerne fra hennes seneste CD-er som; "Nu må du Pinadø vaske klean dine sjøl", "Om dagen aldri kom", "Blå Rose", "Sangen til livet".

Folkekjær og ettertraktet artist i alle kanaler! Jenny Jenssen er en dame med mange talenter. Hennes friske, naturlige og inkluderende væremåte gjør henne til en svært folkekjær og ettertraktet artist. Hun har opptrådt på NRK-TV og i radio en rekker ganger, samt både opptrådt og vært prisutdeler på Spellemannprisen. I tillegg til turnering har hun vært programleder på NRK1-TV. Hun er aktuell med et nytt program på fjernsynet nå i høst Programmet heter Maestro og er et av de nye programmene på NRK 1 i høst. Maestro er et program der kjente personer skal dirigere et klassisk stykke for fullt orkester. Jenny Jenssen er en av de som deltar. Hun skal dirigere Kringkastingsorkesteret. Jenny har opptrådt siden fireårsalderen i sin barndoms Bjerkvik, og har etter hvert funnet sin særegne stil; en pop/countrymiks.

Her blir det mye fin sang og ikke minst godt humør!

Watle-Reistad-2010

En hilsen fra Tanta til Beathe

Turneperiode 7. oktober - 2. november

Åsmund Reistad og Per Einar Watle er to gitarister som er kjent fra tidligere turneer. "En hilsen fra Tanta til Beathe" er et konsertprogram bestående av norske viser ispedd en dose god, gammel jazz. Dere får høre viser med norsk tekst av bla. Lillebjørn Nilsen, Erik Bye, Vidar Sandbeck, Alf Cranner og andre visekomponister. Visene er kjente og kjære for de fleste, og maner både til godt humør og ettertanke. Reistad og Watle er to erfarne musikere som har spilt sammen i 10 år. De trives svært godt i hverandres selskap, noe publikum lett vil merke. De har en forkjærlighet for tradisjonen etter Django Reinhardt, som de sikkert vil gi noen smakebiter fra.

Åsmund Reistad er gitarist og bassist med utdannelse fra Universitetet i Oslo og Norges musikkhøyskole. Han har livnært seg som musiker i over 10 år, hovedsakelig som folkemusiker, men også innen jazz og viser. Reistad har reist på turne og festivaler i mange land, bl.a. Japan, USA, Sør-Afrika, Tyskland, Ukraina og Russland.

Per Einar Watle er gitarist og komponist med utdannelse fra Musikkonservatoriet i Kristiansand, rytmisk linje (HiA). Siden 1999 har han vært frilans-musiker i Oslo. Han er aktiv i flere band innen forskjellige musikkstiler; Grupo Zanza (brasiliansk), Christiansand String Swing Ensemble (kabaret/sirkus/chansons/latin/swing/tango) og Per Einar Watle Trio (sigøynerjazz á la Django Reinhardt), for å nevne noen. Utenom å arrangere musikk for kor/teater og ensembler, har han også komponert musikk til flere teaterstykker (Kainos Sang, Den Kjempestore Krokodillen), og medvirket som musiker på flere norske filmer (f.eks. Elling-Elsk Meg i Morgen, Den Misunnelige Frisør).

Stig-Bjorn-Annemette

Mykt lys og søt musikk

Turneperiode 13. september - 5. oktober

De fleste har vel hørt om Frank Sinatra, Sammy Davis jr., Charlie Chaplin med flere. I denne turneen presenteres de gamle jazzslagerne av disse artistene på rekke og rad. Anne Mette, Bjørn og Stig gjør dette på en smakfull måte med sine instrumenter som er sang, saxofon og kontrabass. Dette vil helt sikkert vekke gamle minner fra dansefester før i tiden. Musikken som presenteres er basert på gode gamle jazzslagere fra filmer og musikaler opp igjennom årene - med hovedvekt på vokalmelodier som

f.eks.Charlie Chaplins gamle toppslager "Smile" og lignende melodier. Dette er allsidige musikere som garantert skaper stemning og minner fra standardrepertoaret i jazzens verden.

Anne Mette Steinsholt, sanger, har bakgrunn som musikkpedagog, bassist i danseorkestre, fiolinist i symfoniorkestre og jazzvokalist. Anne Mette har også hatt oppdrag i TV- og radio og vært med på flere plateinnspillinger. Hun bygger sitt repertoar fra "The Great American Songbook"og har Frank Sinatra som sitt ultimate idol.

Bjørn Barlo, saxofon, er jazzmusiker, dansemusiker, dirigent og freelancemusiker. Bjørn har spilt i en rekke orkestre både i inn- og utland. Han har flere opptredener i TV- og radio. Han har også gjort en del plateinnspillinger.

Stig Adolfsen, kontrabass, er jazzmusikant, dansemusiker og freelancemusiker. Stig har i sin tid som musikant deltatt med en rekke kjente musikere i inn- og utland. Han har også deltatt i TV- og radio, samt plateinnspillinger.

Sybil-Trond

I Kjærlighetens tegn

Turneperiode 16. august - 7. september

I Første turne for høsten blir det et gjenhør med Sybil Richardson. Hun har tidligere vært på turne i Akershus flere ganger, bla annet den en populære "We'll meet again", om den legendariske britiske sangerinnen Vera Lynn, og en kavalkade med Walt Disney sanger. Denne gangen har hun med seg Trond Akerø-Kleven som akkompagnatør. De vil presentere en kavalkade med kjente kjærlighetssanger. Hun er med sitt gode humør og innlevelse alltid populær. Trond Akerø-Kleven har også vært på turne før, senest i vinter sammen med Åsne Berre Persen. Han er med sitt elegante pianoakkompagnement en perfekt følgesvenn til Sybil.

Sybil Richardson har studert sang både i England og Norge. Hun var medlem av de berømte "Vernon Girls" i England, som i en periode opptrådte ukentlig på BBC Television. Hun har opptrådt sammen med Cliff Richard og Tommy Steele, og har bl.a. sunget som freelance sanger i Det Norske Operakor. Sybil har hatt stor suksess med sin kritikerroste forestilling "We'll meet again", om den legendariske britiske sangerinnen Vera Lynn.

Trond Akerø-Kleven var ferdig utdannet som pianist ved Norges Musikkhøgskole (NMH) i 2005 med Geir Henning Bråten og Håvard Gimse som lærere. Han har også studert komposisjon ved NMH. Trond er aktiv innenfor mange sjangre, fra klassisk til vise/pop, gospel og jazz. Trond har opptrådt en rekke ganger i TV og radio, og med diverse artister og kor.

Buflod Aarum

Allsang for alle

Turneperiode 31. mai - 21. juni

I den 5. og siste turneen før sommeren må man rense halsen og finne fram allsangstemmen igjen. Vi følger opp den forrige allsangaktiviteten fra i vinter, og stemmer i med vårviser som de fleste kjenner. Kristin Seim Buflod og Anders Oddvar Aarum skal lede allsangen denne gang.Artistene vil vise stor tekst på skjerm, slik som sist det var allsang fra Akershus musikkråd. De vil også kunne dele ut hefter til de som trenger det. Kristin og Anders gleder seg til å komme og synge sammen med dere.

Det er bare å begynne og glede seg!

Kristin Seim Buflod er utdannet inne film, musikk og teater. Hun har opptrådt med sang og musikk siden begynnelsen av 90-tallet.Kristin har jobbet med musikkstiler som viser, jazz og brasiliansk musikk. Hun har samarbeidet med bl.a. trekkspilleren Stian Carstensen og gitaristen Tom Lund.Hun har vært på turne hos noen av dere før. Da med en forestilling om Prøysen og kjærligheta.

Anders Oddvar Aarum er Pianist, komponist og arrangør.Han er født og oppvokst i Moss, utdannet ved Agder musikkonservatorium og Sibeliusakadademiet i Helsinki, før han kom til Oslo i 1998. Han imponerer med sitt dyptpløyende jazztalent og er medlem av en rekke band og orkester. Anders er en av våre mest ettertraktede tangentmenn, og han og Kristin har spilt sammen ved flere anledninger.

Elvispresleypicture

Fra Elvis til Stein Ove Berg

Turneperiode 12.april - 4. mai

Det er sikkert mange som husker Elvis Aaron Presley. Med tilnavnet "King of rock and roll" anses han som den første underholdningsartisten som i kommersiell skala kombinerte vestlig ungdomsopprør med populærkultur. I denne turneen er det gitarist og sanger Kjell C. Hovde som presenterer Elvis og Stein Ove Berg i en og samme forestilling Elvis Presley har solgt over 1500 millioner plater verden over.Elvis' karriere var på topp i årene mellom 1955 og 1964 da hans plate- og filminnspillinger var betydelige kassasuksesser.

Stein Ove Berg var født og vokste opp på Kløfta i Ullensaker i Akershus, men bodde som voksen i Oslo. Berg debuterte i radioprogrammet Søndagsposten på NRK den 1. april 1971. Han gav ut åtte musikkalbum i perioden 1974-81. Blant hans mest kjente sanger er «Manda' morra blues», «Kommer nå» og «Stine Maris vise». I denne konserten, som er den fjerde i rekken i 2010, skal dere få stifte bekjentskap med Kjell C. Hovde - Alias "Kjelvis" Han vil presentere et knippe med melodier fra nettopp disse to artistene, Elvis og Stein Ove Berg.

Dere får høre bla.- Blue suede shoes - Fotformsko (Carl Perkins/Elvis Presley/Lillebjørn Nilsen)- Can't help falling in love (Elvis Presley)- Manda' morra blues (Stein Ove Berg)- Kommer nå (Stein Ove Berg)

Kjell C. Hovde er rektor av yrke og er nå bosatt i Ytre Enebakk, nærmere bestemt ved Mjærvann på et sted som kalles "Danmark" Han er en anerkjent viseartist som har turnert i mange år med forskjellige forestillinger. Han har på repertoaret bla. sanger og melodier fra Bjørn Eidsvåg, Bellmann og Alf Prøysen. Her er det bare å finne fram brylkremen, traktorskoene og få i gang rockefoten!

Odd-Arne-Halaas

Med trekkspill og sang i radioen

Turneperiode 8. mars- 30. mars

I den tredje konserten i år stifter vi bekjentskap med trekkspiller og sanger Odd Arne Halaas. Han vil ta for seg melodier som vi husker fra radioens gullalder. Med sin varme stemme og virtuose spill på trekkspillet vil det garantert bli en fin opplevelse.

Odd Arne Halaas er oppvokst på Eide i Møre & Romsdal i Midtnorge. Da han var 13 år fikk han låne naboens slitne Hohner trekkspill etter å ha drømt om å spille i flere år. Allerede som 14 åring debuterte han både som trekkspiller og skuespiller med sin første scenerolle som "førsteelsker" i komedien Skjærgårdsflørt. Etterpå ble det forskjellige skuespillerier med Bør Børson i 2003 som høydepunkt så langt. Han har senere spilt i mange forskjellige konstellasjoner. Den mest kjente er nok en gruppe som heter Flyskrekk. Odd Arne har aldri holdt ett musikalsk spor, men prøver ut forskjellige musikkarter. Derfor kan du like godt finne han spillende og syngende i en kirke som på et ungdomshus. I dag turnerer Odd Arne i mange land med ulike musikalske sammensetninger og sjangrer samtidig som han turnerer rundt i Norge med humor og underholdning. Han har også den seneste tiden startet med såkalt "edutaining" der han blant annet forteller om forholdet mellom helse og humor og hvor viktig humor er på f.eks. arbeidsplassen.

Asne-Berre-Persen

Allsang for alle

Turneperiode 8. februar - 2. mars

Etter å ha laget allsangturneer i den kulturelle spaserstokken i to år, har vi nå valgt å tilby dette til alle institusjoner i konsertserien. Den første av tre turneer av dette slaget for 2010, er det Åsne Berre Persen som skal holde. Med på laget har hun to dyktige pianister, Arne Borg og Trond Kleven, som vil bytte på å spille. Hun er en erfaren allsangleder som bla. legger vekt på gleden av å synge sammen. Sangene er tilpasset slik at alle kan stemme i.

Åsne Berre Persen er forfatter, kursholder, skribent og artist. Høsten 2007 kom hun med boken Syng ut - den livgivende sangen. Åsne er utdannet musikkviter og har i tillegg en praktisk utdannelse i stemmebruk og livs- og scenekunst. I tillegg holder Åsne kurs der stemmen og sanggleden står i sentrum der hun synger og opptrer selv. Videre er hun opptatt av å finne det stedet der man kan synge og uttrykke seg med glede og oppriktighet. Hun har beskjeftiget seg mye med den hårfine balansegangen mellom glede og bekymring; flyt versus blokkeringer; mestring versus følelsen av ikke å synge bra nok.

Walaas-Lunde

Invitasjon til musikalsk gourmet

Turneperiode 11. januar - 2 februar

Den første turneen i 2010 starter med duoen "SopranoPiano". Berit Walaas og Kristin Lunde inviterer til musikalsk gourmet med smaksprøver fra musikk som gir assosiasjoner til mat og drikke. Selv om julematen ikke er helt fordøyd har douen "SopranoPiano" satt sammen en rikholdig meny med sanger og musikkstykker om mat og drikke til glede og nytelse. Her er en liten smaksprøve fra deres meny:

Apperitif: Sequidilla/ Bizet. Forrett: Når det kommer en båt med bananer/Christiansen Hvilerett: Champagnegallopp/Lumbye. Hovedrett: Bella Notte/Bruke Dessert: Sjokoladesoldaten/Strauss

Berit H. Walaas Kommer fra Bærum. Hun har vokalutdanning fra Norges Musikkhøgskole. Hun har blitt tildelt stipend fra fond for utøvende kunstnere og Nordisk Ministerråd til viderestudier i sang i København. I ni år har hun jobbet som distriktsmusiker i Sogn og Fjordane. Her har hun holdt en rekke konserter for skole, barnehage, institusjoner og kirke i regi av Rikskonsertene. Berit har medvirket i flere forestillinger ved Den Norske Opera. Nå jobber hun frilanse som sanger og kordirigent.

Kristin Lunde Kommer fra Asker og er utdannet ved Østlandets Musikkonservatorium. Hun har fått Nordisk ministerråds stipend til klaverstudie i København. Hun har vært engasjert som musikals leder og musiker ved teatrene i Nordland, Sogn og Fjordane, Opera Mobile og Det Norske Teateret. Hun har vært klaversolist i flere orkester, og medvirket som akkompagnatør og solist ved en rekke konserter. Til daglig arbeider hun som repetitør og akkompagnatør og har sin egen musikkskole.