Småleik

Småleik har fått fram folkemusikk og folkedans som naturlig samværsform for barn og ungdom. Lokal kulturarv er ført videre på en inkluderende og positiv måte. En ny generasjon entusiastiske ungdommer har løfta fram og blåst nytt liv i glemte musikk- og dansetradisjoner fra Akershus og Oslo.
Les med om Småleik her

Smaleik 1
Smaleik 2

Småleik har samla juniorspellemannslag og leikarringer på tvers av de nasjonale forbunda. Prosjektet har fått med nye grupper barn som ikke har dansa til folkemusikk eller spilt til folkedans før. Det er rekruttert barn fra musikkskoler og strykeorkestre, barn med minoritetsbakgrunn fra Groruddalen og Oslo indre øst, og andre som fra før av ikke har vært med i de etablerte folkemusikk- og folkedansmiljøa. Barn med utviklingshemming har deltatt på like fot.

Til sammen har over 250 barn og unge deltatt i Småleik-prosjektet, hvorav 120 på selve festivalen på Apalløkka. Aldri har så mange barn spilt og dansa norsk folkemusikk og folkedans sammen på én gang i Oslo. Samla har om lag 2000 tilskuere har fått med seg de ulike opptrinna, konsertene og framsyningene som er holdt i samband med Småleik.