Nyheter  Mandag 3. oktober 2022

Prosjektstart for «Kulturfellesskap med ukrainske flyktninger» i Innlandet

Julianna Okstad ble i september engasjert som regionkoordinator for prosjektet «Kulturfellesskap med ukrainske flykninger» i Innlandet, og er klar for å sette i gang det viktige arbeidet.

Julianna Okstad er engasjert som regionkoordinator fra september og ut året for å arbeide med prosjektet «Kulturfellesskap med ukrainske flyktninger». Prosjektet skal legge til rette for deltakelse for flyktninger fra Ukraina i det frivillige musikk- og kulturlivet. Formålet er å skape fellesskap, tillit og tilhørighet for ukrainske flyktninger i lokalsamfunnet, ved å delta i frivillig baserte kulturaktiviteter.

Nå ser jeg frem til å bidra til at så mange ukrainske flyktninger som mulig kan finne et sted å komme til for å møte folk, bli kjent med norsk kulturliv og det norske samfunnet, finne nye venner og interesser. Jeg vet selv hvor mye det betyr for integreringen.

Julianna

Julianna Okstad er selv ukrainsk, og har bodd i Etnedal siden 2009. Hun er fiolinist og frilanser, og er en del av bl.a. Orkester Innlandet og RingsakerOperaen. Hun ser fram til å starte arbeidet som regional koordinator for prosjektet i Innlandet.

- I denne krevende og tunge tiden for alle oss ukrainere, har vi samlet oss og hjelper hverandre med alt vi kan. På den måten finner vi styrke for å klare å stå i den tragiske situasjonen som herjer i hjemlandet vårt. Siden februar har vi arrangert mange støttekonserter for Ukraina, hvor alle ukrainere som er i Norge har blitt invitert. På denne måten har vi blitt kjent, kunne pratet sammen og støtte hverandre. Nå ser jeg frem til å bidra til at så mange ukrainske flyktninger som mulig kan finne et sted å komme til for å møte folk, bli kjent med norsk kulturliv og det norske samfunnet, finne nye venner og interesser. Jeg vet selv hvor mye det betyr for integreringen. Jeg vil takke for at ukrainske flyktninger blir tatt godt i mot i Norge, og for all hjelp vi får. Den dagen vi skal feire frihet, er dere med oss!

«Kulturfellesskap med ukrainske flyktninger» har en egen tilskuddsordning for frivillige kulturorganisasjoner og lokale lag som vil inkludere flyktninger gjennom introduksjonsaktiviteter og rekruttering til langsiktig deltakelse. Les mer om tilskuddsordningen her.

Ønsker du å finne ut mer om hvordan du, din organisasjon eller ditt lag kan bidra, og vil høre mer om hva vi kan hjelpe med? Ta kontakt med Julianna på okstadmusikk@gmail.com.