Nyheter  Mandag 10. februar 2020

Vi lager seminar på Bylarm

I samarbeid med Popsenteret presenterer Musikkens studieforbund og Norsk musikkråd «Musikk i medisinskapet» på årets Bylarm.

Facebook event musikk og hjernen v5

Musikk er for mange en stor og viktig del av livet, men hvordan påvirker musikken egentlig hjernen og følelsene våre? Hvorfor selvmedisinerer vi oss alle med musikk hver dag? Hva er det som gjør at musikk kan fungere som terapi eller redningsplanke for alt fra frustrert ungdom, folk med psykiske utfordringer og demente - til innsatte som ønsker å komme på et bedre spor i livet?

Are Brean er spesialist i nevrologi, sjefredaktør i Tidsskrift for Den norske legeforening, og førsteamanuensis ved Norges Musikkhøyskole der han underviser i musikkens nevrobiologi. Brean har skrevet boka Musikk og hjernen og vil fortelle oss hvordan musikk stimulerer og endrer hjernen.

Aina Gullord skal fortelle om hvordan hun gjennom prosjektet Musikk i fengsel og frihet fikk hjelp til å takle en tung tid i fengsel.

I tillegg har vi med AURORA, som har opplevd meget sterke møter med sine fans – som mener musikken hennes har vært en viktig medisin i deres liv.

«Musikk kan røre noe i følelsene – som kan minne folk på at de kan være en del av, og kjempe for noe større enn seg selv»
– Aurora (Haik, NRK 2019)

Panel:
Are Brean (spesialist i nevrologi og forfatter av boka Musikk og hjernen)
Aina Gullord (tidligere innsatt og musiker)
AURORA (artist)

Moderator:
Paal Ritter Schjerven (kunstnerisk leder, Popsenteret)

Arrangeres av Musikkens studieforbund og Norsk musikkråd i samarbeid med Popsenteret.

Fredag kl 15 på Pokalen.

For mer informasjon og påmelding: https://bylarm.no/conference/s...
NB: Kun for by:larm-delegater.