Nyheter  Mandag 27. august 2018

Folldal er Norges musikkommune 2018

Kulturminister Trine Skei Grande utropte vinneren på årsmøtet til Norsk musikkråd. –En svært gledelig nyhet, sier ordfører Hilde Frankmo Tveråen. Prisen er på 50.000 kr og skal gå til et musikktiltak i kommunen.

Esl Nmr Musikkting 250818 0160 Endre Lohne 01

Ordfører Hilde Frankmo Tveråen og Kulturskolerektor Arne Olav Vårtun mottok prisen som ble overrakt av Kulturminister Trine Skei Grande på årsmøtet til Norsk musikkråd.

Folldal kan vise til en imponerende bredde i musikkaktivitet, og det er spesielt samarbeidet mellom kommune, kulturskole og organisasjonsliv som andre kommuner bør la seg inspirere av, ifølge juryen. Det er ordfører Hilde Frankmo Tveråen helt enig i:

- Musikklivet i Folldal har mye aktivitet, høy kvalitet og et godt samarbeid med kommunen. Vår jobb er å tilrettelegge så godt vi kan, og denne prisen er en hyggelig anerkjennelse på at vi er på riktig kurs, sier hun.Som en liten kommune har Folldal bevisst satset på kultur og musikk for å skape et godt lokalmiljø. Det er et aktivt organisasjonsmiljø med både kor, korps, band og orkestre og kommunen deltar selv som en tilrettelegger og medarrangør for musikklivet lokalt.

Som en liten kommune har Folldal bevisst satset på kultur og musikk for å skape et godt lokalmiljø. Det er et aktivt organisasjonsmiljø med både kor, korps, band og orkestre og kommunen deltar selv som en tilrettelegger og medarrangør for musikklivet lokalt.

- Vi har satset på gode og gratis øvingslokaler og vi har sørget for at de er egnet til musikk, tilgang på gode dirigenter og instruktører og ikke minst en kulturskole med høy kvalitet. Flerbrukshuset i Folldal har blitt en naturlig hovedarena for konserter og forestillinger. Kor, korps og orkester øver her, mens band har gratis og godt utstyrte øvingslokaler i den kommunale ungdomsklubben.

Gode vilkår for musikklivet

Norsk musikkråd kårer hvert år en norsk kommune som har utmerket seg spesielt i arbeidet med å tilrettelegge for musikklivet. Kåringen er en anerkjennelse av kommunens innsats for å gi alle aldersgrupper muligheten til å oppleve og delta i musikk. Prisen er 50.000,- kr til et musikktiltak i kommunen og midlene kommer fra Norsk musikkråd og Norsk tipping.

I begrunnelsen har juryen lagt vekt på:at Folldal bidrar selv til å utvikle musikklivet, enten som tilrettelegger, medarrangør, ved å stille lokaler til disposisjon, eller å legge til rette for alle musikksjangre, for utøvende aktiviteter, konserter og festivaler.at kommunen tilbyr dirigentene og instruktørene i kulturskolen og står selv for deler av kostnaden. Dermed får musikklivet tilgang på høy fagkompetanse og det bidrar også til at kulturskolen blir et sentrum for all musikk og kulturaktivitet i bygda.at samarbeidet mellom musikklivet og kommunen fremstår forbilledlig, og det blir bemerket at musikk også er en sentral komponent iden tverrfaglige undervisningen.

Juryen har bestått av:

  • Bård Vegar Solhjell (Styreleder i Norsk musikkråd)
  • Åsmund Mæhle (Generalsekretær i Norges Korforbund)
  • Geir Jørgen Bekkevold (medlem av kulturkomiteen på Stortinget for KrF)
  • Marianne Beate Kielland (Sanger og utøverrepresentant)
  • Hege Knarvik Sande (Generalsekretær i Norsk kulturforum)

For spørsmål og kommentarer: Kontakt Bjarne Dæhli, generalsekretær i Norsk musikkråd – 950 623 58 eller Hilde Frankmo Tveråen, ordfører i Folldal – 908 38 059.